Fikirlerinize ihtiyacım var

BULUTOLSAM

ben ona resmen aşığım....
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
2.729
9
116
41
Bursa
arkadaşlar forumu uzun süredir takip ediyordum. yeni üyeyim ve bende sizinle derdimi paylaşmak istedim.lütfen banada yardımcı olun. ben 4 aylık evliyim. eşimle üniversitede tanıştık ve ikimizde aileleri bizden uzakta ve ayrı şehirlerde. eşimin ailesi biz evlenirken hiçbirşeye karışmadılar. hatta gelinlik paramı bile ben kendim ödedim. benim ailem ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştılar. şimdi eşimin memleketinde adamın biri kırtasiyesisini devretmek istiyormuş. görümcemde eşi ile orayı almak istiyo. ancak paraları yetmemiş. eşimde işi araştırmış ve düğünde takılan takılarla buraya para ortağı olmak istiyo. yalnız benim aklımda soru işaretleri var. tüm iş bizden uzakta dönecek ve ne kadar doğru olur böyle bişeye girmek bilmiyorum. sonuçta hala borç ödüyoruz ve tek birikimimizide böle bişeye yatırmak doğrumu

bence hiç o işlere girmeyin. başında olunmayan, bir işe girmeyi hatalı buluyorum, ben. hele borçlarınız varken...

1 saniye bile düşünmeden red ederdimkaydirigubbakcemile
Benden uzakta ortagı oldugum dükkanı napayımki

Ay kesinlikle girmeyin kardeşim eşini ne yap et mantıklı bi şekilde konuşarak uzak tut o işten kim olursa olsun insan kardeşiyle ortak iş yapamıyo kaldı eniştesiyle ortak iş yapıcak boşu boşuna ağrısız başınızı ağrıtmayıın.paraları yoksa girmesinler bi işe.kesinlikle siz zararlı çıkarsınız bu ekonomik krizde bide elinizdekinden olmayın tavsiyem

Canım kendiniz başında durmadığınız bir işe girişmeyin bence... dertsiz başınızı derde sokmayın. Kirasıydı vergisiydi, faturaları, masrafları derken sizin elinize birşey gecmez...

ama gelin görünki eşimi ikna edemiyorum. sizin dediklerinizi dedim ama beni dinlemiyo

para işin içine girerse xkan can görmez insanoğlu.bulaşma canım benşm.sen daha dün evlenmişin.eşinle konuş paranız heba olur.

işler iyi gitmedi kapattılar bu krizde ki benım teyzem kırtasiyeci işleri çok kötü
sonrasında paranızı verebileceklermi
ben olsam girmem akrabayla iş yapılmaz zaten bi maraz çıkar
dursun paranız kenarda yani bn olsam öyle yapardım

kriz zamanında iş yerimi acılır
kesinlikle ortak olmayın
eşinizide kibar bir dillee anlatın yerimseniben

Senin düşünceni almadan nası karar verebiliyoki ya
bu hayat ikinizin olduğu gibi herşeydede ikinizin ortak kararlar alınması gerekiyor
ya gaza getirmek gibi olmasın ama senin yerinde olsam kıyameti koparırdım
erkek olduğu içinmi daha mantıklı düşündüğü sanıp sana sormuyo bile
nedir bu kadınların çilesi yaa

anlattım kızlar dedim bizim bi sürü borcumuz var evimiz kira zaten ikimizde tekstilciyiz kriz var işssiz kalırsak naparız. enişten kendi evinde oturuyo borcu yok o iş olmazsa olan bize olur dedim ama inat edio borç bulucam yine de giricem diyo. hep kendi işini kurmak istiyordu bunuda karşısına çıkan bir fırsat olarak görüyor ve kaçırmak istemiyormuş. offf kızlar aileme açtım konuyu onlarda tasvip etmiyolar ama ikna edemiyorum ve yarın adamla anlaşmaya gideceklermiş eşimde konuşmuş ailesiyle ben giriyorum diye. bir haftadır her akşamım zehir oldu. anlatamadım kendimi.

Bence akraba ile ne is ne de evlilik yapilmamali...

çok yanlış..
para işin içinde olunca hem akrabalarınızdan olursunuz.. hem de başında duramayacağınız bir işten kazancınız olmaz..
sizin aile huzurunuz da bozulur...

Anaammm inat bu adam yaaa.ay inat insanla uğraşmak zor vallahi.yani ne edersen et de insan karısının görüşünü alır ya sen olmasaydın o düğünü nasıl yapıcaktı nasıl şimdi parası olucaktı.allah sana sabır versin kardeş

karşı çıkmak işe yaramıyor. söylemiş ablasına bulutolsamın çekinceleri var demiş ben girmek istiyorum ama demiş. banada fikrimi tüm araştırmalarını yaptıktan sonra benim bu kırtasiye işi aklıma çok yattı diyerek aldı. offf kafam çok karışık

ne demişler
dost ile ye iç,alışveriş etme
işin içine para girince akrabalık dostluk bitiyor
bu 2x2=4 böyle

altınlar sana ait kardeşim eşine vermek zorunda değilsin ..
bu iş pek mantıklı değil bencede ama eşini nasıl ikna etmen lazım onu ancak bulabilirsin
ALLAH YARDIMCIN OLSUN

eşim aradı az önce kuyumcudaydı. altınların tutarını öğrenmek istiyordu bugün. ben bu işi çok istiyorum dedi. bi arkadaşıylada konuşmuş altınlara hayır dersen ondan borç alıcam dedi. bende hatırası olanlar var dedim.onları bozdurma dedim. zaten para ancak yetio onları ayırtayım 1 ay sonra alırım dedi. kabul ettim. hayırlısı olur inş.kısmet böylemiş. kızdığım ailesi keşke benimde bi kere fikrimi alsaydı.neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…