Fikirlerinize İhtiyacım Var :(

sendemibrutus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
2.320
2.017
333
İstanbul
Merhaba Kızlar, Benim yaklaşık 15 yaşlarında bir muhabbet kuşum var.Bana geldiğinde o da ben de küçüktük beraber büyüdük.Bana, benim sesime, sevgime o kadar alışkın ki.O aramızdaki bağı gerçekten anlatamam.Bir derdim olduğunda belki garip gelecek onunla dertleştim, onun sevgisi ile iyileştim.Evlendim kuşum 1 ay kadar annemlerde kaldı ben sanki onu terketmişçesine kahroldum sonra alıp bana getirdim ayrılmam mümkün değil.Eşimde ona olan düşkünlüğümün çok çok farkında..Kaç sefer hasta oldu soluğu veterinerde aldık ağladım o kadar çok ağladım ki..Şimdi diyeceksiniz enteresan vs.Alt tarafı bir kuş.Arkadaşlar alt tarafı bir kuş değil işte.Şimdi bebeğim olacak.Kv te en başından beri ben evde hayvan istemem yok şöyle yok böyle derdi.Dün akşamda çocuk olunca kuşu gönderirsin evde kuş olmaz vs. dedi.İçimi bu fikir bile yaktı bitirdi.Ben çocuğumu annesi olarak ondan daha çok düşünürüm bende dedimki salonu kullanmıyoruz orada durur kuşumun yeri ayrı çocuğumun yeri ayrı bende dedim.Yok yine itirazlar bir ısrarlar..Yani o da biliyor kuşuma olan düşkünlüğümü te en başından beri benim evimdeki kuşuma karışıyor. Ben kuşumu bırakmak istemiyorum dün akşam çok ağladım.Yani yavruydu büyüttüm besledim 15 yıldır benimle.Ölecekse de benim yanımda ölsün ama onu terkettim diye hissetmesin.Sizce ayrı o da da olmaz mı ? Şimdi hamilelik piskolojisiyle yazıyorum anne olunca farklı düşünürüm ona bir şey diyemem ama tek bildiğim kuşumu da çocuğumu da çok seviyor olduğum.. Çok moralim bozuk inanın.. Eşimde bir şey demedi...

Son düzenleme:
Saçmalık dinleme kimseyi.
Kuşlar arasında büyüyen çocuk olarak yazıyorum. Gayette sağlıklıyım.
Amcamın güvercinleri vardı. Onların yanındaydım sürekli bize de muhabbet kuşu alırdı.
Şuan tüm hayvanlardan korkarım böcekler de dahil ama kuşlara karşı dayanılmaz bi sevgim var. Dinlemeyin kimseyi.

Benim 11 kusum var. Kimseye de soz hakki vermedim, doktorlar bile hayvanla buyuyen cocukarin bagisikliginin daha yuksek oldugunu soyluyor, bu insanlara ne oluyor?
Acikcasi insanlar kustan once sigarayi biraksin, parfum sikmasin, camasir suyu kullanmasin, kokulu deterjanlarla evi temizlemesin. Kusa kediye gelene kadar daha zararli seyler var.

Benim 11 kusum var. Kimseye de soz hakki vermedim, doktorlar bile hayvanla buyuyen cocukarin bagisikliginin daha yuksek oldugunu soyluyor, bu insanlara ne oluyor?
Acikcasi insanlar kustan once sigarayi biraksin, parfum sikmasin, camasir suyu kullanmasin, kokulu deterjanlarla evi temizlemesin. Kusa kediye gelene kadar daha zararli seyler var.

Evet çok haklısınız. Birdaha bu konu açılırsa babası önce sigarayı bıraksın sigara daha zararlı çocuğumuza diyeceğim.

İki tane muhabbet kuşumuz vardı çocuklar doğmadan önce. Yaklaşık 6 yıl önce almıştık kuşlarımızı. Şu an biri 4 yaşında, diğeri 2,5 aylık iki çocuğumuz var. Kuşlarla aynı ortamda büyüyorlar. Bir yıl kadar önce kuşlarımızın birini kaybettik. Şu an bir kuşumuz var. Yavruyken almıştık. Bir sıkıntı yaşamadık. Kuşumuz, biz, çocuğumuz, bebeğimiz aynı odada yaşıyoruz. Kuşumuzu ayrı odada tek başına bırakmaya gönlüm el vermez.

Kuşunuzu değilde kaynanızı verin bu nasıl bir vicdandır böyle cocgunuzu bahne edip kücük savunmasız kuşunuzu verdimiye calışıyor asla kabul etmeyin cocgunuz oldu zamanda bu sevginizi aşılayın bebeğinize ki kaynanız gibi acımasız bir varlık olmasın cok sinirlendim okurken sizin kuşunuz bebeğinize zararı olmaz olsa bunu doktor hamilenizde derdi zaten kanınıza bakıp ben hamiliyken demişti ve uzak durma mecburunda kaldım çocuğum olunca yine devam etim bakmaya ve çocuklarım inanılmaz hayvanlara karşı sevgi dolu ve saglıklı bir şekilde büyüdüler birşeyde olmadı sizin kuşunuz zaralı degil ama kaynanız cok zaralı hem size hem bebginize

İki tane muhabbet kuşumuz vardı çocuklar doğmadan önce. Yaklaşık 6 yıl önce almıştık kuşlarımızı. Şu an biri 4 yaşında, diğeri 2,5 aylık iki çocuğumuz var. Kuşlarla aynı ortamda büyüyorlar. Bir yıl kadar önce kuşlarımızın birini kaybettik. Şu an bir kuşumuz var. Yavruyken almıştık. Bir sıkıntı yaşamadık. Kuşumuz, biz, çocuğumuz, bebeğimiz aynı odada yaşıyoruz. Kuşumuzu ayrı odada tek başına bırakmaya gönlüm el vermez.

Bende sırf kv ısrar etmesin diye ayrı kullanmadığımız odaya koyarım dedim.İnanın o kadar akıllı ki ben ağlasam gelip gözyaşlarımdan gagalıyor, herşeyi hissediyor. Çok özel bir kuş.

Evinizdeki kuştan kaynanaya ne? Bu kadar karışmasına izin vermeyin. Ayrıca kuşun ne zararı olacak bebeğe? Ağlamamış daha çok zarar verir. Eşiniz sigara içiyormuş o daha çok verir! Kendinizi üzmeyin boş yere.

Kendisi hayvanları sevmiyor olabilir saygı duyarım ama ben seviyorum.Benim evime müdahale etmeye çalışıyor tabiki ben yine de kuşumu bırakmam.

Merhaba Kızlar, Benim yaklaşık 15 yaşlarında bir muhabbet kuşum var.Bana geldiğinde o da ben de küçüktük beraber büyüdük.Bana, benim sesime, sevgime o kadar alışkın ki.O aramızdaki bağı gerçekten anlatamam.Bir derdim olduğunda belki garip gelecek onunla dertleştim, onun sevgisi ile iyileştim.Evlendim kuşum 1 ay kadar annemlerde kaldı ben sanki onu terketmişçesine kahroldum sonra alıp bana getirdim ayrılmam mümkün değil.Eşimde ona olan düşkünlüğümün çok çok farkında..Kaç sefer hasta oldu soluğu veterinerde aldık ağladım o kadar çok ağladım ki..Şimdi diyeceksiniz enteresan vs.Alt tarafı bir kuş.Arkadaşlar alt tarafı bir kuş değil işte.Şimdi bebeğim olacak.Kv te en başından beri ben evde hayvan istemem yok şöyle yok böyle derdi.Dün akşamda çocuk olunca kuşu gönderirsin evde kuş olmaz vs. dedi.İçimi bu fikir bile yaktı bitirdi.Ben çocuğumu annesi olarak ondan daha çok düşünürüm bende dedimki salonu kullanmıyoruz orada durur kuşumun yeri ayrı çocuğumun yeri ayrı bende dedim.Yok yine itirazlar bir ısrarlar..Yani o da biliyor kuşuma olan düşkünlüğümü te en başından beri benim evimdeki kuşuma karışıyor. Ben kuşumu bırakmak istemiyorum dün akşam çok ağladım.Yani yavruydu büyüttüm besledim 15 yıldır benimle.Ölecekse de benim yanımda ölsün ama onu terkettim diye hissetmesin.Sizce ayrı o da da olmaz mı ? Şimdi hamilelik piskilojisiyle yazıyorum anne olunca farklı düşünürüm ona bir şey diyemem ama tek bildiğim kuşumu da çocuğumu da çok seviyor olduğum.. Çok moralim bozuk inanın.. Eşimde bir şey demedi...
Sakın birilerinin lafıyla kuşunuzdan asla vazgeçmeyin. Size alışık olduğu için başkasının yanında üzülüp hasta olurlar. Benim de mavişim var 3 yaşında, onu kuş olarak görmüyoruz. O Ailenin en küçük ferdi :KK36:evdeki havanın ısısını dahi kuşumuza göre ayarlıyoruz. Biraz durgun olsa acaba hasta mı diye aklımız çıkıyor.

Sakın birilerinin lafıyla kuşunuzdan asla vazgeçmeyin. Size alışık olduğu için başkasının yanında üzülüp hasta olurlar. Benim de mavişim var 3 yaşında, onu kuş olarak görmüyoruz. O Ailenin en küçük ferdi :KK36:evdeki havanın ısısını dahi kuşumuza göre ayarlıyoruz. Biraz durgun olsa acaba hasta mı diye aklımız çıkıyor.

Bende öyleyim aman cereyanda kalır aman üşür hasta olur diye hep üstüne titriyorum.Banyo yaptırıyorum.Eve gittiğimde hemen kafesten çıkar evde olduğumu anladığı zaman asla kafeste durmaz. Çok akıllı, çok özel.

Ya şu dış kapının mandallarını karıştırmayın işinize azıcık sert olun soğuk olun mesafeli olun ben doktora sordum hiç bir sorun olmuyormuş evcil hayvan bebek için hatta bağışıklık için faydalıymış diyin muhabbet kuşlarının ortalama ömrü 16 yıldır bunca yıldır sizde bırakmayın artık o kişiyede bebeğimi benden kimse daha fazla düşünemez herhangi bir sorun olmuyor konu kapandı de Allah im yarabbim sifr kontrol imajı bende demeye getiriyor lütfen kesin ve kararlı bir şekilde hayır diyin daha konusamasin

8 yıldır kuşum var ergen yaştan beri birlikteyim hiç bir sorun olmadi çok şükür o gitsin böyle aptal aptal aslı olmayan hurafeler uyduracağına ibadetini yapsın hayır hasenat yapsin bi b.k bildiğinden değil ha sadece evde lafim geçer ben çocuk buyuttum bilirim havası için yapıyor bit beyinli
Hayvanın mabadı onunkinden çok daha temizdir mesela izleyin hayvanlar temizliğe çok önem verir
Bana söylese ima bile etse 5 dakika içinde psikolojisini yerle bir ederim de Allah biliyor da ona göre kaynana verdi heralde

Ya şu dış kapının mandallarını karıştırmayın işinize azıcık sert olun soğuk olun mesafeli olun ben doktora sordum hiç bir sorun olmuyormuş evcil hayvan bebek için hatta bağışıklık için faydalıymış diyin muhabbet kuşlarının ortalama ömrü 16 yıldır bunca yıldır sizde bırakmayın artık o kişiyede bebeğimi benden kimse daha fazla düşünemez herhangi bir sorun olmuyor konu kapandı de Allah im yarabbim sifr kontrol imajı bende demeye getiriyor lütfen kesin ve kararlı bir şekilde hayır diyin daha konusamasin

Ben cevabını veriyorum ama öyle bir şey ki altta asla kalmıyor.Şimdi pişmanım keşke önce babası sigarayı bıraksın o daha zararlı deseydim.. Çok teşekkür ederim gerçekten moralim biraz yerine geldi.Değil bırakmak bırakma fikri bile beni darmadağın etti. İşyerindeki arkadaşlarım bile bugün neyin var senin diyorlar.

Back
X