- 9 Aralık 2009
- 17.212
- 54.955
- 1.123
- Konu Sahibi Mavimiresl
-
Sonraki günlerde arabaya ihtiyacı olduğunda arkadaşım dediği kişinin şoförlüğünü yapmış birşey bu olmamış gibi.ağzım açık kaldı okudukça.arkadaşlık bu değil.lastik patlak depo boş geri evrmiş arabayı bir de üstüne de hgs cezası hediye etmiş pesss.
Kaskoyu sadece tek kişi binecek diye yaptırınca ekstra indirim oluyor.Tek kendim bimecegim diye kasko yaptırdım, veremem de.Merhaba
Arkadaslar bi samimi arkadasim var birbirimize cok iyiliklerimiz olmustur onun aciliyetinde ben koşmuşumdur benim aciliyetimde o koşmuştur. Sorunum şu ki kendime ait arabam var bu sene esimin katkisiylada daha iyi bi arac aldik. Daha onceki arabayi oda kötü degildi ama daha kucuk bi arabaydi ve isteyen olursa akraba eş dost arada bi tolerans taniyip veriyorduk. Ama simdiki aracimi (hastalik haricinde)vermiyoruz hic kimseye cunku bi masrafi olsa yogun gelir parcalari pahali ve karsimizdakindende alamayiz. Konum sorunum şu ki o bahsettigim arkadasim bundan 10ay once diger arabami 1 gunlugune istedi arabam 1 hafta kaldi 3 gunden sonra hergun aramama rağmen 1 hafta gelmedi. Geldiginde lastik patlat ve depo beni benzinciye zor götürüyordu arabanin icinde yeleğim vardi kaybolmus. İstanbul- bolu gibi yerlere gidilmiş ozaman 1000 tl lik cezaları vardi hgs cezasi cezali gecis yapilmis. Eşim bu cezalarin parasini soyle dedi dedigi gibide yaptim soyledim ama bisey gelmedi. Sonraki gunlerde arac lazim oldugunda acil durumlarda ben alip biraktim onu gecenlerde yine okula kayit icim ben goturdum üniversite kazandi ve kendide calisiyor. Bana bugun yarin derslere basliyorum derslere gitmek icin 10-15 gunluk zorluk cekecegini araba icin vs gibi seyler soyledi ve aksam sana uğrarım dedi. Eminimki arabayi isteyecek tahminimce buradan alip giderken dersler bitince buraya getirme gibi niyeti var günlük. Cok uzattim kusura bakmayin bana akil verin ben kirmadan ona araba veremeyecegimi nasil soyleyebilirim..
( esimin kendi araci var eşime lazim diyemem)
Bebeğim kullanıldığının farkında mısın? Açıkçası ben böyle bir yakın arkadaşım olsun istemem. 1 hafta nedir,şehirler arası gezmeler, cezalar ,hasarlarMerhaba
Arkadaslar bi samimi arkadasim var birbirimize cok iyiliklerimiz olmustur onun aciliyetinde ben koşmuşumdur benim aciliyetimde o koşmuştur. Sorunum şu ki kendime ait arabam var bu sene esimin katkisiylada daha iyi bi arac aldik. Daha onceki arabayi oda kötü degildi ama daha kucuk bi arabaydi ve isteyen olursa akraba eş dost arada bi tolerans taniyip veriyorduk. Ama simdiki aracimi (hastalik haricinde)vermiyoruz hic kimseye cunku bi masrafi olsa yogun gelir parcalari pahali ve karsimizdakindende alamayiz. Konum sorunum şu ki o bahsettigim arkadasim bundan 10ay once diger arabami 1 gunlugune istedi arabam 1 hafta kaldi 3 gunden sonra hergun aramama rağmen 1 hafta gelmedi. Geldiginde lastik patlat ve depo beni benzinciye zor götürüyordu arabanin icinde yeleğim vardi kaybolmus. İstanbul- bolu gibi yerlere gidilmiş ozaman 1000 tl lik cezaları vardi hgs cezasi cezali gecis yapilmis. Eşim bu cezalarin parasini soyle dedi dedigi gibide yaptim soyledim ama bisey gelmedi. Sonraki gunlerde arac lazim oldugunda acil durumlarda ben alip biraktim onu gecenlerde yine okula kayit icim ben goturdum üniversite kazandi ve kendide calisiyor. Bana bugun yarin derslere basliyorum derslere gitmek icin 10-15 gunluk zorluk cekecegini araba icin vs gibi seyler soyledi ve aksam sana uğrarım dedi. Eminimki arabayi isteyecek tahminimce buradan alip giderken dersler bitince buraya getirme gibi niyeti var günlük. Cok uzattim kusura bakmayin bana akil verin ben kirmadan ona araba veremeyecegimi nasil soyleyebilirim..
Merhaba aracın kaskosu vardır muhtemelen..kasko sadece araç sahibi kullaniyorsa ya da eşi gibi yakın tam emin değilim öyle geçerli diye biliyorum...iş araci ise sigortalı elemanın olmalı zira en küçük bir hasarda kasko karşılamıyor buradan yürüyüp asla taviz vermeyeceğinizi eklerseniz malum araba parcalari cok pahali esiniz de bu yönde davrandığını aksi halde aranızda sorun olacağını söyleseniz?Merhaba
Ya iyi de bu ayrı o ayrı.Gercekten düşünceli bı insan başkasının emanet malını zamanında getirir.Ben ozaman cok üzüldüm maalesef kızdım. Durumu olmayan bi insan diye uzerine gitmedim kendimiz hallettik. Ama eşimle ilgili bi sknti yasamadim tabii ki simdi arac verirsem yasarim daha dogrusu zaten verdirmez. Ben tatildeyken annem rahatsizlanmis gecenin 2 sinde arkadasimi aradim bizler sehir disindaydik abim esim yengem falan o arkadasim motorla annemin yanina gidip taksi cagirip annemi hastaneye goturdu ilgilendi sabaha kadar. Bazı seylerin bedeli parayla olculemez onun benim arabama yaptigi haklisiniz cok saygisizlik. Ama ben bu saatten sonra arac vermeyi düşünmüyorum ve bunu nasil soylebilirm diye düşünüyordum. Gecenin 2 sinde benim annemi hastaneye yetistiren ve babasiz cocuk büyüten bu arkadasima eskiden bana borcun vardi cezan vardi diyemem. Sadece bundan sonra arabayi veremedigimi soyleyebilirim.
Ahh hic sorma kuzum yaa. Dün aradi hemen önünü kestim zaten dedimki otobusle gidersin alisirsin vs dedim yani rengimi belli ettim. zaten etüte gidiyorum cocuklari almaya her aksam lazim araba. He bide gecen zaten arabayi aldiginda ben eşime dedim sen bi ara söyle diye o aramadi 1 hafta, aradığı günde araba geldi kapiya. Eşim araba konusunda daha yumuşak aslinda ben biraz daha tepkiliyim kim olursa olsunBebeğim kullanıldığının farkında mısın? Açıkçası ben böyle bir yakın arkadaşım olsun istemem. 1 hafta nedir,şehirler arası gezmeler, cezalar ,hasarlarben senin yerinde olsam şunu derim.
Geçen sefer aldığında arabaya olanlardan ve cezalardan ötürü eşimle tartıştım ama sana hiç söylemedim. Sonrasında artık bu yeni arabayı kimseye vermeme kararı aldık. Kendine başka bşr araç ve şoför bulsun. Sabah sabah sinirlendim ya
Maalesef bisey isteme konusunda biraz fazla rahatsizin samimi arkadaşınız falan yok .hayatınızda sizi kullanan bir insan var sadece.ben de arabamdan faydalandırırım yaşlı teyzeleri falan ama sık sık değil.kendim götürürüm getiririm sağlık ocağına vs.arabamı da kimseye emanet vermem 1 saatliğine bile.sizinki gibi bir arkadaş ne gördüm ne de duydum.alsın kendine bir araba çok meraklıysa.kırmaması mı kalmış?vermeyin arabanızı zaten o bitirecek arkadaşlığınızı
Bazı insanlar karşısındaki kişiden bi şeyler isterken böyle rahat olabiliyor. Belki de sizi çok samimi buluyor ondan.Cok cok iyi bi insan sadece bu konuda cok rahat. Oda artik imkansizlikmi bilemedim
Neden hava atsın, kimseyi tanımıyor ki. Ben de anlamıyorum çatır çatır araba alıyor millet, nasıl alınıyor o arabalar, bir de cezaları nasıl ödeniyor bunu algılayamasam da tanımadığı kişilere neyin havasını atsın o ayrı konu.Direkt soyleyeceksiniz. Bu kadar zor olmamalı. Onlar sizi kirarken dusunmedi. Kendi masraflarini da ödetti. Araba vermeyeceksiniz diye size kirilacaksa kendi bilir. Sırf araba için sizinle arkadaşlığını sürdüren biri ile arkadaşlık yapacak kadar yalnız misiniz?
Ben böyle konulara inanmıyorum artık. Su ekonomide birde başkalarının cezalarını ödemek.. Yani sırf yeni araba aldık diye millete hava için açılan bir konu gibi geliyor bana bu konular nedense..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?