FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR

CHETAN

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
273
75
623
Merhaba Ablalarım,

23 yaşındayım ve yüksek lisans öğrencisiyim, uzun zamandır da buraya üyeyim. Size sorum bir iş fikrim var şuan bir fabrikada muhasebede çalışıyorum lakin maaşım asgari ücret bile değil :( yeni mezunum ve bu yüzden iş bilmediğim için mecburiyetten kabul ettim. Lakin ben birilerinin yanında çalışmak yerine kendi işim olsun istiyorum ve bu yüzden bijuteri açmayı düşünüyorum. Hem eğlenceli bir iş hemde zarar olabilecek bir durumu yok gibi duruyor. Fikirlerinizi bekliyorum düşüncelerinizi yada daha önce bu işi yapmış tanıdığınız varsa nasıl oldu bunun hakkında fikirlerinizi bekliyorum. Bu arada ailemden destek almadan kredi ile yapmayı düşünüyorum bu işi kosgeb hibesi de olabilir alabilirsem.

Şimdiden teşekkür ederim.

sanırım öğrenim gördüğünüz bölümü sevmiyorsunuz.başka bi meslek yapmayı düşündüğünüze göre.eğer böyle değilse, yeni mezunlara az maaş oluyor malesef.özel sektör işte.ama zamanla siz de işi öğrendikçe şartlarınız daha iyi olur.
ben kendi işimi yapıcam diyorsanız da, esnaflık zor iş.kirası vergisi ..ama bi tanıdığım küçücük bir dükkan açtı.Şu süsler oluyor ya bebek şekerleri,dogumgünü kartları falan .onlardan yapıyor kendisi siparişe göre.gayet memnun.
başarılar.

bende suan dükkan açmak üzereyim tadilat bitti dekorasyon ürünle ugraşıyorum şimdi inşallah harcadıklarım geri gelir.çok masraf hiç göründüğü gibi değil tabii düzgün yapıcam dersen.ayrıca risk almadan bu hayatta neyi başarabilirsinki?iyi araştır açacağın yer çok önemli.

Hakkaten çok masraf, işlek bir yerde açman lazım, onda da kiralar çok uçuk oluyor. Tokayla küpeyle masrafları çıkarıp + kazanç sağlamak zor olsa gerek.

Çocuk giyim bence daha kolay olur. İnsanlar en çok çocuklarına parayı kıyıyorlar ;)

Yüksek lisans hangi bölümde?

canım ne yazıkkı birden bire 3 binle başlayamıyorsun. bende mezun olduktan sonra 6 ay 1 kuruş bile almadan çalıştım ne yemek ne yol ne sigorta . ama şimdi pozisyonum çok iyi maşallah. yani biraz fedakarlık gerekli.

Bence y.lisansı tamamla tecrübe edin zar zor ama kendi işini yapmaktan daha iyidir şimdi başkasının yanında çalışırsın sora patron olursun

Her insan özel sektöre adım attığı dönemlerde başkasının altında çalışamam kendi işimin patronu olcam der. Sen de istisna değilsin. Bunu becerebilen de %1'i geçmez. Paran yoksa hiç deneme bile. Bir ton borçla ortada kalırsın. Hele bijüteri çok çok düşük ihtimal, bakkal dükkanı açsan daha çok şansın olur. Geçen gün tanesi bir liraya bir sürü küpe aldım. Yurt dışından çok komik rakamlara gümüş takılar getirtebiliyorsun. Bunlar varken senin dükkanından kim alacak? Ben yıllardır bijuteriye girmedim mesela, her şey internette çok daha uygun. Olmaz, zarar edersin...

Az, uz maaşım ağrısız başım şu şartlar altında.
Ama asgari ücret bile almaman çok vahim. Bu konuyu ele al bence dükkan düşüneceğine.

Hakkaten çok masraf, işlek bir yerde açman lazım, onda da kiralar çok uçuk oluyor. Tokayla küpeyle masrafları çıkarıp + kazanç sağlamak zor olsa gerek.

Çocuk giyim bence daha kolay olur. İnsanlar en çok çocuklarına parayı kıyıyorlar :KK66:

Yüksek lisans hangi bölümde?

Muhasebe ve denetim yüksek lisansı yapıyorum ☺ ama bunalmış bir vaziyetteyim işyerimdeki sıkıntılar vs. Beni mali musavirlikten soğuttu :/

Tavsiyelerinizin hepsi için çoook çooook teşekkür ederim. Para konusunuz 2 3 ay a kadar çözebileceğim. Sadecd takı olmicam ama bir çok bijuteri gibi çeşitliliği olucak umarım olur. Ben patron olmaya alışmışlığım var o yüzden birazda yapamıyorum baskasının yanında sanırım. Eğer bu işi yapan varsa çevrenizde tavsiyelerini alabilirim :) teşekkür ederim :)

Back
X