istedigin iş ne canım ?
fast food üzerine bi yer canım
Esnaf biriyle konuştun mu hiç ?
Gecesi yoktur,gündüzü yoktur,tatili yoktur,net geliri yoktur.
Sosyal hayatı hiç yoktur.
Dışarıdan bakılınca güzel elbet...
Ama sen bir de görmüş geçirmişlere sor.
15 yıl önce falan biz de içindeydik bu işin.
En güzeli planlı programlı iş.
Hayaller de bir yere kadar malesef.
Bu işe başlamak için birikiminiz yoksa ve ailenizden destek almanız gerekiyorsa sizi zor günler bekliyor olabilir.
Eğer kararlıysanız bir süre birikim yapmak için çalışabilirsiniz. Ailenizin size karşı tutumu hiç hoş değil , ancak sizin de onlara maddi anlamda bağımlı olmamanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
ailem tüm sermayeyi verecek durumda ama verceklerini sanmıyorm o yüzdn bi kaç sene geçici bi yerde çalışmak istiyorum ama onlar kesinlkle ticari hayatı kabul etmiyor.
Aileniz de elbette sizin iyiliğinizi istiyordur , güvenceli bir işinizin olmasını istiyorlardır , sonuçta ticaret belirsizlik demek bir anlamda.
Ama sizin hayaliniz buysa ve kendinize güveniyorsanız zamanla bu düşünceye alışabilirler. Bence de çalışarak kendi birikiminizle başlamanız daha iyi olur. Hem o çalışma sürecinde sizin kendi ayaklarınız üzerinde durabileceğinizi görürlerse işiniz kolaylaşabilir. Ama bu planın da bir riski var , işten ayrılmanıza karşı da çıkabilirler.
Ben kendi hayatınızı dilediğiniz gibi belirlemenizden yanayım , ama iyice düşünmekte yarar var. Hayırlısı olsun.
Merhaba arkadaşım benim babam esnaf 30 yıl olacak neredesyse tatili hiç yok aylık net geliri belli degildir sadece pazarları var onun dışında aylık ,yıllık senelik izni maalesef yok işyerini kapatıp tatile gidemez çünkü bütün işler babama bakar yanındaki çalışan işçilerin maaşı,sigortası,yemegi,ödedigi vergilerin haddi hesabı yok 2 gün evde hasta yattı grip olmuştu telefonlar hiç durmadı abi nerdesin işlerimiz ne zaman yetişecek babam işe gitmeyince elaman abiler işleri oldugu gibi bırakmış 3.günü hasta hasta işe gitti bütün işler oldugu gibi duruyor esnaflık çok zordur göründügü gibi degildir canım ben babamdan biliyorum bazen der işyeri kapatıp tatile gitsem ama kapatıp gidemez çünkü hazıra dağ dayanmaz maalesef kredi kartları,krediler,maaşlar ,en önemlisi vergiler canım eger kendi işyeri açmayı planlıyorsan çok ama çok iyi düşün
Merhaba arkadaşım benim babam esnaf 30 yıl olacak neredesyse tatili hiç yok aylık net geliri belli degildir sadece pazarları var onun dışında aylık ,yıllık senelik izni maalesef yok işyerini kapatıp tatile gidemez çünkü bütün işler babama bakar yanındaki çalışan işçilerin maaşı,sigortası,yemegi,ödedigi vergilerin haddi hesabı yok 2 gün evde hasta yattı grip olmuştu telefonlar hiç durmadı abi nerdesin işlerimiz ne zaman yetişecek babam işe gitmeyince elaman abiler işleri oldugu gibi bırakmış 3.günü hasta hasta işe gitti bütün işler oldugu gibi duruyor esnaflık çok zordur göründügü gibi degildir canım ben babamdan biliyorum bazen der işyeri kapatıp tatile gitsem ama kapatıp gidemez çünkü hazıra dağ dayanmaz maalesef kredi kartları,krediler,maaşlar ,en önemlisi vergiler canım eger kendi işyeri açmayı planlıyorsan çok ama çok iyi düşün
Ben de aynısını dedim.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor.
Ben de aynısını dedim.
Ben de aynısını dedim.
söylediklerinde haklısın canım benim ama benim babamda yıllardır ticaretle uğraşıyo yanında onlarca kişi çalıştırdı onların sorumluluğu zor diyor amaa zamanında iyi ki memuriyeti seçmemişim çnkü şimdi maddi durumum böyle olmazdı diyr yani bnde ilerde kıt kanaat geçinmek istemiyorm bu yüzden kendi işimi yapmak istiyorum
mrb kızlar içimi buraya da açmazsam sanırım patlıycam..benim.ailem istediğim işi yapmama izin vermiyor ben kendi işimi kurmak istiyorum bi kaç sene sonra ama onlar iyi bi yere girip ömrümün sonuna kadar öyle devam etmemi istiyorlar istedğim o değil kendime güveniyrm kendi işimi yapmak istiyorum.aslında her konuda böyle hiç bi konuda söz hakkım yok ben 24 yaşındayım ama şuan bi sevgilim bile var desem evde sorun çıkar o şekilde yani.sırf ailem değil akrabalrda üstümde söz sahibi mesela kpssye girmezsen ciddi ciddi kafanı kırarm diyen halam var.bn zaten sağlık konusnda sorunlarm var ama kimsenin umrnda değil.evde her zaman kavga grültü var artk o kadr olmş ki birinn bağrdğnı duydğmda bile titremeye başlıyrm anneme artk kavga etmyn dedğimde herkesn evnde kavga var diye geçştriyo bazn herşeyi bırakp evdn kaçmayı bile düşndüğm oluyo.ama bn kaçmk yerine kalp kendi istedğm işi yapp ayklarmn üstnde durmk istyrm ama izn vermiyolr sizce napmalym?
Aynen canım esnaflık çok zor babam hala çalışıyor çok şükür bir eksigimiz,gedigimiz yok ama kazandıgı paralar hep vergiye,sigortaya,maaşlara vb şeylere gidiyor, maalesef babamın bir çok arkadaşı iflas etti diyebilirim şuan sorsan esnaf olurmuydun deseler diyor belkide olmazdım diyor tabi bundan 30 yıl önceki imkanlarla şimdiki imkanlar bir degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?