• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize ihtiyacım var :((

tatlicadi034

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
253
0
66
İstanbul
çalışan bir anneyim kızım doğduğundan beri çalışıyorum şaun 3,5 yaşında hiç zorluk çıkarmadı biz işe giderken ama bu ara hem babasına hem bana yapışıyo işe gitmeyin sizi çok seviyorum diyor ağlıyor feryat figan kopuyor. daha bu sabah yaşadım aynısını o bir yanda ben bir yanda ağlıyor. son 1 haftadır bu şekilde tabi büyüdükçe aklı eriyor artık ve bizleri arıyor ne konuşsam ne anlatsam ikna olmuyor. zaten 1,5 sene daha çalışıp işden ayrılcam. babasıda bende bu duruma çok ama çok üzülüyorum kıyamıyorum iş yerinde dolu doluyum dokunsanız ağlayacak moddayım. ne yapıcağımıda bilemiyorum içimi dökmek istedim. :5::5:

Çalışan annelerin ortak sorunu bu sanırım.
Benim yeğenimde o yaşlarda annesine babasına aynısını yaptı.
Şimdi 2 senedir yuvaya gidiyor o da çok mutlu arkadaşlarıyla vakit geçiriyor aklına artık annesi babası eskisi kadar gelmiyor.
Sana da kreşi tavsiye ederim.
Orada yaşıtları var oynar eder aklı dağılır.

siz işteyken kim bakıyor çocuğa?
anladığım kadarıyla evde. büyükler bakıyorsa yarım gün de olsa kreşe verin ki çocuğun da günleri dolu dolu geçsin. sıkılıyordur bence...

ben işdeyken annem bakıyor sabah anneme bırakıyorum akşamda alıyorum kreşi düşünmek lazım olabilir zaten 2015 eylülde nasip olursa anaokuluna başlayacak

ben işdeyken annem bakıyor sabah anneme bırakıyorum akşamda alıyorum kreşi düşünmek lazım olabilir zaten 2015 eylülde nasip olursa anaokuluna başlayacak

Anaokulundan önce kreşe verirseniz çocuk içinde daha iyi olur.
artık anneanne yetmez ona, hem yaşıtlarıyla sosyalleşir , hem durumu daha rahat kabullenir.

Anladigim kadariyla bu sorun yeni, yani kiziniz önceden sorun cikarmiyordu, ama bir haftadir arkanizdan agliyor.
Sebebi sizin biz ise gidiyoruz, mecburen anneanne da kaliyor aslinda bende yaninda kalmak istedim vs seklinde sikayetlerinizi (böyle konustuysaniz eger) duymasi olabilir. Yaninda konusmadim demeyin antenleri hep acik onlarin siz yaninizadaki fisildasaniz bile onlar duyar.
Yada anne annede sikiliyor olabilir.
Birinci durum icin, direk onunla degil ama duyabilecegi bir sekilde bak ne güzel kizim anneannede egleniyor, ben de ise gidip para kazaniyorum, kizima cicile aliyorum vs. tazi motive konusmalari olabilir.
Ikinci durum icin imkaniniz varsa Krese gönderebilirsiniz.

çalışan bir anneyim kızım doğduğundan beri çalışıyorum şaun 3,5 yaşında hiç zorluk çıkarmadı biz işe giderken ama bu ara hem babasına hem bana yapışıyo işe gitmeyin sizi çok seviyorum diyor ağlıyor feryat figan kopuyor. daha bu sabah yaşadım aynısını o bir yanda ben bir yanda ağlıyor. son 1 haftadır bu şekilde tabi büyüdükçe aklı eriyor artık ve bizleri arıyor ne konuşsam ne anlatsam ikna olmuyor. zaten 1,5 sene daha çalışıp işden ayrılcam. babasıda bende bu duruma çok ama çok üzülüyorum kıyamıyorum iş yerinde dolu doluyum dokunsanız ağlayacak moddayım. ne yapıcağımıda bilemiyorum içimi dökmek istedim. :5::5:

İşe gitmenizin ondan ayrılmak olmadığını ve tekrar eve onun yanına döneceğinizi anlatmalısınız bu konuda korku ve kaygı yaşıyor olabilir.
Eğer mümkünse kızınız iş yerinize size ziyarete gelip çalıştığınız ortamı görebilir ve masanızda ona ait bir obje (resmi yada küçük bir oyuncağı ) olursa, bak bende seni çok özlüyorum ve hep resmine bakıyorum gibi rahatlatıcı cümleler kurabilirsiniz. Bunun işe yarayacağını düşünüyorum. Çocuk içinde sizin içinde gerçekten zor bir durum ama sabırla sevgiyle atlatılabilir.

Taviz vermeyin.
Kararlı olun.
Kararlığınızı hissettirin.
Azıcık duygularınızı anlarsa daha çok yapacak.
Anaokulundan önce kreşe gönderirseniz çocuğunuz daha kolay alışacak.
Daha özgüvenli olacak.

Back
X