fikirlerinize ihtiyacım var aciiiiiiiil

luteb35

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
43
1
286
merhaba ben ikiz annesiyim çoçuklarım 10 aylık,daha önce çalışıyordum çocuklarım olduktan sonra işimi bırakmak zorunda kaldım eşim satışdanışmanı olarak çalışıyor ev kiram da 500 tl,kayınvalidemlerin oturduğu evde kendilerinin.bende kayınvalidemlerin evine geçersek dahamı iiiyi olur diye düşündüm(ama aynı evde beraber oturucaz)eyer kayınvalidemlerin evine geçersek çocuklarıma kayın validem bakacak bende çalışıcam eşim ile benim maaşımızı biriktiricez ortalama 2 yıl sonra ev sahibi olma imkanımız var.ama karar veremiyorum acaba geçsem mi geçmesemi daha iiyi olur?Lütfen fikir verin,siz olsaydınız ne yapardınız 2 yıl zorda olsa geçinip ev sahibimi olmak isterdiniz,yoksa hep busekilde geçinmekmi isterdiniz...

kayınvalideniz ile aranız nasıl ? Yaş olarak kaç yaşlarında iki çocuğa birden bakabilecek mi? Daha sonra yoruldum bakamıyorum sen çalışma derse düzenini değiştirdiğiniz ile kalmayın. Yoksa gerçekten 2 senede ev sahibi olmak için fedakarlığa değer ama evdeki hesap çarşıya uyar mı bilemem. Siz daha iyi tanıyorsunuz kayınvalidenizi iyi düşünün derim.

inşallah herşey istediğiniz gibi olur. kv.ile geçmişte yaşanmış anlaşmazlıklarınız varsa, yada daha önceden kırıldığınız bazı konular varsa bence hiç denemeyin. 2 yıl yerine 5 yılda ev sahibi olun yeter ki huzurunuz yerinde olsun. derim ben.

aramız fene degil,çocuklara bakabilir hep kendisi teklif ederdi evimin yanın da ev tutun çocuklara ben bakarım der...

ben dıyorumkı nedense yapamazsınız bırıkım yapamazsınız
cocuklara bakmak ıkız zor gelecektır
ev almak malum cok zor
bılemıyorum kıranda yuksek degılmıs hanı daha dusuk bı yeremı gecsen dıcemde olsa olsa kayınvalıdene yakın bı yer olsa da ıyı olmazmı en azından

aramız fena degil,çocuklara baka bilir hep kendisi teklif ederdi evimin yanında ev tutun çocuklara ben bakarım sen çalış der...

kv ile aran ne kadar iyi olsada ev ev üstüne olmuyor cnmm... azıcık aşım kaygısız başım hesabı geç olsun güç olmasın demek istiyorum..... pişman olacağını düşünüyorum aynı eve geçerseniz....

bence hiç bu işe kalkışma.

nasılsa çalışacağım akşamdan akşama görürüm diye sana olur gibi geliyor ama emin ol bunalırsın.

nihayetinde sen eşinle kendi evinde oturmanın rahatlığına alıştın,çok zor gelir kayınvalidenlerle yaşamak.

ben 3 aylık evliyim ve bayramda gittiğimde bile o kadar bunaldımki.kendi evim burnumda tüttü inanır mısın?

bu sadece kv için geçerli değil,kendi ailemleykende aynı oldu.

yani demek istediğim eşinle yaşamaya alışınca,başka insanlarla ev paylaşmak zor gelir.

para biriktiririm diyorsunda...eşinde sende kayınvalide ile kaldığınız,bebekleri ona baktırdığınız için kendinizi o evin bütçesine yardımcı olmaya mecbur hissedeceksiniz.özellikle eşin.

siz hissetmesenizde karşı taraftan o beklenti olur.

yani yine aynı hesap.o yüzden bozmayın bana kalırsa düzeninizi.

anneniz,kayınvalideniz sırayla bakmak için size gelsin?

buarada http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/520252-olsaydiniz-yapardiniz.html

bu konunu okudumda... daha şimdiden sana böyle davranıyor (ki diğer konularının içeriğinin hepsini okumadamda başlıklardan anladığım kadarıyla) aynı eve geçerseniz birdaha kurtulamazsınız, sürekli emrivaki yapar hele ki çocuklarına bakacak olması her istediğini yaptırabilirim düşüncesine kapılır diye düşünüyorum

evinin bütün eşyalarını koymak için kv evi müsaitmi bu zor oolmazmı ayrıca iki sene bile olsa ev üstüne ev olmuyor ,en mantıklınsı kv yakın fiyatı daha uygun bir ev bulmak

vallahi kv.ne kadar iyi olsada aynı ev içerisinde zor geçim olur olmaz bilee birde ikizler varsa, kv. herşeye karışacaktır başta bebeklerle ilgili herşeye birde kendisi bakacagı için sen tamamen ikinci planda kalacaksın, o bakıyor diye eşin maddi yönden destek verecektir az yada çok farketmez ileride bu bile size sorun çıkaracaktır, ve kendi düzeniniz hiç bir zaman olmayacak artık kv. yapacagı bütün kaprislere katlanmak zorunda kalacaksın... sizde çalışın fakat ya bakıcı bulun bebeklerinize yada kv. yakın bir ev tutup hergün sabah bebekleri ona bırakıp akşamda alıp evinize geçersiniz onun ötesinde ev ev üstüne asla olmaz yinede sizin kararınız...

bakacaksa kayinvaliden gene baksin cocuklarina, ama ayni evde yasamak? Ev ev ustune olmaz bana kalirsa..kaldiki burdada yeterince ornegini goruyoruz bunun..bu sekilde iki senede ev alabiliyorsaniz o zaman birakin 5-6 yilda ev sahibi olun ama ikinizde calisin ve kayinvalideniz baksin cocuklara. Hem o zamanda kayinvalidenizde kalacaksinizda hic mi gideriniz olmayacak? Bedavadan kimse kimsenin evinde kalamaz bu evladin torununda olsa...heleki 2 sene gibi bir sure...illaki birseyleri karsilamak zorunda kalacaksiniz o zamanda...ben olsam dedigim gibi yapar ise baslardim ama kayinvalideme birakirdim cocuklari...2 yilda ev sahibi olana kadar daha uzun bir surede ev sahibi olurdum...en azindan bi hedefin olur...az bi sıkıntı cekersiniz ama bu daha iyi birsey. Kafan rahat olur

bende öyle düşünmüştüm ama kv.lerin evlerinin civarında ev bulamadım varsada kirası 750\800civarı oda çok yüksek geliyor bize ha çalışmışım ha çalışmamışım yani.

ev ev üstüne olmaz demiş büyüklerimiz bence çok doğru bir söz.şu anda 500 ev kirası ödüyormuşsunuz. çalımaya başladığınızda fazladan 250 tl ödemede zorlanacak mısınız?biraz birikim yaptktan sonra kredi çekip kira ödemek yerine kredi borcu ödeyerekte daha kısa sürede ev sahibi olabilirsiniz.

Bence zorlanırsın yani sonuçta ayrı oturuyorsun ve ona alışıksın ister istemez rahatlığın elinden gidecek işten geldiğinde ayaklarını dikip yatamazsın zaten ayrı olsanda su noktada ikizlerden dolayı yatamazsında olsun 2 kat skılacaksın eşinle yalnız kalacağın vakit zaten suan 3 te 1 e düşmüşken o 1 de gidecek ve ne olursa olsun çocuklarının evim diyeceği kendi evleri olmayacak işlerin kat ve kat artacak kendini düşün sadece kayınvalidenlere daha yakın bir yerden ev tutabilirsin işe giderken ona bırakırsın aksam alırsın en mantıklısı bence çok basit örnek istediğin kanalı bile izleyemeyeceksin hani rahat olabilirler ama sonuç olarak bizim yöremiz neresi olursa olsun belli ananelerimiz var ne kadar geniş yaşasakta hepimiz içinde var bunlar büyüklerimize saygımız hizmet oturup kalkma konusma önceliği ister istemez seni zaten ikizler yoracak bazen çığlıklar atmak isteyeceksin ama daha fazla zora sokma kendini daha uygun ve yakın bir ev bak =)

İki yıl sandığın kadar uzun bir süre değil, böyle bir fikir kafanda şekillendiğine göre kayınvaliden de anlaşılmayacak bir insan değildir.
İkiz çocuklara bakmak da ayrıca zor ve yorucu, o da bunu kabul ettiğine göre bence sen de bu fikrini uygulayabilrisin.
Zaten çalışacaksın, akşamdan akşama göreceksin o vakitlerin çoğunu da çocuklarına ayırırsın zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…