Fikirlerinize çok ihtiyacım var..

monamonalisa

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
38
18
613
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, bu ilk konu açışım ve yardımlarınızı bekliyorum sizlerden.

Biz eşimle 4 yılı tamamladık evliliğimizde şimdide Mart ayında aramıza katılacak olan bir kızımız olacak Allah'ın izniyle.Ailelerimizle de bir sorunumuz yok ama tek sorun maddi sıkıntı.Kiradayız ve şimdi bebekte geliyor.Ben annemlere uzak oturuyorum ve bebek doğduktan sonra anneme yakın bir yere taşınıp, kızımı da ona bırakıp çalışmayı düşünüyorum.Tabi, kriz, kira, faturalar vs derken aldı bizi bir sıkıntı.

Ailemde gelin bizde kalın 1-2 yıl, para toplayın, nasılsa bebeğe bakılacak, bir eve girersiniz para toplayarak diyorlar.Bizde eşimle düşündük, olabilir mi acaba diye ama tam karar veremedik.Hiç bir sorunumuz olmadı ailelerle, ama dediğim gibi fikirlerinize de ihtiyacım var.Siz olsaydınız ne yapardınız, ailenizle 1-2 yıl oturmayı göze alırmıydınız?Gerçi bazı şeylere katlanmadan kavuşulmuyor ama sizden fikirlerinizi bekliyorum kızlar.Bizde bir karar verip ailemle konuşucaz.

Şimdiden teşekkürler ilginize.

Güzelim ev ev üstüne olmuyormuş. Bunun ispatıda buradaki bir derdim var köşesindeki yazılan yazılar. Gerçi burada hep erkek ailesi suçlanıyor ama bence erkekte olsa kadında olsa aileler bir arada olunca olmuyor.
Yani kapılarınız ayrıyken sorun olmaz ama içiçe olunca sorunlar çıkıyor. Düşünsene eşinle tartışmaya kalksanız ailen müdahale eder kiii bunu art niyetli yapmazlar yani ister istemez insan kızının yanında olacaktır. Özel hayatınız kalmaz, birde ne bileyim ben annemin ve babamın olduğu bir ortamda eşimle özel bir şey yapamam. Utanırım. Bu benim görüşüm tabi ama gerilirim ben.
Yinede en doğru kararı siz vereceksiniz tabiki.

Sabir herseyin anahtaridir.
SIkInti cekmeden hic birsey elde edemiyor insan.
Ev ev üstüne olmuyor evet ama sonucta sürekli olarak kalici degilsiniz.

Iki yol var; ya kirada oturmaya devam ederek bazi maddi sIkIntilari göze alacaksiniz, yada annenlerde oturup rahatiniz biraz bozuldugu icin manevi sIkIntilariniz olacak.
Ama annenin evi sonucta. Kaynanan olsa gitme derdim.
Ama anne bu. Erkekler kadinlar gibi degiller, her yerde rahat ederler.

Iki yol var canim, tercih sizin.

Ben olsam, eger gercekten cok kötü durumdaysak, ailemin teklifini kocamla konusur, ikimizde okeylersek kabul ederdim.

Hayat böyle; mücadele, zorluk, sabir.. Ardindan güzel günler

öptüm

İnsanın kendi anne babası da olsa belli bir yaştan sonra zor geliyor aynı çatı altında olmak.. Bekarlar bile ayrı eve çıkmayı düşünürken eş ile beraber aile ile yaşamak zor olsa gerek..
Maddi imkansızlıklarınızı anlıyabiliyorum,ancak iyi düşünün 1 göz oda olsun,ailenize yakın olsun,yine bebeğinize onlar baksın,siz çalışın ama ayrı olun derim ben..
Allahım yardımcınız olsun inşallah:teselli:

diger arkadaslara katiliyorum maalesef ev ev ustunde olmuyor. ne olursa olsun mutlaka sorun cikabiliyor. en ufak seyler zaman geliyor goze batiyorsun.

maddi sykintiniz var belli cocugunuz biraz buyudukten sonra annenize birakabilirsiniz siz de bu arada bir ise girer calisir maddi durumunuz biraz daha duzelir.

bu zamanda isde bulmak cok zorlasti. krizde ustune eklendi . cok zor allah yardimciniz olsun.

kendi anne babanda olsa aynı evde yaşanılmaz..
rahatta edemezsiniz...
en iyisi ayrı oturmak...

Onlara yakin bir yere tasinman dana mantikli olur bence!!

Sabah götürürsün bebegini aksama alir evine gidersin, sadece yatmaya bile olsa insanin kendi evi gibi hicbiryer olamaz....

Iyi düsünmeni tavsiye ederim...:teselli:

canım annene yakın kiralık bir ev tutarsın bebeğinede bakar ama aynı evde oturmayı düşünme
ev üstüne ev kurulmaz lafı çok doğru bir laf aynı evin içinde rahat olamıyo insan helede 2 yıl çok uzun bir zaman bak bebişte geliyomuş allah yardım eder kendi evinizede çıkarsınız inşallah

Yakınlarda ucuz bir ev tut..eşin onların gözüne batar seni sevseler bile yeri gelir aranızda tartışma cıkar saygı sevgi yitirilir..ben bunların olacagından eminim..bence tasınmayın annenlere..

ben de yakın olsun, kapınız ayrı olsun diyenlerdenim.

maddi zorlukları bir şekilde aşarsınız, hem bakın bebeği annenize bırakıp çalışmayı da düşünüyorsunuz. sorununuz yokken sorun çıkma ihtimalini göze almayın. aileniz gelin kalın dediklerine göre, size maddi anlamda çocuğun bakımında mesela destek olacak güçteler demek ki.

çok küçük olsun tutacağınız ev, önemsemeyin salonunu, mutfağını. yeme-içmeniz beraber bile olsa(ki bu bile sürekli olmamalı bence) akşam herkes evini-yatağını bilmeli. en güzel zamanlarınız olacak. çocuğunuzun sağlığı açısından da, akşam anne-babasıyla evini bilmesi faydalı olur diye düşünüyorum.:1no2:

Ailen çok ince düşünmüş sizin iyiliğinizi istemişler ama banada olmaz gibi geliyor....

Yüz göz olursunuz, Allah korusun iyiyken kötü olabilirsiniz....

Bence bebeğine bakmakla en büyük iyiliği ve destei yapmış olurlar zaten canım....

bence
kira derdinden kurtulayım diye
ailemle sorun yaşamayı göze almazdım
para sıkıntısı çekmek insanlarla ilişkileriniz riske etmekten daha kolay..
burada o kadar çok örneği var ki bunun, belli bir yaştan sonra heleki zor zamanlarda düşünceleriniz sabit kalmaz..tartışmak,konuşmak,ağlamak,sevişmek,bağırmak istersiniz... en önemlisi sinirli olduğunuz zamanlar kötü sözlerini o yaşlı insanların kalbini kırabilir.. aileler başımızın tacı ama evlendikten sonra bence biz bir aileyiz..
bir vsait fazla yap,ama kimseyi üzme derim ..

arkadasım dertsiz basını derde sokma derım ( yanı yuz goz olursunuz). bence cocuguna bakmakla zaten en buyuk destegı vermiş olurlar....

ev ev üsütüne kurulmaz
bence böyle bir hata yapmayın
kira olsun sizin olsun yerimseniben
eğer aileniz yardımn etmek istiyorsa maddi olarak yardım etsin

bende ayrı ev diyenlerdenim canım...

kendi ailen bile olsa hem sizin hemde onlar için çok zor olur..

annene çok yakın bir ev bulursun o gelip bebeğine bakar yada sen götürüsün bebişi...

ama tabii yinede karar sizin...inşallah hakkınızda hayırlısı olsun,bebişiniz sağlıkla doğsun mutlulukla

büyüsün inşallah...

Şu an uzaktasınız çokta iyisiniz.Allah bozmasın ama aynı evde yaşayınca herşey değşebilir.Tamam annenler çok güzel düşünmüşler ama inan ev ev üstüne olmuyor ne kadar iyi anlaşılsada olmaz bence.Annenizin yakınına taşının ve çocuğunuza baksın eviniz ayrı olur ve kafanız hiç ağrımaz...

vallahi ailende olsa zor durum...
dişinizi biraz sıkın...
yakın bir yere taşının daha iyi....

keşke biraz daha bekleseydiniz çocuk sahibi olmak için.üstelik dört senelik evlisiniz.bu süreç içersinde çalıştınızmı onu yazmamışsınız eğer böyleyse.güzel bir miktar biriktirebilirdiniz. ancak şu an bende birlikte oturmanız taraftarı değilim.çok zor olabilir.

ailelerle bir sorun yoksa bence olabilir..
bazen fedakarlık yapmak lazım,sizde ilerisi için ve bebeğiniz için böyle bir fedakarlık yapabilirsiniz..
elbette kolay olmaz ama para toplarsınız,kendinizi toparlarsınız..
sonuçta geçici bir süre beraber yaşayacaksınız.

canım zaten hamilesin şimdi ailenin yanında olman daha iyi çocuğun oluncada destek olurlar bu esnada para biriktirilir.zaten eşin çalıştığından akşamdan gelecektir.en azından senin ailen.Ben olsam giderdim.Ama gecici süreliğine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…