Fikirlerinize ihtiyacım var...Lütfen yazın birşeyler...

kimono34

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
85
14
288
İzmir
Kızlar Merhaba, benim içimi kemiren bu sorunu sizle paylaşmak istiyorum. Sizin söylecekleriniz benim için çok kıymetli. Bundan yaklaşık 8-9 yıl önce yani ben 19-20 yaşlarındayken eski iş yerimde bir kız vardı onunda arkadaşı vardı kız hamileydi ve eşini trafik kazasında kaybetti. İnanılmaz çok üzüldüm. Kızda çok üzülmüştür eminim. Sonrasında 6 ay sonra kadar kız gülüp eğlenmeye başlamıştır. Buraya kadar eee ne var bunda diyorsunuz eminim. Ama o zamanlar acaba kızın arkasından konuşmuşmuyumdur diye kemiriyorum kendimi. Şuan tabi ki pişmanım sonuçta herkesin acısı ve acısını yaşama şekli farklı bunu şimdi ki yaşımda söylüyorum. Sonra o kız evlenmiş diye duydum kendi hayatına bakıyordur Allah herkesi mutlu etsin. Ama şimdi diyorum ya ben de hamile kalırsam ve Allah’ım sen koru eşime bir şey olursa. Bu psikolojiden kurtulamıyorum. Bebek istesem bile aklıma bu geliyor ve vazgeçiyorum. Ne yapmalı bilmiyorum. Ne yapmalıyım kızlar ? İçim daralıyor sürekli…

Kızlar Merhaba, benim içimi kemiren bu sorunu sizle paylaşmak istiyorum. Sizin söylecekleriniz benim için çok kıymetli. Bundan yaklaşık 8-9 yıl önce yani ben 19-20 yaşlarındayken eski iş yerimde bir kız vardı onunda arkadaşı vardı kız hamileydi ve eşini trafik kazasında kaybetti. İnanılmaz çok üzüldüm. Kızda çok üzülmüştür eminim. Sonrasında 6 ay sonra kadar kız gülüp eğlenmeye başlamıştır. Buraya kadar eee ne var bunda diyorsunuz eminim. Ama o zamanlar acaba kızın arkasından konuşmuşmuyumdur diye kemiriyorum kendimi. Şuan tabi ki pişmanım sonuçta herkesin acısı ve acısını yaşama şekli farklı bunu şimdi ki yaşımda söylüyorum. Sonra o kız evlenmiş diye duydum kendi hayatına bakıyordur Allah herkesi mutlu etsin. Ama şimdi diyorum ya ben de hamile kalırsam ve Allah’ım sen koru eşime bir şey olursa. Bu psikolojiden kurtulamıyorum. Bebek istesem bile aklıma bu geliyor ve vazgeçiyorum. Ne yapmalı bilmiyorum. Ne yapmalıyım kızlar ? İçim daralıyor sürekli…
Takıntı hastalığınız mı var acaba?
Bu kadar ince düşünüp kendini yemek ruh sağlığınızın bozulduğunu düşündürdü. Ben acilen psikiyatriye gitmenizi tavsiye ederim

Yapman gereken saçma sapan düşünceler takılma.
Hayat bu bazı sınavları var...

Diyorsan kı takılmadan edemıyorum . Acil bir doktara görün.

o zaman acaba arkasından konuşmuş muyumdur diyince aynı olay sizin de başınıza geldi sandım.

9 yıl önceki aklınızı, şimdiki aklınızla bir mi tutuyorsunuz? Yani öyle düşünmüşseniz bile, ne fenaymışım, Allah'tan değiştim, olgunlaştım diye düşünür geçer insan. Bu kadar kuruntu filan normal değil.

Konusup konusmadiginizi bilmiyorsunuz. Ama takintisini bile yapmissiniz. Kesinlikle bir uzmana gorunun

Daha konuştuğunuzdan bile emin değilsiniz tamamen kuruntu
Kendinize durduk yere dert mi arıyosunuz acaba?

bizde diploma sinavindan sonra sinifca antalyaya tatile gitcektik. sinif arkimizin sevgilisi bi sinif üsteydi, o gitcemiz yerde kalb krizi gecirip hayatini kayip etti. bizde kiza saygimizdan tatile gitmedik. ama kiz kendine yeni sevgili bulup gitti. bende o neydi gi oldum ama hayat iste....

tövbe edin:dua:
yani esprisi bi yana hepimiz ister istemez bazı insanları veya durumları kınayabiliyoruz,
siz aynısı başıma gelir mi diye çok korkmuşsunuz ama bu kadar takıntı yapmaya gerek yok
dua içinizi ferahlatır bence, ben olsam öyle yapardım, Allah bilir..:KK200:

Teşekkürler cevaplar için aman inanın kaygı kemiriyor benliğimi...
Psikoloğada gittim. Ama bu korkuyla çocuk yapsamda o aylar nasıl geçer stresle ...

Ben de böyle konulara çok dikkat ederim. Büyük konuştuğum bir konu vardı babama karşı zamanında. Sadece onu ikna etmek için saçma bir cümle kurmuştum ve sonra söylediğimi yaşadım. O zamandan beri farkındalığım arttı ve büyük konuşmamaya ve Allah nasip ederse demeye çok dikkat ediyorum.

2. Örnek annemin işyerinden arkadaşı bir bayan vardı, down sendromlu bir kızı vardı. Annem birgün o bayan hakkında “ hep başkalarının engelli çocuklarına gülerdi, Allah da ona verdi” demişti çocuk aklımla o kadar çok korkmuştum ki. Ki zaten gülmem ama daha bir dikkat ettim.

Sizin durumunuzla da bağlantılı olarak şunu söylemek isterim. Farkındasınız ve rahatsızsınız. Bu önemli bir ayrıntı. Tövbe edin dua edin ve çok da takılı kalmayın.

Yaa kafaya takma olayıçok farklı bir boyut bence..

Bir arkadaşım şey diyordu mesela

birine üzülüncede ayy yazıkk ben yerinde olsam amann Allahh esirgesin.diyincede başıma gelcek diye korkuyorum..

Amann banane benim başıma gelmez harika bir hayatım var olumlu düşünüyorum bu defa yine korkuyorum böyle dedim diye diyor.

Kızcağız gözlerimin önünde ağladı hıçkıra hıçkıra şimdi psikoloğa gidiyor rahatladı biraz en azından aklımdan hiçbir şey geçirmemeye çalışıyorum millet hakkında yorum yapmıyorım diyor.

Saçma ama kız anlattıkca çok üzülmüştüm.

Mutlaka destek alın, insanız beşer şaşar. Yanlış cümleler kurabiliriz. Fark ettiğimiz an dönmek çnemli. Ama içinizde hala bir çatışma halindeyseniz bir uzman desteği içinizi ferahlatacaktır.ertelemeyin nolur.

Bende onemli bisey sandim k.bakmayin ama bdv de okudugum en sacma konu siralamasinda birinciye aday bi konu.olmus bitmis konustugunuzu dahi hatirlamiyorsunuz.hadi konustunuz diyelim bide bunun icin endiseleniyosunuz.tuhaf cok tuhaf

Büyük konuştuğunu düşünüp başıma gelir diye korkuyorsun .
Bol tövbe ve dua et
Bu düşünceden dolayı bebekten vazgeçme eşini kaybetmekle alakası yok bu kader ve ecel zamanı ne zamansa o zaman olur

Her dedikodumuzun cezasını ceksek...ohoo
Kötü kötü şeyler dusunursen kötüyü cagirirsin. Aaaaa düşünme böyle seyler

Bende onemli bisey sandim k.bakmayin ama bdv de okudugum en sacma konu siralamasinda birinciye aday bi konu.olmus bitmis konustugunuzu dahi hatirlamiyorsunuz.hadi konustunuz diyelim bide bunun icin endiseleniyosunuz.tuhaf cok tuhaf

İçimi kemiriyor.. beynim bu düşünceyle diyorum. Herkesin derdi kendine önemli değil mi ? Burada bişeyler yazıp rahatlamak için derdin büyüklüğü küçüklüğümü önemli ?
Arkadaşlarımın yazdığı yorumlarla evet içim biraz olsun rahatladı ama size kızmaktan alamadım kendimi.
Gül vermek yerine taş atmayı bırakırsanız belki siz de daha huzurlu olursunuz zira tanımadığınız bir insanın sıkıntısını hiçe sayıp üzdünüz.

İçimi kemiriyor.. beynim bu düşünceyle diyorum. Herkesin derdi kendine önemli değil mi ? Burada bişeyler yazıp rahatlamak için derdin büyüklüğü küçüklüğümü önemli ?
Arkadaşlarımın yazdığı yorumlarla evet içim biraz olsun rahatladı ama size kızmaktan alamadım kendimi.
Gül vermek yerine taş atmayı bırakırsanız belki siz de daha huzurlu olursunuz zira tanımadığınız bir insanın sıkıntısını hiçe sayıp üzdünüz.
Benim kimseye tas attigim yok.evet uzuntulu bi durumunuz olsaydi kucumsemezdim.ama sizin konunuzun hic bir mantikli aciklamasi yok.takinti desem takinti bile degil.daha konusup konusmadiginizi bile bilmiyorsunuz.hamile degilsiniz hamile olursam esim vefat ederse olasaliklarini dusunup buraya konu acacak kadar dertlenmek ne derece dogru sizce

Benim kimseye tas attigim yok.evet uzuntulu bi durumunuz olsaydi kucumsemezdim.ama sizin konunuzun hic bir mantikli aciklamasi yok.takinti desem takinti bile degil.daha konusup konusmadiginizi bile bilmiyorsunuz.hamile degilsiniz hamile olursam esim vefat ederse olasaliklarini dusunup buraya konu acacak kadar dertlenmek ne derece dogru sizce

Sizinle münakaşaya girmeyeceğim. Lütfen konumdan ayrılın cevap yazmadan.

Back
X