Fikirlerinize ihtiyacim var guzel hatunlar🌸

Önce yediğin cezaları öde deyin.
Şimdi kendi yaptığı hatanın bedelini ödemeyen insanın sizin dar gününe koştuğuna hiç inanmadım ben.
Bana gelecek böylesi var ya.
Siz daha ne diyeyim diye düşünüyorsunuz.
Ben de arabamı kaç kişiye verdim dar günümde koşana geçtim boş derste şuraya kadar gideceğim diyene bile verdim hiç böyle şeyle karşılaşmadım.
Ar yok sizin dostunuzda bırakın dostunuz olmasın ya.
Siz bile anlamışsınız çıkarcı olduğunu ki kesin şundan dedi kesin şundan geldi ne desem diyorsunuz.
Bırakın ya sen hiçbir şeyi hak etmiyorsun tek tekerleği bile ne arabası diyin.
Bırakın o düşünsün ühü ühü diye

ağzım açık kaldı okudukça.arkadaşlık bu değil.lastik patlak depo boş geri evrmiş arabayı bir de üstüne de hgs cezası hediye etmiş pesss.
Sonraki günlerde arabaya ihtiyacı olduğunda arkadaşım dediği kişinin şoförlüğünü yapmış birşey bu olmamış gibi.
Şaka gibi cidden.
Allah akıl fikir versin.

biz arabaları kimseye ödünç vermiyoruz artık, aileler de dahil vermiyoruz de. ısrar mısrar ederse, emrivaki yaparsa geçen sefer aldığında yaptıklarını hatırlat. sen o dönem 1 gün diye aldığın arabayı 1 hafta sonra lastiği patlak, deposu boş, ceza yemiş bir şekilde getirince kocamla aram açıldı, adam cezaları öderken çenesinden duramadım deyip geçeceksin, bu kadar basit.

aslında bu konu arkadaşlığının gerçekliğini de anlaman için güzel bir vesile. bak bakalım sen hayır dediğinde tavrı değişecek mi yoksa sana hak verip saygı duyacak mı? eğer tavrı değişiyorsa gerçek arkadaş değildir.

Biz arabamız yokken Kp.nin arabasını alırdık, adam sorun etmezdi, üstelik aileyiz ama depo boş alsak bile doldurur verirdik. Bu ne aymazlık. Benim de vardı bu tür arkadaşlarım, hayır deyince de kendilerini haklı görüp küserlerdi birde. Hepsini tek tek düşürdüm yakamdan size de tavsiye ederim.

Eşim izin vermiyor deyin, gerçek arkadaşsa eşinizle kötü olmanızı istemez zaten, değilse de küser bu da size göndermek için fırsat olur.

O size iyilik yaptıysa siz de mutlaka yapmışsınızdır ki zaten araba olayı da buna bir örnek o kadar şeye rağmen bir şey dememissiniz. Ama gerçekten araba da ödünç verilebilecek kadar basit bir şey değil vermeyin artik bencede .

Kaskoyu sadece tek kişi binecek diye yaptırınca ekstra indirim oluyor.Tek kendim bimecegim diye kasko yaptırdım, veremem de.

Bebeğim kullanıldığının farkında mısın? Açıkçası ben böyle bir yakın arkadaşım olsun istemem. 1 hafta nedir,şehirler arası gezmeler, cezalar ,hasarlar ben senin yerinde olsam şunu derim.
Geçen sefer aldığında arabaya olanlardan ve cezalardan ötürü eşimle tartıştım ama sana hiç söylemedim. Sonrasında artık bu yeni arabayı kimseye vermeme kararı aldık. Kendine başka bşr araç ve şoför bulsun. Sabah sabah sinirlendim ya

Merhaba aracın kaskosu vardır muhtemelen..kasko sadece araç sahibi kullaniyorsa ya da eşi gibi yakın tam emin değilim öyle geçerli diye biliyorum...iş araci ise sigortalı elemanın olmalı zira en küçük bir hasarda kasko karşılamıyor buradan yürüyüp asla taviz vermeyeceğinizi eklerseniz malum araba parcalari cok pahali esiniz de bu yönde davrandığını aksi halde aranızda sorun olacağını söyleseniz?

Ya iyi de bu ayrı o ayrı.Gercekten düşünceli bı insan başkasının emanet malını zamanında getirir.
Zamaninda getirmeyi geçtim bı de zarar vermiş emanet mala.
Sanki bı iyilik yaptım tepe tepe kullanabilirim gibi bı tavır içinde bu arkadaşınız.
Bu şekilde davranarak yaptığı iyiliginde bir anlamı olmuyor malesef .

Bahaneye gerek yok ki, gerçekleri söyleyin. Geçen sefer lastiği patlattığı ve bir sürü ceza yediği için eşinizin ve sizin arabayı artık birilerine vermeme kararı aldığınızı söyleyin.
Ben anlamıyorum bu insanlar sizin arabanızı güvenerek mi yola çıkıyorlar? İlla arabayla mı gitmeleri gerek? Ciddi bir durum olsa neyse de tamamen rahatlığı için istiyor. Gerçek dostsa zaten alınmaz size.
Ben normalde de kimsenin arabasını falan istemem de, arabayı o hale soksam yüzüm olmaz tekrar istemeye. İnsanlar gerçekten çok rahat ve gamsız.

Ahh hic sorma kuzum yaa. Dün aradi hemen önünü kestim zaten dedimki otobusle gidersin alisirsin vs dedim yani rengimi belli ettim. zaten etüte gidiyorum cocuklari almaya her aksam lazim araba. He bide gecen zaten arabayi aldiginda ben eşime dedim sen bi ara söyle diye o aramadi 1 hafta, aradığı günde araba geldi kapiya. Eşim araba konusunda daha yumuşak aslinda ben biraz daha tepkiliyim kim olursa olsun

Maalesef bisey isteme konusunda biraz fazla rahat

Cok cok iyi bi insan sadece bu konuda cok rahat. Oda artik imkansizlikmi bilemedim
Bazı insanlar karşısındaki kişiden bi şeyler isterken böyle rahat olabiliyor. Belki de sizi çok samimi buluyor ondan.
Ama ayıp etmiş yine de malesef, daha düşünceli olmasını sanırım beklerdim

Hiç acımam kırar geçerim. Emanetin canı burnunda olur. Verip kötü olmaktansa vermeyip kötü olurum.

Ben sana bir tane anlatayım.Arabayı yeni aldık borçlandık.Esimin arkadaşı memlekete gidecekmiş araba kiralayıp senin arabayı alayım kirayı sana vereyim demis bu arada kaskosu var.Bana danışmadan evet demiş.Neymis gelen parayla kurbanimizi kesermişiz.Bende dedim gidecek bir hafta sigara kullanacak alkol alacak ben arabada daha 1 tane içmedim esim kullanmıyor nasıl kullanacağını bilmiyorsun belki kurban koyacak çarpacak cizdirecek daha sıfır araba leşi çıkacak belki(kasko karsilarmis güya karşılasa bile çizik araba istemiyorum sıfır daha) istemiyorum verirsen maaşları ayirirz asla rizam yok dedim.Oda aradı arkadaşını eşimin rızası yok dedi bende kurban kesmedim ama arabam kapımın önünde durdu.Araba kiralamaya parası varsa gitsin kiralasin madem banane.Kaza olsa ölümlü başıma iş alacağım.Niye kendimi 1 hafta sıkıntıya sokup kendi kendimi yiyeyim dursun kapımın önünde.

Sanki sira arkadasindan kalem silgi odunc alir gibi araba veriliyor. Veremem canim kusura bakma deyip konuyu degistirin aaa hadisede nasil bosandi yaa

Direkt soyleyeceksiniz. Bu kadar zor olmamalı. Onlar sizi kirarken dusunmedi. Kendi masraflarini da ödetti. Araba vermeyeceksiniz diye size kirilacaksa kendi bilir. Sırf araba için sizinle arkadaşlığını sürdüren biri ile arkadaşlık yapacak kadar yalnız misiniz?

Ben böyle konulara inanmıyorum artık. Su ekonomide birde başkalarının cezalarını ödemek.. Yani sırf yeni araba aldık diye millete hava için açılan bir konu gibi geliyor bana bu konular nedense..

Neden hava atsın, kimseyi tanımıyor ki. Ben de anlamıyorum çatır çatır araba alıyor millet, nasıl alınıyor o arabalar, bir de cezaları nasıl ödeniyor bunu algılayamasam da tanımadığı kişilere neyin havasını atsın o ayrı konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…