Fikirlerinize ihtiyacım var

Hadikalkgelbulbirbahane

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
1.058
964
73
Merhaba arkadaşlar
Bir kaç ay önce kendi kendime bir karar vermiştim.Bundan sonra kim olursa olsun mesafeli olacam diye.Kendi çevrem için uyguluyorum bunu.Ancak,henüz nişanlımın ailesinden kimseyle karşılaşmadığım için,onlar üzerinde uygulayamadım bu kararımı.
Nişanlımın annesi akşam için iftara çağırdı.Abimin önemli bir işi olduğu için annem ve kardeşimle gitmeyi düşünüyoruz.Sorum şu;
Sizce orda nasıl davranmalıyım ? Misafir gibi mi? yoksa o evin gelini gibi mi? Çok samimiyet kurup ev sahibiymiş gibi herşeye atlayıp o rahatlığa alışmasınlar istiyorum.Çünkü o rahatlığı görünce değişebilecek potansiyeldeler.Daha önce nişanlımın annesi ameliyat olduğu dönemde bir iki kere sabah kahvaltıya gitmiştim.Kahvaltı sonunda hep mutfakta tek başına kalan bendim.Bu yüzden o samimiyeti görmelerini istemiyorum.
Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ev sahibi gibi çok içli dışlı degil mesafeli olun misafir gibi sofra kurulurken yada kalkarken gerekirse bi iki tabak taşır yardım edersiniz

evde kimler olacak?
nişanlınız ve sizin haricinizde genç olacaksa çok abartmayın. bir kaç getir götür yapın.

ama sadece genç ikiniz olacaksanız, geri kalan yaşça büyükse, sofra kaldırma/kurma ve cay servisine yardım edebilirsiniz nişanlınızla.
tabiki bulaşığa falan girişmeyin, üstünüzü başınızı batırmayın.
ama getir, götür üstlenebilirsiniz.
görümce, kayın vs yoksa.

Kayın yok genelde çay servisini nişanlım yapar .Görümce var iki tane benden bir kaç yaş küçükler.İş konusunda kendilerini geri çekiyorlar her hallerinden belli.Ama bu defa ekmeklerine yağ sürmek istemiyorum. :)

görümce varsa hem de 2 taneyse hiç girişmeyin.
siz misafirsiniz.
normal gittiğiniz herhangi bir yerde ne kadar yardım edilecekse o kadar edin.
sofradan bir kaç getir/götür
şıklık olsun diye bir iki kayınpeder/valide çayı doldurma, yeterli.
nişanlıma yardım edeyim ayağına bir kaç dakikalık mutfak muhabbeti de fena olmuyor

Haklısınız.Gidilen misafirlikte bulaşık yıkanırken incelik olsun diye yardım edeyim denir genelde bizde.Ama bu defa hiç niyetim yok onu yapmaya :)

Haklısınız.Bulaşık yıkanırken incelik olsun diye yardım edeyim denir genelde bizde ama bu defa hiç niyetim yok onu yapmaya :)

iki dirhem bir çekirdek giyinip gideceksiniz, bulaşığa hiç girmeyin.
saatiniz, bilekliğiniz, yüzüğünüz artık ne varsa o ellerle bulaşık mı yıkayacaksınız? ne gerek var öyle şeylere

evde genç olmasa, başka söylerdim.
ben ki arkadaşımın evine bile gitsem elime mi yapışacak diye mutfak kırklayan insanım
ama nişanlı iken elimi bulaşığa hiç sokmadım.
görümcem vardı. birlikte servis yaptık.
evlendikten sonra yaptım. görümcem evlenince daha çok yaptım.
ama vazifem olduğu için degil, iş bölümü gibi.
valide yemekleri yapmış oldu, ben sofra kurup kaldırmış oldum.
elime yapışmadı :) ama sizin için zamanı şimdi degil.

çok hoşsunuz haklısınız en mantıklısı bu.Çünkü gördüğüm kadarıyla bir yapınca on bekleyen insanlar.Hiiiç gerek yok o hallere girmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…