Fikirlerinize ihtiyacim var

fenaoldum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
49
47
88
Merhabalar
Sorum evlilikten sonra iş hayatı hakkinda

Bu aralar bir yol ayrımındayım. Ve karar veremiyorum. Özellikle evliliği deneyimlemis arkadaşlarım fikrinizi söylerseniz sevinirim

İyi bir mesleğim var iyi fakat epey yorucu. Üniversiteden mezun olduğumdan beri çalışıyorum hiç durmadan.

Bu sene evlendim. Bazı sağlık sorunları yaşadım fakat şu an hersey yolunda. Evlilik hazırlığı, saglik problemleri, korkunc çalışma ortamı derken bir yetememe sorunu çektim. Psikolojik olarak bitikmisim işi bıraktım 1 Ay oldu şu an anlıyorum. Çok yorulmuşum.. malesef ağır mobinge maruz kaldım ve dayanamayıp ilk defa bir isimden böyle ani istifa ettim.

Eşim başka bir ülkede çalışıyor şu an, arada burda arada farklı ülkelerde. 3 ayda bir görüyorum onu. Önümüzdeki 1 sene böyle gidecek.

Daha işten ayrılalı 1 Ay oldu hiç sıkılmadım:) ya çok güzel birseymis hafta içi disarda olabilmek çok tuhaf , şaşkın hissediyorum. Biraz kendime geldim.

Bu sırada iş teklifi aldım. Evimde işim arası 16km ve uzak geliyor bana sizce uzak mı ? Gidilir mi? Servisi var fakat servisin kalkacagi yere 4 km kadar uzağım.

Bahane mi yapıyorum ? hiç bilmiyorum. İlerde pişman olmaktan korkuyorum.

Eşimin iş durumuna açıkçası çalışırken baskı hissetmeme neden oluyor. Turkiye de 3 ayda bir sadece 15gun izinli olarak duruyor ve banda izin al vakit geçirelim diyor. Fakat ozel sektör nasıl alayim. Kim anlar, bu bende baskı oluşturuyor.

Fakat çalışmamı destekliyor esim yani kararı bana bırakmış durumda.

Maddi olarak bir sorun yok. 30 yaşındayım.

Ya çocuk yapacağım ya kariyer öyle bir ayrım bu

Sizce ne yapmalıyım, siz ne yapardınız?

Şimdiden cevaplarınız icin tesekkur ederim. Sevgiler.

Çocuk önemli 3 ayda bir görüyormuşsun. Ben 3 yıl cocuk istemedim. Olur sandım. Ama son 2 yıldır çocuk için çabalıyoruz. Sebepsiz olmuyor. Eşini çok seviyorsan çocuğu desteklerim

Çocuk önemli 3 ayda bir görüyormuşsun. Ben 3 yıl cocuk istemedim. Olur sandım. Ama son 2 yıldır çocuk için çabalıyoruz. Sebepsiz olmuyor. Eşini çok seviyorsan çocuğu desteklerim
Aslında eşim çok fazla çocuk istiyor ben istemiyordum. Denemede yaptık olmadı. Çocuk bence öyle hemen olabilen bisi değilmiş bunu anladım hehe

Cocuk istiyorsan çok ertelememeni tavsiye ederim 30 dan sonra bir çok yönden risk artıyor maalesef, iş konusunda da insan biraz nefes almak istiyor bende 15 yıldır çalışıyorum ve artık çok yorulduğumu hissediyorum ve bir kaç yil evde durmak istiyorum, sonrası Allah kerim.

Açıkçası ev-iş olayı insanı yıpratıyor sürekli bir şeylere yetme çabası eğer tek başına üstleniyorsanız zor.
O yüzden eşiniz yanınızda olsaydı kesinlikle çalışın derdim, insanın kendi parasını kazanması maddi anlamda bir sıkıntı olmasa bile çok güzel çünkü.
Eşinizi 3 ayda bir sadece 15 gün görüyormuşsunuz e çalışırken yarı zaman gidiyor zaten böylesi de zor.
Bende 3 aydır çalışmıyorum ve bende hiç sıkılmadım ev beni baymıyor belki sizin gibi üniversiteden mezun olur olmaz çalışmaya başlayıp 8 yıldır bir fiil aynı işi yaptığımdandır bilemiyorum.
Benim oyum çalışmamanızdan yana.
Haddim olmayarak çocuk içinde beklemenizden yana, çünkü insanın psikolojik olarak eş desteğine en ihtiyaç duyduğu dönemlerden biri.

Evet böyle bir sorun var :) bi kere denemiştik ne güzel ben döndüğümde doğmuş olur dedi.:))))hatta şakayla karışık ben kedi gibi yavrularım sen yokken falan diyip takılıyorum ona bu süreci psikolojik olarak tek başıma yürütmek zorlu olabilir. Bu tarafı var haklısınız:)

Eşinizin mesleği nedir ? Gemi personeli mi mesela , dönemsel kontratla çalışan ? Veya yanına sizin de gidebileceğiniz bir işi mi var ?
Eşim mühendis ortadogu ülkelerinde çok güvenli değil malesef bulunduğu yerler benim gidebilmem mümkün degil

Erkeklerin çoğu şeyi basite indirgemesi inşallah istediğiniz ve sizin için en hayırlı zamanda bebişiniz olur

Eşim mühendis ortadogu ülkelerinde çok güvenli değil malesef bulunduğu yerler benim gidebilmem mümkün degil
12 yıldır özelde çalışıyorum. Evlenince işi bırakmadım. Süper güçlerim varmış gibi herşey e de yetiştim. Cocuk olsun bir süre izne çıkar yine çalışırım dedim. Çocuk olmayınca herşey çok zormuş. İşi bırakıp çocuk yapıp 1-2 yıl ara veren arkadaşlarım çok mutlu. Ayrı bir zorluğu da olsa bu fırsatı 30 u geçmeden yakaladılar. Yaşantımdan yola çıkarak geç kalmayın derim hakkımızda hayırlısı. Bana da dua edin lütfen

Bence çocuk için de iş için de biraz bekleyin. İş için daha iyi imkanlar çıkabilir karşınıza. Çocuk için de evliliğin biraz oturmasını bekleyin derim, 15 gün izni varmış gezin eğlenin.

Bence çocuk için de iş için de biraz bekleyin. İş için daha iyi imkanlar çıkabilir karşınıza. Çocuk için de evliliğin biraz oturmasını bekleyin derim, 15 gün izni varmış gezin eğlenin.
Evet sanırım öyle olacak yarın sözleşme yapmak için çağırıyor iş. Koşullarımi sunacağım çok ağır bir yük varsa kabul etmeyeceğim

Çocuk yokken rahat rahat çalış derim. Çok uzak sayılmaz mesafe. Bir araban varsa servise kadar arabanla gidersin. Kurumsal bir yerse kaçırma her zaman iyi fırsatlar denk gelmiyor.

Calismayi hicbir sartta birakmam. Calismak benim icin ozgurluktur.

Aslında eşim çok fazla çocuk istiyor ben istemiyordum. Denemede yaptık olmadı. Çocuk bence öyle hemen olabilen bisi değilmiş bunu anladım hehe
Yoo bazılarının hemen oluyor. Ilk atışta ya da ilk ayda tutturan da çok fazla.sana bana hemen olmuyor hatta bırak atışı atmadan korunurken hamile kalıyor millet.nasıl üreme sistemleri var insanların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…