Fikirlerinize ihtiyacım var

bffean

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
429
410
323
Manisa
Merhaba arkadaslar,ya öyle aptalca bişey yaptım ki işin içinden çıkamıyorum,bankadan 20000 tl kredi çektik aylık 630 tl oduyorum,36 aylık,parada biriktirmek istiyorum maaştan elimde biriktirebileceğim 600 tl filan kalıyor,para biriktirmede eşimin katkısı olmadan 2 yılda 10000 tl biriktirdim.çocuk düşünüyoruz onun masrafları doktor doğum parası herşeyi düşünüyorum birikmiş parayı çocuk içinmi harcasam yoksa üç yıl boyunca borcu ödesem,yoksa birikmiş 10000 tl yi borcun yarısını kapatmak için harcasam ve aylık ödemeyi yarıya indirsem ve daha fazla para biriktirsem,eşimin katkısı yok bu borcu ödemem de eşim sadece aylık 700 tl araba taksiti ödüyor ve kirayı ödüyor.bende kredi kartlarımız ve genel borçlarımız için çektiğim bahsettiğim banka borcunu ve evimizin tüm masraflarını ödüyorum,yakıt,faturalar ve mutfak masraflarını ödüyorum.para biriktirmek için ben kendimi zorluyorum eşim bana para vermiyor al bunu birikmiş paramızın üstüne koy demez.neyse umarım karışık olmamıştır anlattıklarım.
genel sorum şu elimizdeki 10000 tl birikmiş parayı bankaya ödeyip kredi borcunu 630 tl den yarıyamı indirsem ve maaştan daha fazla artırıp daha fazlamı biriktirsem yoksa; 3 yıl hemen gecer deyip banka borcunu 630 ödeyip maaştan da elimden ne kadar kalıyorsa onu biriktirmek.ne yapayım

Merhaba,ben olsam elimdeki paraya dokunmam.sonucta insanin basina ne gelecegi belli olmaz.bence sen birikime devam et,esinin maasindan ne kadar kaliyor bilmiyorum,ondan en azindan kalan paranin yarisini alip banka taksidini ode.sen simdi 600 kusur oduyorsun,esin en az 200 ustune koysa borcunuz hem daha cabuk biter,hem birukim yaparsin,hem esinide odemelere ortak yaparsin.bastan ikiniz bir olup odeseydiniz cok iyi olurdu.ayrica erkeklerin birikime dahil olmasi taraftariyim,siz hem birikim yaip,hem borc odeyip,hem fatura oderseniz olmaz.maalesef erkekler Borca harca,ortak olmayinca yapilan seyin bilincine varamiyorlar.

erken ödeme yapınca sana ne kadar faiz indirimi yapacaklar on bir öğren istersen
eğer anlamlı bir miktarsa dediğin gibi borca yatırabilirsin
ama banka faiz indirimi az bi miktar olacaksa elindeki para dursun elinde bence

Back
X