• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize ihtiyacim var kizlar

askrhpozitif

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
24.362
92.109
798
İstanbul
3 aylik evligim ve istanbulda oturuyorum su an kiradayim normalde burada evimiz var ama eşimin işinden dolayi evimizde oturamiyoruz ama en azindan içini yaptiralim hazir dursun dedik belki tasinma durumu olursa diye simdi ise ev dekorasyonu için fikirlerinize ihtiyacim var laminantan tutunda mutfak dolaplarindan odalarin kapilari vs kisacasi evde ki bütün detaylar bu arada evim cati katinda ve dubleks gibi bisey üste 2 oda sigabilecek şekilde ben internette bakiniyorum ama hiç bi fikrim yok ve çok kararsizim bi kaç dusuncem var ama nasip olur bilmiyorum
1- teras tarafındaki duvarları kirip boydan boya cam yaptirayim diyorum bu katlanan camlar oluyor ya ama soğuk olur ev isinmaz deniliyor
2- salon uzun ama dar yani çok kullanissiz oturma odasinin duvarini kirdirip diğer turlu duvar örüp kalan kismi koridora dahil edip üst kata merdiven girişi verilebilir diye düşünüyorum
3- banyo ve WC yide birleştirmek istiyorum çünkü banyosu çok Küçük banyoya klozet koyup üst kata diğer turlu WC yapmak diyorum bunun gibi düşüncelerim var ama çok karmasigim

Eklentiler

• IMG_20140914_174110.webp
    IMG_20140914_174110.webp
    94,9 KB · Görüntüleme: 93
aslında odaların resimlerini koysan daha net görüşler çıkabilir. en azından fikir almak için bile olsa bir iç mimarla görüşebilirsin kendi evin nasıl olsa. elindeki proje resimlerini falan gösterirse belki ilham alırsın.

aslında odaların resimlerini koysan daha net görüşler çıkabilir. en azından fikir almak için bile olsa bir iç mimarla görüşebilirsin kendi evin nasıl olsa. elindeki proje resimlerini falan gösterirse belki ilham alırsın.
Evin odalarini çekmek aklima gelmedi evin sadece sivasi var o kadar diğer ayrintilarin hepsi duruyor yaptirmiskende içime sinen bisey olmasini istiyorum

Evin odalarini çekmek aklima gelmedi evin sadece sivasi var o kadar diğer ayrintilarin hepsi duruyor yaptirmiskende içime sinen bisey olmasini istiyorum
hımm daha başlangıç aşamasındasınız o zaman.
evet o halde içine sindiği gibi yaptırmalısın.
özelikle salonun büyütülmesi konusu çok mantılı zira eşyalar sıkış sıkış olunca ortam çok boğuk oluyor.. ve eşya kendini göstermiyor.

eğer eviniz darsa olabilir ..
katlanan camlar kullanıslı olur ..
iki odayı birlestirebilirsiniz ..
laminant,mobilya acık renk olsun ferah ..

diğer odaları bilemem, fikrim yok ama teras için hem duvarlara yalıtım yaptırırsanız, hem de camları ısıcam tarzı kaliteli bir şey alırsanız ısınma sorunu olmaz sanıyorum.

hımm daha başlangıç aşamasındasınız o zaman.
evet o halde içine sindiği gibi yaptırmalısın.
özelikle salonun büyütülmesi konusu çok mantılı zira eşyalar sıkış sıkış olunca ortam çok boğuk oluyor.. ve eşya kendini göstermiyor.
Salonu büyütmek evet mantikli ama bu seferde oturma odasini kaldirmis olucam cati katinin basil bi oda olacagini kestiremedigim için tedirginim
eğer eviniz darsa olabilir ..
katlanan camlar kullanıslı olur ..
iki odayı birlestirebilirsiniz ..
laminant,mobilya acık renk olsun ferah ..
çok geniş değil ev salon ve banyonun darligi skinti benim için mobilyalarim beyaz zaten laminantlari bende acik renk iyi olur diye dusunuyorun

Salonu büyütmek evet mantikli ama bu seferde oturma odasini kaldirmis olucam cati katinin basil bi oda olacagini kestiremedigim için tedirginim
çok geniş değil ev salon ve banyonun darligi skinti benim için mobilyalarim beyaz zaten laminantlari bende acik renk iyi olur diye dusunuyorun

şimdiden güle güle kullanın cnm :)

alt ve üst katta kaç oda var şuanki plana göre?

diğer odaları bilemem, fikrim yok ama teras için hem duvarlara yalıtım yaptırırsanız, hem de camları ısıcam tarzı kaliteli bir şey alırsanız ısınma sorunu olmaz sanıyorum.
Bende öyle umuyorum çünkü terasa ancak o şekilde cikis güzel olur diye düşünüyorum bilmiyorum o konuda tek beni düşündüren isinma sorunu

Bu kadar degisiklik yapacak maddiyata sahipseniz bi ic mimara danismaniz daha dogru olur bence, hem öyle her duvari istediginiz gibi yikamiyorsunuz, tasiyici duvar diye bisey var.... Bu düsünceleri bi ic mimara söyleyin oda size ona göre bi plan yapar...:ssz:

anlamadığım mutfakla yatak odası neden öyle konumlandırılmış çok kötügörünüyor
Mutfagin yatak odasindaki uzantisini gömme balkon düşünüp yapilmis aslında ben orayi yatak odasina dahil etmeyi düşünüyordum ama orayi mutfağa dahil edip balkondan vazgeçip oraya guzel bi mutfak masasi koyabilirsin seklinde düşünceler geldi biraz mantigima yatti gibi ama kararsizligimda var

Tskler canim ins
şuan altta 2 oda var ustede 2 odalik yer var deniliyor ama bana gore ancak olursa tek bi oda olur diye düşünüyorum acikcasi çünkü catinin eğimi var
o zaman 3+1 gibi ki teras kullanım için tam uygun değil diyorsun. o zaman bence odaları bölmek çok doğru değil. üst katı yatak odası yaparsın diğer odayı da bebek odası.
hem yıkım vs tadilat için harcayacağın parayı da dekorasyon için kullanırsın.
mesela terasta balkon var mı?
geniş mi?

Bu kadar degisiklik yapacak maddiyata sahipseniz bi ic mimara danismaniz daha dogru olur bence, hem öyle her duvari istediginiz gibi yikamiyorsunuz, tasiyici duvar diye bisey var.... Bu düsünceleri bi ic mimara söyleyin oda size ona göre bi plan yapar...:KK14:
Rabbime şükürler olsun maddi durumumuz iyi ve ev suan zaten insaat halinde yani evde olması gereken şeyler yapilacak var olan bi düzeni tekrardan dizayn etmiyorum yani ic mimara verip vermemek gibi yada maddiyat olup olmamasi degil durum bahsettiğim duvar kolon üzerinde değil zaten

o zaman 3+1 gibi ki teras kullanım için tam uygun değil diyorsun. o zaman bence odaları bölmek çok doğru değil. üst katı yatak odası yaparsın diğer odayı da bebek odası.
hem yıkım vs tadilat için harcayacağın parayı da dekorasyon için kullanırsın.
mesela terasta balkon var mı?
geniş mi?
Terasim kullanisli canim üstteki odalar kulanisli olmaz gibi geliyor uste 2 oda sigarsa bende öyle düşünüyorum yatak odasi ve bebek odasi güzel olur o duvar yiktirmasamda salonu yerleştirmek esyalari çok zor olucak

Ben olsam oturma odasını salon, salonu yatak odası, yatak odasını da çocuk odası yapardım tabi yatak odasında ebeveyn banyosu yoksa..yatak odası yaptığım yerin bir kısmını da bölme ile ayırıp giyinme odası yapabilirsin yada süpürge ütü masası gibi şeyler koymak için. .ama senin yazmış olduğun 2.sik tehlikeli ve izinsiz yapılmamalı. .izinsiz yaparsan ve birgün biri şikayet ederse yanarsin haberin olsun..ayrica mutfağın üç kısmına masa falan koyabilirsiniz ya da fazladan dolap ama camasir kurutma makinesi yoksa balkon olduğunda mutfağa masa vs.sigiyorsa balkon mutlaka olsun..mesela bizde gelen misafir balkonda sigaranın içer kapıyı kapatınca eve gelmiyor dumanı kokusu..balkonundan bu yönlerini de düşün. ..

Oturma odası ve salon ayrı gerek yok diye düşünüyorum.O yüzden ikisini bir edip salonu büyütmek daha mantıklı bence.
Banyo 1 tane mi var ? 1 taneyse wc ile birleştirmeyin derim.
Ev halkının kullandığı banyoyu düzenli tutmak her zaman mümkün olmuyor.
Misafiriniz geldiği zaman banyo yerine wc ye almak daha pratik olur.
Banyo küçükse küvet kullanmayabilirsiniz,duş daha iyi olur.

Back
X