• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var..

meşrutiyetin ne anlama geldiğini bildiğinizi varsayark pek birşey deme gereği duymuyorum.
yorum yapan arkadaş MEŞRUİYETin anlamını biliyorda ey konu sahibi sanki senin lugatında sıkıntı var ha ne dersin ...meşrutiyet değil canım bak meşruİYET ;)

konunun benim mesleğimle alakasını anlamadım çok bağnazca bir düşünce olduğunu sanmıyorum ortalıkta herhangi bir evlilikte olmayacak zaten benim sorum merak ettim.ayrıca avukatım yüksek lisans yapıyorum ve çalışıyorum da merak etmeyin çevre de görüşebileceğim insan çok gelen de çok istesem çoktan evlenirdim zaten amaç bu değil işte ha önceden aşık falan da degildim ki yukarıda belirttiğim gibi bende düşünmüyordum sadece neden olmasın dedim bu onun dışında acaba degişebilir mi bunu merak ettim umarım anlatabildim
okumuş insansın.mesleğin var.
kuzenine aşık değilsin,o da sana değil.
doktor diye de düşünmüyorsun.
isteyenin de çok.
sadece oalbilir mi diye merak ettim diyorsun.
açıkcası buraya konu açacak kadar üzerinde durunca herkes senin bu işe ciddi yaklaştığını varsayar.
öyle evanın aklından gelip geçen sıradan bi merak olarak bakmaz kimse.
öyle algılanmadın da zaten ilk mesajından dolayı.
gider evlenirsin kimse karışamaz zaten senin bileceğin şey.
riskleri göze alabiliyorsan,karşılıklı istiyorsanız kime ne.hayat sizin.
ancak genetik oalrak taşıyıcısı olduğunuzu bilmediğiniz hastalıkları taşıyan evlatlar doğurma ihtimaliniz ortada.
bunu yazanlara da tepki gösterme.
3 akraba evliliğinde çıkmaz da 4. de çıkar.bunun garantisi var mı?
bunu taşırız diyenler evlensin kendi hür iradeleri.
ama gerçekler yazılınca da tepki göstermeyin.
aklın karışık ayrıca.hem konu açıp soruyorsun hem de 3 gün sonra unuturum diyorsun.

Öncelikle şunu belirteyim kuzen kardeşimdir abimdir vs diyenler.kuzene nikah düşüyor.kardeşimmiş.kardeş gibi görmeniz ayrı kardeşimdir demek ayrı.ve ayrıca konu sahibi.akraba evliliklerinde büyük sakıncalar var.ilerisini düşünerek bu fikrinden sıyrılmanı öneririm.sevgiler.

Meşrutiyet mi? Hahahahahahahahahahahaha:KK70:

Meşruiyet; meşruiyet. Meşru olma durumu:KK70::KK70::KK70:
tamam onu biliyoruz ee yani komik birşey göremedim bence siz kendinize eğlence arıyorsunuz sanki hey allahım çattık

meşrutiyet bir yönetim biçimidir avukat hanım :) hukuk okurken bunları es geçtiniz sanırım allah vermeye de cumhuriyet savcısı filan olmasanız bari
hadi canım yok artık anlamı bumymuş ? hey allahım burda ki insalar mı geriden takip ediyorlar yoksa ben mi anlatamıyorum acaba?

Neden olmasinnnn olabilir kuzen diyosunuz kardesi degil nikahda dusuyor ne alaka olmaz baska erkekmi kalmadi, erkek dolu ama ben ondan hoslandim olabilir dedim kendime yakistirdim. Benim amcalarimdada var hatta 3 tanesi kuzeniyle evlilik yapti cokta mutlular. Akraba evliliginin tek zor tarafi ciftler ayrilmaya kalkinca aileler iki kardes arasinda kavgalar uzuntu vs bunlar oluyo.bunun disinda ben yanlis bisi görmuyorum yabanciNin cigeri tutmaz utanmaz gene akraba olursa amcasindan fln utanir cekinir bence böyle.konu sahibi arkadasim hoslandim olur diyosan kuzeninde senin icin ayni seyleri söylerse hic kacirma evlen :KK55::KK45:

yuhhhhhhhhhhhhhhhh zihniyetine tüküreyim
okuyun azıcık öğrenin ne gelirse cehaletten gelir başa

tamam beni de silin konuyu da silin bu kadar anlamayan insanın arasında ne işim var ?

Son sorunuza ben cevap veremeyeceğim, düşüncelerinizi daha sağlıklı hale getirmek için biraz daha antropoloji, hukuk tarihi okuyun avukat olmanıza rağmen gözünüzden kaçmış olabilir, aile içi evlilikten doğabilecek sıkıntı sadece engelli olma ihtimali değil, soyunuzla dünyayı siz kurtaracak değilsiniz nasıl olsa, sonra isterseniz yine evlenirsiniz, çocuğunuz da olur aklınıza yatarsa, başkasına bir şey demek düşmez, yasal prosedürler dışında kimin kiminle evlendiğini ve akrabalık derecelerini ne biliyoruz, ne de haberimiz oluyor onlar söylemedikçe.

Normalde tanıdığım bir avukat bana sizin gerekçelerinizi sunsa henüz birey olamamış derim, ne yeterince aile tanımışsınız, ne de insan. Anne-baba, aileyi tanıyoruz çok iyi insanlar deyip çocuklarını zorla evlendirmek isteyince daralıyoruz, ama çocuk ailesi çok iyi deyip bir de yol yapmaya çalışıyorsa, yengeyi falan işin içine sokup nesini anlayalım olayın?

Son sorunuza ben cevap veremeyeceğim, düşüncelerinizi daha sağlıklı hale getirmek için biraz daha antropoloji, hukuk tarihi okuyun avukat olmanıza rağmen gözünüzden kaçmış olabilir, aile içi evlilikten doğabilecek sıkıntı sadece engelli olma ihtimali değil, soyunuzla dünyayı siz kurtaracak değilsiniz nasıl olsa, sonra isterseniz yine evlenirsiniz, çocuğunuz da olur aklınıza yatarsa, başkasına bir şey demek düşmez, yasal prosedürler dışında kimin kiminle evlendiğini ve akrabalık derecelerini ne biliyoruz, ne de haberimiz oluyor onlar söylemedikçe.

Normalde tanıdığım bir avukat bana sizin gerekçelerinizi sunsa henüz birey olamamış derim, ne yeterince aile tanımışsınız, ne de insan. Anne-baba, aileyi tanıyoruz çok iyi insanlar deyip çocuklarını zorla evlendirmek isteyince daralıyoruz, ama çocuk ailesi çok iyi deyip bir de yol yapmaya çalışıyorsa, yengeyi falan işin içine sokup nesini anlayalım olayın?
olaya hep olumsuz tarafından bakarsanız zaten olacak olan şey baştan olumsurzdur yani bu kadar basit.insanların bu kadar yüzeysel düşünmesini anlarım belki görmemişsinizdir olabilir ki zaten bende yaşan varsa paylaşsın istedim.herkes tuhaf sırf avukatım diye bir yerme çabasındasınız yok şöyle yok böyle anayasa hukukunda akrabanla evlenemezsin demiyor sana ki bu sadece islam hukukunda da olan birşey degil dimi ? neyin ne olacağını biliyoruz biz az çok ve bu riski göze alarak bir yola başvurmak istedik ayrıca bir kaç kitap açıp okuyun bence sizler bu konularda daha ayrıntılı bilgiler var.yetiştiğiniz çevre de belki bunu görememiş olabilirsiniz doğal anlarım ama o insanın bunu böyle yapmasını da yargılayamazsınız

neyse ki çocuk normal ve sağlıklı düşünüyor..

Back
X