Kızlar sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var.

Sena616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
2.723
6.756
158
28
Direkt konuya giriyorum. Konu annem. Bugün akşam ablamla aradık, konferans görüşmesi yapacaktık. Küçücük bir cümleden kavga çıkardı konuşmayı zehir etti ve kapattık. Geçenlerde eski oturduğum mahalleye gittim demişti bir komşunun evine uğrayacaktım kızı onu Ankara'ya götürmüş geri geldim eve dedi. Ablam da evet eskilerden sen kaldın kimse kalmadı o mahallede dedi. Bugün akşam ise annem vaaay sen bana hala ölmedin, hala yaşıyorsun dedin ben bunu kafama taktım öleyim de kına yakın bilmem ne. Halbuki kız öyle bir şey demedi. Normal konuşmaya korkuyoruz artık. Ne desek cımbızlıyor ve cımbızladığı yeri kafasında kuruyor kuruyor birkaç gün sonra siz bunu dediniz siz şunu dediniz diye kavga çıkarıyor. Bugün nişanlım aramış halini hatrını sormak için. Sen mi söyledin ara diye ondan mı aradı yoksa aramazdı diyor. Anne yok kendisi aradı dedim. Nişan sürecinde ne kavgalar çıkardı bu iş olmasın diye oğlanı da ailesini de küfür kıyamet evden kovdu şimdi aramasını bekliyor. Nişanlım da fark etmiş sanki normal değil kafası bir garip diyor. Oğlum annen gelsin kız kardeşin gelsin baban gelmesin düğün tarihini konuşmaya, benim evde erkeğim yok demiş nişanlıma. Ablam da anne o gelsin bu gelmesin denmez ayıp etmişsin dedi. Sen ne söylesem muhalefet oluyorsun şöyle böyle bağırdı durdu ablama. Ne yapmalıyız kızlar? Zaten ablam da ben de il dışındayız ancak telefonla arıyoruz onda da kavga çıkarıyor. Dört kardeşiz benim nişan sürecimde bütün çocuklarını birbirine küstürdü düşman etti ben evlenmek istiyorum diye. Eski davaları açıyor şöyle yaptınız böyle dediniz siz diyor. Geçmişi atmıyor kafasından. 68 yaşında. Nasıl yaklaşacağımızı inanın şaşırdık. Oğullarıma da muhtaç değilim kızlarıma da muhtaç değilim maaşım var şöyle böyle. Biz muhtaç demedik öyle bir konu geçmedi ama oraya bağlıyor cümleyi.

Yapacak pek bir sey yok aslında. Olabildiğince az görüstürürsünüz aileyi. Siz aradıgınızda da nasılsın ne yapıyorsun gibi gündelik kısa kısa konusabilirsiniz.
Oğlum annen gelsin kız kardeşin gelsin baban gelmesin düğün tarihini konuşmaya, benim evde erkeğim yok demiş nişanlıma.
Tanışmada vs. nişanlınızın babası olmadı mı ki niye böyle demis anneniz

Direkt konuya giriyorum. Konu annem. Bugün akşam ablamla aradık, konferans görüşmesi yapacaktık. Küçücük bir cümleden kavga çıkardı konuşmayı zehir etti ve kapattık. Geçenlerde eski oturduğum mahalleye gittim demişti bir komşunun evine uğrayacaktım kızı onu Ankara'ya götürmüş geri geldim eve dedi. Ablam da evet eskilerden sen kaldın kimse kalmadı o mahallede dedi. Bugün akşam ise annem vaaay sen bana hala ölmedin, hala yaşıyorsun dedin ben bunu kafama taktım öleyim de kına yakın bilmem ne. Halbuki kız öyle bir şey demedi. Normal konuşmaya korkuyoruz artık. Ne desek cımbızlıyor ve cımbızladığı yeri kafasında kuruyor kuruyor birkaç gün sonra siz bunu dediniz siz şunu dediniz diye kavga çıkarıyor. Bugün nişanlım aramış halini hatrını sormak için. Sen mi söyledin ara diye ondan mı aradı yoksa aramazdı diyor. Anne yok kendisi aradı dedim. Nişan sürecinde ne kavgalar çıkardı bu iş olmasın diye oğlanı da ailesini de küfür kıyamet evden kovdu şimdi aramasını bekliyor. Nişanlım da fark etmiş sanki normal değil kafası bir garip diyor. Oğlum annen gelsin kız kardeşin gelsin baban gelmesin düğün tarihini konuşmaya, benim evde erkeğim yok demiş nişanlıma. Ablam da anne o gelsin bu gelmesin denmez ayıp etmişsin dedi. Sen ne söylesem muhalefet oluyorsun şöyle böyle bağırdı durdu ablama. Ne yapmalıyız kızlar? Zaten ablam da ben de il dışındayız ancak telefonla arıyoruz onda da kavga çıkarıyor. Dört kardeşiz benim nişan sürecimde bütün çocuklarını birbirine küstürdü düşman etti ben evlenmek istiyorum diye. Eski davaları açıyor şöyle yaptınız böyle dediniz siz diyor. Geçmişi atmıyor kafasından. 68 yaşında. Nasıl yaklaşacağımızı inanın şaşırdık. Oğullarıma da muhtaç değilim kızlarıma da muhtaç değilim maaşım var şöyle böyle. Biz muhtaç demedik öyle bir konu geçmedi ama oraya bağlıyor cümleyi.
Psikolog görmesi lazım, eskiden nasıldı bilemeyiz ama şu an hiç normal durmuyor.

Valla benim Anneannem de böyle yanında konuşmaya korkar olduk güzel anıları hiç anlatmaz herşeyi negatif görür.Ben bu tarz insanların geçmişte yaşadıklarına bağlıyorum ve belli bir yaştan sonra bu durum giderek artıyor güzelce konuşup psikologa falan gitseniz diyeceğim ama bu sefer onu da yanlış anlar eminim

Annem de bu tarz bir kadın. Dönem dönem daha da artıyor bu halleri. Biz çareyi üzerine gitmemekte bulduk. Çünkü belli yaştan sonra özellikle bazı karakter yapısındaki insanlar psikolog da kar etmiyor. Bir şeyi yanlış anlayıp kurdu mu mesela açıklama yapıp olayı büyütmüyoruz bile.

Yaş ilerledikçe insanlar daha alıngan oluyor, kafada kurmaya daha meyilli oluyorlar. Bu yaştan sonra da pek değişmez anneniz. Belki psikolojik destek alması iyi gelebilir, tabi kendisi kabul ederse. Siz evlatları olarak çok fazla üstüne gitmeyin derim ben. Üstüne gittikçe daha toksik hale gelebilir. Evlenmek istiyorsa bırakın evlensin belki yalnız olduğu için mutsuzdur. Bir hayat arkadaşı olsa sizinle de uğraşmayı bırakır. Geçmişe bağlı yaşayan insanlar depresyonda olur derler. Tepkilerinin karşılığında ne kadar çok açıklama yaparsanız o kadar çok geri teper. O yüzden bizi yanlış anladın, biz böyle söylemek istemedik gibi cümleler kurmaktan kaçının; bizim hatamız kusura bakma seni çok seviyoruz gibi yapıcı cümleler kurup konuyu kapatın. O yaştaki insanlar da bazen böyle şeyler duymak istiyor, benim annem de 78 yaşında. Bazen alınganlık ediyor, üstüme alınmıyorum. Seni üzmek istememiştim, özür dilerim diyorum konuyu kapatıyorum 🥰

Yapacak pek bir sey yok aslında. Olabildiğince az görüstürürsünüz aileyi. Siz aradıgınızda da nasılsın ne yapıyorsun gibi gündelik kısa kısa konusabilirsiniz.

Tanışmada vs. nişanlınızın babası olmadı mı ki niye böyle demis anneniz
Tanışmada bizden taraf sadece eniştem vardı (ablamın eşi) , nişanlımın babası amcası vardı. Ablamlar il dışında uzakta yani erkek yok. Babam yıllar önce vefat etti. Erkek yok diye baban gelmesin annen, kız kardeşin sen gel düğün tarihini falan konuşalım demiş. Nişanlım sorun etmiyor yaşlı diye. Ablam öyle denmez ayıp etmişsin falan deyince tartışma çıktı birbirlerine girdiler annemle.

Arkadaşlar üstüne gitmeyin az görüşün falan demiş ama ben çok üzüldüm. Anne sonuçta atsan atamazsın satsan satamazsın. Yani bunun ilerisi var Allah korusun hastalığı var. Her zaman tek kalamayabilir. Yüz yüze gelince güzellikle konuşsanız acaba anlar mı.

Arkadaşlar üstüne gitmeyin az görüşün falan demiş ama ben çok üzüldüm. Anne sonuçta atsan atamazsın satsan satamazsın. Yani bunun ilerisi var Allah korusun hastalığı var. Her zaman tek kalamayabilir. Yüz yüze gelince güzellikle konuşsanız acaba anlar mı.
Aramasam sormasam vicdan azabı çekiyorum bu sefer de. En iyisi ablamı bağlamadan kendim konuşmak hiçbir şey olmamış gibi. 1 hafta izin aldım gideceğim bakalım durumun vehameti nasıl göreceğim.

He deyin geçin gerçekten yapacak bi şey yok. Allah elden ayaktan düşürmesin yeter. Düzeltilemez.

Back
X