Fikirlerinize ihtiyacımız var

Erkeklerde maddiyatçı olmuş çok karşılaştım bu aralar. Valla evlenirsem çalışmak istemem oturup çocuğuna bakmak isterim .bana böyle gelen birini direkt şutlardım. Yazmasın arkadaşın

O konuda hakli tabii ki. Ama ben de biriyle ciddi düşünsem, onun gelecek planlarini sorardim. Baski yapmak ve kendimi garantiye almak niyetiyle degil de ne bileyim yani merak ederim sorarim. Atanamayan kuzenim var, ona da soruyorum sonucta. Ya da bir arkadasim var pratisyen hekim, tusu sildin mi tamamen, uzmanligi kaldırdın mi rafa diye soruyorum. Ama insan emek verip karşılığını alamayinca biraz alingan olabiliyor. Arkadasiniz da acaba yanlis mi anladi bu sorulari?
Bir de bastan kabul etmisse etmistir ama simdi iletisimini kestiyse, bence bir gun calismama ihtimali olan biriyle devam etmek istememesi bence. Bana burdan oyle dusundurtuyor en azindan.
Tabi, gelecek planlarini sormak cok dogal fakat bu baski derecesinde olursa son derece itici olur. Nerdeyse her bulusmada bunun dile getirilmesi hos degil. Daha ilk gorusmede planlarindan bahseden arkadasima ust uste her hafta ayni konu hakkinda farkli sorular sorunca arkadas ta gerilmis dogal olarak. Bir gun calismama konusuna gelince; ilk gorusmede cocuk arkadasima "sen ilerde ister calis ister calisma her turlu arkanda olurum ve saygi duyarim" diyen biri. Ve kendiliginden soyluyor bunu. Arkadasim calisamayacagi ihtimalini dile getirince mi akli basina dank etmis? Ben boylelerinin hakka girdigini dusunuyorum. kandirmaktan baska bisey degil bu.

Tabi, gelecek planlarini sormak cok dogal fakat bu baski derecesinde olursa son derece itici olur. Nerdeyse her bulusmada bunun dile getirilmesi hos degil. Daha ilk gorusmede planlarindan bahseden arkadasima ust uste her hafta ayni konu hakkinda farkli sorular sorunca arkadas ta gerilmis dogal olarak. Bir gun calismama konusuna gelince; ilk gorusmede cocuk arkadasima "sen ilerde ister calis ister calisma her turlu arkanda olurum ve saygi duyarim" diyen biri. Ve kendiliginden soyluyor bunu. Arkadasim calisamayacagi ihtimalini dile getirince mi akli basina dank etmis? Ben boylelerinin hakka girdigini dusunuyorum. kandirmaktan baska bisey degil bu.

O halde bu cocuk yalanci. Evlendikten sonra çalışacaksın diye de diretebilirdi. Arkadasiniz acisindan bastan gormek iyi olmus o halde.
Bence aramasin.

Ozel sektor meslekten meslege degisiyor. Ogretmenlerin calistigi ozel sektore baktigimizda gulunc maaslar veriliyor. Calisma saatleri deseniz korkunc. Sabah 8 de baslayip aksam kacta bitecegi belli olmuyor (etut vs konuyor) ozel sektorde yeni baslayan ogretmen sigortasiz ve 1000 tl gibi komik bir rakamla calistiriliyor

Cevabiniz icin teşekkürler. Durumun bukadar vakim olduğunu bilmiyordum.
Arz ve talep meselesi galiba. Burda öğretmen kıtlığı yaşanıyor. Artik öğretmen bulamadiklari icin hergangi bir branşdan insanlari öğretmenliğe sevk ediyolar...
Neyse... sonunda anladim kpss virusunu

Bence arkadasınız bir daha görüşmesin bu çocukla birbirlerine uygun değiller

Ben bunun gibi bir tanesini ve annesini başımdan savmak için teyzecim ben atanamadim yanlış biliyorsunuz ücretli öğretmenim demistim:)
Ben atanmadan önce eski komsumuz da bana "kızım tanidigim evlenmeyi dusunen bi muhendis var, senin atanmani bekliyolar, ataman olunca bana haber edersin" demisti. Şok gecirmistim bildiginiz. Bisey diyememistim kalakalmistim oylece. Sanki ona koca bul diyen oldu

Back
X