Fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var

meltem1993

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2018
152
118
53
Arkadaşlar yaklaşık 6 aydır beraber olduğum biri var. Ama çok çekingen davranıyor ilk dönemlerde hoşuma gitmişti. Ne kadar saygılı ve efendi diyordum. İyice konuşmaya başladıktan sonra işin biraz garip olduğunu gördüm. Geçmişte babasının buna hep "sen yapamazsın, sen beceriksizsin" gibi laflarından dolayı ve sevgisizliğinden dolayı kendine olan güveni yokmuş. Ve özgüvensiz olduğunu da kabul ediyor.
Bir haksızlığa uğrasam bile hakkımı savunamam diyor. Ben tam tersi biriyimdir. Yaşadığım bir haksızlıkta asla susmam.
Pasif biri olarak yetiştirilmedim. Ciddi bir beraberlik yaşıyoruz, sizce ilerisini düşündüğümüzde bu adamın bu tarz davranışları sıkıntı yaratır mı?

Arkadaşlar yaklaşık 6 aydır beraber olduğum biri var. Ama çok çekingen davranıyor ilk dönemlerde hoşuma gitmişti. Ne kadar saygılı ve efendi diyordum. İyice konuşmaya başladıktan sonra işin biraz garip olduğunu gördüm. Geçmişte babasının buna hep "sen yapamazsın, sen beceriksizsin" gibi laflarından dolayı ve sevgisizliğinden dolayı kendine olan güveni yokmuş. Ve özgüvensiz olduğunu da kabul ediyor.
Bir haksızlığa uğrasam bile hakkımı savunamam diyor. Ben tam tersi biriyimdir. Yaşadığım bir haksızlıkta asla susmam.
Pasif biri olarak yetiştirilmedim. Ciddi bir beraberlik yaşıyoruz, sizce ilerisini düşündüğümüzde bu adamın bu tarz davranışları sıkıntı yaratır mı?
Sizinle tamamlanır.
Siz ona örnek olursunuz ögretirsiniz degişir.
Sorun olurşturur mu zamanla görürsünüz

Belki sizde sevgiyi ve o özgüveni görünce kendini değiştirecek bilemezsiniz. Evlilik birazda şans işi sanırım bu yola herşey dört dörtlük gidiyor gibi başlasa da o evreye geldiğinizde olumsuz sandığınız bazı şeyler olumluya dönebiliyor. Yada tam tersi de mümkün oluyor.
Benim nişanlım da çok utanır kuzenleri falan öyle değildir mesela yada kardeşi. Halbuki kendine güveni çoktur ama konu bizimle alakalı bişeye gelince çekinir, ayıp olur der, kızarır bozarir. O konularda da bişey söylenecekse ben söylerim 😄😄 tamamlamaya çalıyoruz bir şekilde işte birbirimizi

Aynı şeyi yakın arkadaşın n eşi de yaşamış babası hep öyle davranmış ve aynı. Şeyleri söylemiş 😀Firdevs yohsa sen misin😀 şuan 7 yıllık evliler 3 çocukları var okadar güzel bir aile babası ve eş ki örnek yani sadece iş konusunda cesur değil hep aynı işte ve düşük maaşla çalışıyor yıllardır

Aynı şeyi yakın arkadaşın n eşi de yaşamış babası hep öyle davranmış ve aynı. Şeyleri söylemiş 😀Firdevs yohsa sen misin😀 şuan 7 yıllık evliler 3 çocukları var okadar güzel bir aile babası ve eş ki örnek yani sadece iş konusunda cesur değil hep aynı işte ve düşük maaşla çalışıyor yıllardır

haha yok canım Firdevs değilim :) işi gücü var. sadece insan ilişkilerinde problemimiz var :(

Terapi görebilir bence. Ki görmeli. Eğer üstüne giderse, değiştirebilir kendini.

Bence seviyorsanız çaba verin.

Özgüvenin artmasına yönelik onu yönlendiriyorum. Ama terapi alması için nasıl konuşmalıyım? Kırılmaz mı acaba?

Neden terapi alsin ki bu onun karakteri de olabilir bazı insanlar daha içe dönük daha çekingendir bnmde babam hep bize beceriksiz muamelesi yapardı ama özgüvenim yerinde çok da dışa donugum evet psikoloji etkilenebilir ama Allah öyle güçlü yaratmış ki o kadar da üflersen uçacak kadarda değil ki hemen bozulsun işi gücü iyiymiş dediginiz terapi alacak derecede etkilenmiş olsa iş bile edinemezdi siz destek oln yanında olun o zamanla açılır

İş güç edindiğine göre sosyalleşseniz değişebilir ilk sevgilisi isen zamanla aşar bence

Sürekli arkasında durup onun hakkını aramak sizi yorabilir. Hiç çaba sarfetmezse bir şeyler için öz güvensizliğin arkasına sığınırsa o zaman sıkıntı çıkar. Öz güvensizliği bahane edinmemesi gerekir. Ailesini koruyabilecek savunabilecek yapıda birini istersiniz heralde. Ben özgüvensizim yapamam edemem derse sürekli her işi siz yaparsanız yıpranırsınız

İşte korkuyorum acaba hep böyle mi davranacak?
Biraz daha sıcak davranmasını istiyorum ama olmuyor

Sıkıntı yaratır ama beraber yaşadıkça huylarınız birbirinize benzemeye başlar. O süreçte kendisi de sizin gibi olabilir, değişebilir. Bunun için siz de çabalayın tabi siz de pasifleşmeyin

Kafanizdaki sablona gore degisir sikinti olup olmayacagi.
Yani icten ice erkek dedigin, sevgili dedigin, es dedigin biraz tuttugunu koparir, insanlarla sohbet ederken sozu dinlenilen biri olur, ortamlarin aranilan cocugu olur gibi beklentileriniz yoksa zamanla yuruyup yurumeyecegini anlamak icin devam edin derim.

Degisir diyenlere de aldirmamanizi oneririm.
Bir iliskiye degisme ihtimali uzerinden baslanilmaz.
Szin ona uyum saglayip saglayamayacaginiz yahut pasifize edilmis olmasinin sizi rahatsiz edip etmeyecegi ihtimali denenebilir ama ha degisti degisecek ha acildi acilacak beklentisi uygun bir beklenti degildir.

Merhaba,
Bir tamam iki tamam ama Beş üyelik biraz normal bir davranış değil. Beş hesabın biri silinmiş biri kapatılmış kalan üç hesapla kendinize tavsiyede bulununca maalesef tüm hesaplarınızı birleştirmek zorunda kaldık.

Back
X