Fikirlerinize ihtiyacim var,

DelasHeras

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2020
29
14
3
Merhabalar...
Dul cocuksuz bir bayanim.Bekar biri ile evlendim. 3 cocugumuz oldu.Esim evine, cocuklarina cok bagli ve asiri düskündür. Banada ilgili, deger verir. Fikirlerimi dinler, uygular.Gün icinde 2-3 defa arar neler yaptimizi sorar. Cocuklarla disari ciktigimizda dikkatli olmamizi defalarca söyler.Ne kadar harcama yapsam asla karismaz.Genelde gittigi heryere benide götürür.Benimle sakalasir. Yemek yapamasam surat asmaz. Gelirken disardan alirim ne yemek isterseniz diye sorar. Is cikisi arar bir eksik varmi diye sorar. Cocuklarin uyku saati den önce den eve gelmeye calisir. Yetisemesede görüruntulu arar iyi geceler diler. Yilda 1 hafta tatile gideriz.Akrabalarin, es, dost arasinda Benden konu acilinca beni över. (Baskalarindan DUYUYORUM) Her yere beni araba ile göturmeye calisir. Alisveris yapildiginda agir tasimama özen gösterir. Bana deger verene deger verir. Beni üzene soguk davranir. Sevgisini hediyelerle, ciceklerle belli Eden degil, romantik biride degil.Cok mükembel bir es ve bir Baba. Gelelim isin icinden cikamadigim konuma. Esim benim eski es ile yillarca yasadigimi kaldiramiyor. Sürekli kafasinda bir türlu unutamiyor. Iliski esnasinda bazen hisediyorum eski esi ile acaba böyle yapiyormuydu diye düsunuyor. Yeni esimi cok seviyorum bazen kiskanclik yapiyorum.Kesinlikle aldatma konusunu kendisine acamiyorum. Cok siddetli sinirleniyor. Baska kadina bakma, aldatma beni diyemiyorum. Büyük kavgalar cikiyor. Aldatma konuyu acildimi senin eski kocan aklima geliyor diyor. Dul olusunu kaldiramiyorum ama cocuklarim icin güclü olacam diyor. Bazen acaba beni aldatimi diye düsünuyorum ama soramiyorum. Sorma hakkin yok nasil bunu sorarsin Ben seni dul aldim deyip koyunu kapatir. Bu Adam gercekten beni seviyormu?Neden Bu konuda kendisine birsey soramiyorum? Bu konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Cevaplar icin simdiden Tskler...

Merhabalar...
Dul cocuksuz bir bayanim.Bekar biri ile evlendim. 3 cocugumuz oldu.Esim evine, cocuklarina cok bagli ve asiri düskündür. Banada ilgili, deger verir. Fikirlerimi dinler, uygular.Gün icinde 2-3 defa arar neler yaptimizi sorar. Cocuklarla disari ciktigimizda dikkatli olmamizi defalarca söyler.Ne kadar harcama yapsam asla karismaz.Genelde gittigi heryere benide götürür.Benimle sakalasir. Yemek yapamasam surat asmaz. Gelirken disardan alirim ne yemek isterseniz diye sorar. Is cikisi arar bir eksik varmi diye sorar. Cocuklarin uyku saati den önce den eve gelmeye calisir. Yetisemesede görüruntulu arar iyi geceler diler. Yilda 1 hafta tatile gideriz.Akrabalarin, es, dost arasinda Benden konu acilinca beni över. (Baskalarindan DUYUYORUM) Her yere beni araba ile göturmeye calisir. Alisveris yapildiginda agir tasimama özen gösterir. Bana deger verene deger verir. Beni üzene soguk davranir. Sevgisini hediyelerle, ciceklerle belli Eden degil, romantik biride degil.Cok mükembel bir es ve bir Baba. Gelelim isin icinden cikamadigim konuma. Esim benim eski es ile yillarca yasadigimi kaldiramiyor. Sürekli kafasinda bir türlu unutamiyor. Iliski esnasinda bazen hisediyorum eski esi ile acaba böyle yapiyormuydu diye düsunuyor. Yeni esimi cok seviyorum bazen kiskanclik yapiyorum.Kesinlikle aldatma konusunu kendisine acamiyorum. Cok siddetli sinirleniyor. Baska kadina bakma, aldatma beni diyemiyorum. Büyük kavgalar cikiyor. Aldatma konuyu acildimi senin eski kocan aklima geliyor diyor. Dul olusunu kaldiramiyorum ama cocuklarim icin güclü olacam diyor. Bazen acaba beni aldatimi diye düsünuyorum ama soramiyorum. Sorma hakkin yok nasil bunu sorarsin Ben seni dul aldim deyip koyunu kapatir. Bu Adam gercekten beni seviyormu?Neden Bu konuda kendisine birsey soramiyorum? Bu konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Cevaplar icin simdiden Tskler...
1) dul kocası ölene denir
2) daha önce evlenip ayrılmış olman seni aldatma hakkı vermez
3)sen kendine saygı duymazsan kocan nasıl saygı duysun sana

''dul'' tabiri bana çok kaba ve itici geliyor nedense... çünkü bizim insanımız bunu acıma ve ayıplama duygusuyla söylediği için olabilir diye düşünüyorum.
Aldatma konuyu acildimi senin eski kocan aklima geliyor diyor. Dul olusunu kaldiramiyorum ama cocuklarim icin güclü olacam diyor.
bu nasıl bir düşüncedir? sizin ''resmi nikahla'' evlenip daha sonra ''resmi'' olarak boşandığınız bir durumu aldatmakla nasıl bir tutabiliyor?
hanımefendi üzgünüm ama bence eşiniz sizin ona karşı sessiz kalmanızdan, evlenip boşanmış olmaktan utanırmış gibi davranmanızdan dolayı bunu her konuda kendini haklı çıkarmak için kullanıyor. siz evlenip boşanmış biri olarak,hiç evlenmemiş biriyle evlendiniz ve bunu o kişi sanki büyük bir fedakarlık yapmış gibi lanse ettiğiniz için adam da yüz bulmuş bundan.
düşünce yapısını hiç normal bulmadım eşinizin. eğer sizin geçmişiniz zoruna gidiyorsa evlenmeseymiş en baştan sizinle. şimdi de sizin bu durumunuzu her şeyde kullanıyor.

kocanız size çok değer veriyormuş ne güzel.. eski evliliğiniz konusunda anladığım kadarıyla siz kendinizi ezik hissediyorsunuz. siz böyle hissederseniz eşinizin de bu tür davranışları normal. siz önce kendinize güvenin, bunun bir eksiklik ya da ayıp bir şey olmadığını anlayın. gerçekten anlayın bunu. kötü bir şey değil bu, herkesin başına gelebilecek evlenmek kadar doğal bir durum.

eşiniz size tekrar bu tip şeyler söylerse de ona ciddi ve kendinize güvenir bir tavırla zorla evlendirilmediğinizi, bunu kendisinin kabul ettiğini hatırlatın.

Sizin daha önce evlenmiş olmanızla eşinizin sizi aldatip aldatmamasi arasında nasıl bir bağ olabilir?
8 yıllık evliyim eşime hiç beni aldatma demedim,neden diyeyim, siz böyle bir konuşma yapma ihtiyacı neden duyuyorsunuz? Şüphe duyduğunuz şeyler mi var? Varsa eşinizin sizi susturmasina müsade etmeyin.

Kendinizi dul bir bayanım diye tarif etmeniz de tuhaf. Eşiniz sizinle daha önce evlilik yaptığınız bilerek evlenmiş bununla ilgili en ufak bir olumsuz söz söyleme hakkı yok, ben seninle dulken evlendim dediğinde gereken cevabı vermeliydiniz.

Supelerim degilde bazen arkadaslari ile disari ciktiginda sanirim kiskanclik yapiyorum. Bu aldatma konuyu da yilda bir defa belki sohbet sirasinda acilir.

Merhabalar...
Gerçekten sizi sevdiğine inanasım gelmiyor son bölüme gelinceye kadar ne iyi bir eş diye düşünmüştüm. Ben seni dul aldım cümlesi hiç etik değil. Siz de onu dul aldınız böyle demeye hiç hakkı yok. Dul sözcüğünü de hiç sevmem doğru bir sözcük değil siz kullandınız diye yazdım kusura bakmayın.
Çevremde çok tanıdığım duyduğum evlilikler var eşinden ayrılıp bekâr biriyle evlilik yapan hanımlar olduğunu...Kusura bakmasın siz onu kabul ettiğiniz için şukretsin. Sizi aldatıyor gibi bir düşünce intiba nereden geliyor aklınıza ? Gözü dışarıda olduğunu hissediyorsanız hiç çekinmeden kontrol edebilir hatta sorabilirsiniz de... psikolojik şiddet uyguluyor size bunu bir şekilde ifade edin. Bu tür söylemlerin hoşunuza gitmediğini belirtin. O yukarıda saydiginiz şeyleri de arayıp sorması evde değerli hissetmenizi sağlaması bence sizi çok sevdiği için değil çocuklarına daha iyi hizmet bakim yapmanızı sağlamak için...Bu zamanda sizin gibi birini zor bulur hatta bulamaz kusura bakmasın...
Edit: Affedersiniz çocuksuz bir bayanım deyince üç çocuğun ikinci eşinizin olduğunu düşündüm. Ortak cocugunuzmuş....

Son düzenleme:
2. Evliliğim. Bir çocuğum var Eşimin ilk evliliği. Aynı yaştayız. Eğitim seviyemiz aynı. Eski eşimin gölgesi bile gezemez aramızda. Biz sadece biziz. Ne münasebet ben seni dul aldım. Dul ne demek? Almak ne demek? Eşim benim eski eşimi eksiklik gibi görmeyeceğini, o ilkel kafada olmadığını bildiğim için eşim oldu. Aksi takdirde yanımdan bile geçemezdi. Herkes kendi değerini kendisi belirler. Evliyken bile kendinize dul diyorsunuz. Kendisini eksik gören sizsiniz. Kendinizi tanımladığınız alan insanlık dışı. Elinizden gelse ikinci el diyeceksiniz!

Yani sen eskiden bir evlilik geçirdiğin için seni aldatmamda hakliyim diyor esiniz. Bunun suçlusu sen değilsin hepimiz bosanabiliriz. Esinize deyin ki kaldıramayacağın yükün altına girip birde 3 çocuk yapmayacaktin o zaman. Ben buyum ve bilerek evlendin kaldiramamak senin suçun seni de bosarim.

Eşiniz eskiden evlenmiş olmanızı hazmedemiyorsa nasıl sizinle evlenmiş? Üzerinden yıllar geçmiş 3 tane çocuğunuz olmuş daha neyin davası bu? Bir eşe “beni aldatıyor musun, sakın aldatma” gibi cümleler neden kurulur? Şüphelendiğiniz durumlar mı var? Oysa eşinizi gayet ideal bir eş olarak tasvir etmişsiniz. Sizin önceden evlenip ayrılmış olmanız ona sizi aldatma hakkı vermez. Konu buralara geldiğinde “bunu sormaya hakkın yok ben seni dul aldım” diyorsa aldatma potansiyeline sahip demektir. Aldatıyorsa da bunu kendine hak olarak görüyor ne yazıkki..

Guzel guzel anlatirken aldatma olayina gecmenize anlam veremedim. Her sey bu kadar iyiyken bu suphe niye?

Ayrica, iliski esnasinda esinizin aklindan gecenleri nasil okuyabiliyorsunuz?

Anlattıklarınıza göre adam size bağlı, bu kadar iyi davranan bir adamın sevmediğini ve aldatacağını düşünmemek lazım...

Bir deyim vardır, bilir misiniz "eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek" diye...

Niye böyle şeylerin konusunu açarsınız kocalarınıza, yararı var mı?

Ben söyleyeyim yararı yok ama durduk yere huzur kaçırırsınız, acaba yapsam mı fikri yerleştirirsiniz...

Ayrıca niyet okuyuculuğu evliliğe zarar verir.

Eşin senin için "acaba ilişki esnasında eski eşini mi düşünüyor" diye birşey düşünse bunu size söylese ne hissedersiniz...

Gerçekten sizi sevdiğine inanasım gelmiyor son bölüme gelinceye kadar ne iyi bir eş diye düşünmüştüm. Ben seni dul aldım cümlesi hiç etik değil. Siz de onu dul aldınız böyle demeye hiç hakkı yok. Dul sözcüğünü de hiç sevmem doğru bir sözcük değil siz kullandınız diye yazdım kusura bakmayın.
Çevremde çok tanıdığım duyduğum evlilikler var eşinden ayrılıp bekâr biriyle evlilik yapan hanımlar olduğunu...siz çocuğunuz olmadigi halde bir değil üç çocuklu biriyle evlenmişsiniz. Kusura bakmasın siz onu kabul ettiğiniz için şukretsin. Sizi aldatıyor gibi bir düşünce intiba nereden geliyor aklınıza ? Gözü dışarıda olduğunu hissediyorsanız hiç çekinmeden kontrol edebilir hatta sorabilirsiniz de... psikolojik şiddet uyguluyor size bunu bir şekilde ifade edin. Bu tür söylemlerin hoşunuza gitmediğini belirtin. O yukarıda saydiginiz şeyleri de arayıp sorması evde değerli hissetmenizi sağlaması bence sizi çok sevdiği için değil çocuklarına daha iyi hizmet bakim yapmanızı sağlamak için...Bu zamanda sizin gibi birini zor bulur hatta bulamaz kusura bakmasın...
Yanlis anladiniz Ben bosanmis cocuksuz biri kendisine bekardi hic evlenmemis cocuklarim Yeni esimden.

madem "evlenip boşanmiş olmam sorun olacaktı ne diye hayatıma girdin be adam yüzüme vurup bunları yaşatmaya hakkın yok " diyip tepkini koy resmen sindirmiş seni

ayrıca madem böyle güzel bir evliliğiniz var siz niye beni aldattın mı diye sürekli soruyorsunuz ki ?bana özgüven eksikliğiniz var gibi geldi

Back
X