Fikirlerinize önerilerinize ihtiyacım var bayanlar :/

onlygodcanjudgeme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
546
312
53
Merhaba arkadaşlar, ablalarım sizlere birşey danışmak istiyorum. Öncelikle bir kaç aydır maddi anlamda epey sıkışık durumdayız 6 ay kadar önce kredi çekmiştik ödemeleri bizi epey zorladı. Eşim esnaf olduğu için net gelirimiz yok değişken... Ve bu sıralar pek iş olmuyor neyse şimdi soruma geleyim.. Bebek doğduğunda ilk olarak alınması acil ve gerçekten gerekli şeyler nelerdir? Ben henüz hamile pantolonu dahi alamadım kendime tayt ile idare ediyorum.. O yüzden bebeğim için ilk acil ihtiyaçlarını alayım gerisini büyüdükçe alırım diye düşünüyorum ve neler acil alınmalı söyleyebilirmisiniz? Ve yanlış anlaşılmak istemiyorum belki bazı hanımlar kızabilir durumunuz sıkıntılıysa neden çocuk yaptınız diye , ama böyle değildik son bir kaç aydır böyle olduk o yüzden... Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar fikirleriniz için.:KK15:

Bol bol alttan çıtçıtlı zıbın cok kullanıyo .birkac tulum çorap kısa ise doğum bolca orgü yelek patik en cok lazım olan bunlar

Benim de ilk bebeğim ama yakın çevremden çok sordum araştırdım. Dogumun yaza denk geliyo sayılır. Bir tane polar battaniye bi yada iki tane penye battaniye al. Bol bol yarım kollu, kolsuz çıtçıtlı zıbın al. Çok uygunlarini bulabilirsin bunlarin istersen. Hepsini yenidogan alma çünkü bebekler çabuk büyüdüğü için hemen küçülüyo. 3-6 ay arası olanlardan al. Hastane çıkışını gereksiz buluyorum ben almadım yani çünkü içinde kullanılmayan seyler çok. Ikili alt üst takimlar oluyo onlardan al üç dört tane. Tulum tavsiye etmem. Alt üst takımlar daha kullanışlı dediler bana. Islak mendil ve bez al. Bezi bir paket yenidogan al digerlerini bir numara büyük al evde fazladan olsun diyosan. Bir emzik birde biberon al yenidogan a göre. Penye bere ve eldiven al. Çorap al. Bir de patik yelek örgü de olur penye de olur. Örgü biliyosan sen de örebilirsin yelek battaniye falan. Aklıma gelen bunlar canım çok lazım olanlar arasında. Benm de ilk bebeğim olacağı için sana arastrdgm kadaryla cvp verdim. Ins sagliklica alalım bebislerimizi kucagimiza.

Benim de ilk bebeğim ama yakın çevremden çok sordum araştırdım. Dogumun yaza denk geliyo sayılır. Bir tane polar battaniye bi yada iki tane penye battaniye al. Bol bol yarım kollu, kolsuz çıtçıtlı zıbın al. Çok uygunlarini bulabilirsin bunlarin istersen. Hepsini yenidogan alma çünkü bebekler çabuk büyüdüğü için hemen küçülüyo. 3-6 ay arası olanlardan al. Hastane çıkışını gereksiz buluyorum ben almadım yani çünkü içinde kullanılmayan seyler çok. Ikili alt üst takimlar oluyo onlardan al üç dört tane. Tulum tavsiye etmem. Alt üst takımlar daha kullanışlı dediler bana. Islak mendil ve bez al. Bezi bir paket yenidogan al digerlerini bir numara büyük al evde fazladan olsun diyosan. Bir emzik birde biberon al yenidogan a göre. Penye bere ve eldiven al. Çorap al. Bir de patik yelek örgü de olur penye de olur. Örgü biliyosan sen de örebilirsin yelek battaniye falan. Aklıma gelen bunlar canım çok lazım olanlar arasında. Benm de ilk bebeğim olacağı için sana arastrdgm kadaryla cvp verdim. Ins sagliklica alalım bebislerimizi kucagimiza.

Harikaaa çok teşekkür ederim... O zaman markete gittiğim zamanlarda duruma göre bebek bezleri ve ıslak mendil almaya baslayayım bakalım kıyafet içinde zaten yakın zamanda bunları alayım.. Çok faydalı oldu benim için yazdıklarınız çok teşekkür ederim bunları dikkate alacagım kesinlikle ...:anneadayı:

Harikaaa çok teşekkür ederim... O zaman markete gittiğim zamanlarda duruma göre bebek bezleri ve ıslak mendil almaya baslayayım bakalım kıyafet içinde zaten yakın zamanda bunları alayım.. Çok faydalı oldu benim için yazdıklarınız çok teşekkür ederim bunları dikkate alacagım kesinlikle ...:anneadayı:
Ins emzirirsin biberona gerek kalmaz ama yine de ne olur ne olmaz al canım. Emzik de al yenidogana göre olsun 0-6 ay. Bebeği sıcak tut bide emzir altını değiştir tmm canım baska da bi ihtiyacı olmaz ilk aylarda. O yüzden çorabini al. Bere mutlaka al banyodan sonra giydirirsin yüzünü cizmesin diye eldiven al. Battaniye al bebeği sarmak için Iste kiyafeti cok alma hemen küçülüyo dediler alt üst takimlardan alirsin biraz. Çıtçıtlı zıbın al. Ben çok uyguna aldm zibinlari bulabilirsin öyle uyguna. Bezi de dediğim gibi yaparsın. En çok bez lazim olacak zaten :-) uygun fiyata olanlardan alırsın eve bikaç paket. Yardmci olduysam ne mutlu canm. Rica ettim. Insan ilk bebeği olunca heyecanlı oluyo cokk :)

Merhaba arkadaşlar, ablalarım sizlere birşey danışmak istiyorum. Öncelikle bir kaç aydır maddi anlamda epey sıkışık durumdayız 6 ay kadar önce kredi çekmiştik ödemeleri bizi epey zorladı. Eşim esnaf olduğu için net gelirimiz yok değişken... Ve bu sıralar pek iş olmuyor neyse şimdi soruma geleyim.. Bebek doğduğunda ilk olarak alınması acil ve gerçekten gerekli şeyler nelerdir? Ben henüz hamile pantolonu dahi alamadım kendime tayt ile idare ediyorum.. O yüzden bebeğim için ilk acil ihtiyaçlarını alayım gerisini büyüdükçe alırım diye düşünüyorum ve neler acil alınmalı söyleyebilirmisiniz? Ve yanlış anlaşılmak istemiyorum belki bazı hanımlar kızabilir durumunuz sıkıntılıysa neden çocuk yaptınız diye , ama böyle değildik son bir kaç aydır böyle olduk o yüzden... Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar fikirleriniz için.:KK15:
Merhaba ilk önce allah sağlıklâ yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin.bebek rızkıyla geliyor inşallah onun sizin üzerinizde hiç yükü olmayacak emin olabilirsin. Ben 2013 mayıs ayında doğum yaptım.sana nacizane tavsiyelerim şunlar.
Bolca çıtçıtlı badi al askılı kısa kollu uzun kollu.ve değişik bedenlerde.çoğunu 3-6 al.tulum alma kullanışlı değil.alt üst takım al bir kaç tane.eldiven bere çorap al.ayaklı pijama alabilirsin.penye yelek al örgü giyilmiyor mayıs ayında.birkaç tane penye battaniye ile bi tane kadife battaniye al.ıslak mendil ve bez sadece 1 tane al sakın stok yapma.bez yada ıslak mendil bebeğine yaramayabilir elinde patlar.banyo havlusu al içi tülbentli olandan.şampuan pişik önleyici krem ve bebe yağı al.(benim doktorum sebamed önermişti ben hala onu kullanıyorum)
Emzik ile bi tane gaz yapmayan biberon al.bazıları gerekli görmeye bilir ama bence çok kullanışlı yan yatış yastığı al.bebeğin uyurken kusarsa boğazına kaçarsa diye sıkıntın olmuyor.
Beşiğe para vermek istemiyorsan park yatak al Daha uygun ve çok kullanışlı
.biz doğduğundan beri park yatak kullanıyoruz.
Nerde oturuyorsun bilmiyorum ama İstanbul eminönünde havuzlu han var.çeşit çok çokta uygun.Şimdiden kolay gelsin

Yargilanacak bir durum yok cnm. Uzulme. Gun dogmadan neler dogar. Allah inan kismetini veriye. Mayis 2014 annesiyim ben. Sana tavsiyem su ki alttan citcitli body alma. 3 aylikken ancak giydirebiliyorsun. Kolu eli minicik. Body giydirmek cok zor oluyr. Ben ve cogu anne kullanmadi ilk zamanlar.

Hastane icin en cokkkkk icli disli zibinlar var. Ondan kullandim ben temmuza kadar. Uzerine de alt ust takimlar cok iyi oluyr. Ayakli altlar kullanissiz cabuk uzuyrlar. Onun yerine normal olsa daha iyi. Ben ayaklilarin ayak uclarini sökmustum. 4tane alt ust takim lazim cnm. Sapka ve eldiveni olursa da iyi olur. Ancak yetisir. Battaniye de sadece penye alsan yeterli. 3-4 tane olsa iyi olur. Corap. Bebek bezini stoklama cunku her bebege her marka iyi gelmiyor. Denemek zorundasin ona gore alman lazim. 1 paket 2-5kg arasi bez alsan yeter derim. Bebegine dokunmayan markayi kullanman lazim. Islak mendil yerine de pamugu suyla islatip silmen en sagliklisi. Yazin zaten yikarsin popoyu. Hastane icin 3 paket saf sulu islak mendil alsan iyi olur cunku bebegi dogunca siliyorlar yikamiyrlar, o zaman lazim sana. Biberon vs gereksiz. Zaten hastane de siranga ile gerekirze mama veriyrlar. Ben aldim ama hic kullanmadim. Lazim olursa dogum sonrasi alirsin. Penye 3-4 tane de yelek al cnm. Örgu yelek yasak alerji tehlikesinden dolayi. Bir de agzi bezi cokkk kullaniliyr. Kumascidan alip dikedebilirdin. Bebegin acil ihtiyaci simdilik bunlar.

Sana gelince de mutlaka 2 tane boydan gecelik hastane icin. Gobek deligini icine alacak beli yuksek kilot. Emzirme atleti. Terlik. Yelek. Ped. Corap. Bu kadar cnm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım çoğu ihtiyaçları yazmışlar zaten tekrara gerek yok bende mayıs 2014 annesiyim. En çok alt pijama kullandım ben kakaları sulu olduğu için kirletebiliyolar uygun fiyata bulabilirsin. 2-3 aylık dönemi yaza geliyo nerde oturuyosun bilmiyorum ama biz istanbulda yanmıştık bi bodyle yatırıyodum geceleri cam bile açık oluyodu düşün. Sana tavsiyem bebeği sakın çok sıkı giydirme rahat ol battaniyeye de sarınca bişey olmaz. Bebek rızkıyla gelir korkma herşey bi yanda olur. Benim eşimde bi maaşla ev kira derken geçiniyoruz elhamdülillah yeterki sütün olsun mamaya da para vermezsin hem mamalarda gdo da çıktı

Back
X