Fikirlerinize çok ihtiyacımız var

melissak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
130
2
Merhabalar. Ablamın 6 yıldır kronik geniz akıntısı problemi vardı. Bir çok doktora gitti ama verdikleri ilaçlar hiçbi işe yaramadı. Son gittiği doktor ise burunda kemik eğriliği olduğunu ve konkaların şiş olduğunu bunun geniz akintisina sebep olabileceğini, bu yüzden de deviasyon ameliyatı olmasi gerektiğini söylemiş. Ameliyat ücretinin 2000 tl olduğunu, fakat asistanlara yaptırılırsa ücretsiz olduğunu söylemiş. Maddi durumumuzun çok fazla parlak olduğu söylenemez. Ancak ablam bunun için para biriktirdi. Şeklinde de memnun değil ama doktor 2000 tl ye yalnızca deviasyon yapabileceğini söylemiş. Şimdi çok kararsız. Asistanlara da güvenemiyor. Size sormak istediğim 2 soru var. İlki asistanlara deviasyon ameliyatı okupta memnun kalan varmı? İkincisi ise devlet hastanesinde deviasyon+estetik için ekstra bir ücret alınıyor mu? Alınıyorsa ne kadar? Bu bizim için çok önemli. Bildiklerini paylaşıp fikir verirseniz çok mutlu oluruz. Şimdiden teşekkürler..

1.Asistanlara güvenebilirsiniz :) Yöneticileri onları yeterli görmese ameliyat yaptırmazlardı.
2.Eğitim araştırma hastanelerinde uzmanlara deviasyon ameliyatı için ekstra bir ücret ödemenize gerek yok. SGK karşılıyor. Estetik meselesi biraz muğlak. Deviasyonu düzeltirken estetik görünüme iyi gelecek birtakım müdahaleler yapılabilir: Burun ucunu kaldırmak, deliklerin şekliyle oynamak gibi. Ama burada estetik müdahalenin boyutu ve kararı hekimin inisiyatifine kalmıştır. Bu bahsettiğim katkı ödemediğiniz operasyonu KBB hekimleri yapar.
Yalnız asıl neden estetik kaygılarsa daha kapsamlı(açık ameliyat) bir müdahale gerekebilir. Bu durumda plastik cerrahlara da gidebilirsiniz. Ancak bunu SGK karşılamaz.

Aynen canım benim eşim oldu özelde oldu ama dediğin paraya devlet ssk karşılıyor zaten eğer para durumunuz iyi değilse devlet te yaptırın derim

Öncelikle cevaplariniz için tesekkur ederim.
Bir şey daha sormak istiyorum. Anlamın asil sıkıntısı geniz akıntısı bunu KBB ye söylediği zaman estetik de müdahale edilirmi? Birde plastik cerrah deviasyonu bir KBB doktoru kadar iyi ameliyat edebilir mi? Araştırma hastanesinde plastik cerraha (emekli sandığı) ne kadar ödenir?
Çok kararsiziz ciddi bir karar ama fikirlerinizi bizim açımızdan önemli çünkü aldığı nefesin yetmediğini söylüyor çünkü burnundan neredeyse nefes alamıyor.

Şöyle: geniz akıntısı nedenine bağlı olarak son bulmayabilir. Allerjik riniti varsa bu bünyesiyle ilgili bir durum. Anatomik yapısı değişse bile burun akıntıları olur ama akış düzenlendiği için tıkanıklık şikayeti azalabilir.
Bazı KBB'ciler estetikçilerin fonksiyona kendileri kadar önem vermediğini söylerler. Ama tüm genellemeler yanlıştır :)
Ne kadar ödenir bilmiyorum.

X