Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bir yaşınadaki oğluma akşam yemeklermizden yedirmeye çalışıyorum. fakat iki üç kaşıktansonra yemek istemiyor . rondada eziyorum amaaslında işine gelince yiyor katı gıdalarda. benimki gibi olan varmı acaba? bende bıraz yerse yatmadan muhallebı yapıp yedırıyorum gene öyle yatırıyorum .ayrıca kahvaltımızda hala bulamaç acaba çok mu şey bekliyorum erkenmi
bana sorarsan değil hatta kahvaltısınıda ayrı ayrı vermeye alışıtır derim
arkadaşım 2 yaşındaki oğluna hala bulamaç veriyordu alıştırmadı oda sonradan yemedi
oğlum tek varlığım...
Kayıtlı Üye
benim oğlumda 14 aylık hala bulamaç yiyor sabah kahvaltısında zorlamıyorum zaten pek iştahı olmayan bir çocuk açıkcası bende yoruldum..nasıl yiyorsa nasıl hoşuna gidiyorsa öyle veriyorum.eninde sonunda alışacagını düşünüyorum..saglıklı olsun gelişimleri iyi olsunda varsın rondodan geçirelim..ama sürekli deniyorum baktım yemek istemiyor vermiyorum zorlayınca bir kaç kere kustu alışkanlık haline getirmesinden korktum.
benim oğlumda 14 aylık hala bulamaç yiyor sabah kahvaltısında zorlamıyorum zaten pek iştahı olmayan bir çocuk açıkcası bende yoruldum..nasıl yiyorsa nasıl hoşuna gidiyorsa öyle veriyorum.eninde sonunda alışacagını düşünüyorum..saglıklı olsun gelişimleri iyi olsunda varsın rondodan geçirelim..ama sürekli deniyorum baktım yemek istemiyor vermiyorum zorlayınca bir kaç kere kustu alışkanlık haline getirmesinden korktum.
evet işte zorlayınca kusma oluyor bizdede. benimnkide zaten iştahlı değil aman eninde sonunda alışırlar zaten yapcak bişey yok yesinde diyorum ne şekilde olursa olsun napıyım artık çok yoruldum bende arkadaşım
Şimdiye kadar çoktan kahvaltıyı tek tek vermeniz lazımdı. Bir an önce alıştırın. Yemeklerini de blendar yapmaktan vazgeçin. Yemezse se bırakın yemesin. Zamanla kabullenecek. ama kıyamayıp blendarlayıp vermeyin yine. Yoksa patronluğunuzu kaybetmiş olursunuz :)
işin zor .seni çokdan almış avucuna.biliyor verecegini bulamaç istiyor.bence sabret.geç bile kalmışsın.ben çokdan başladım.kızım 8.5 aylık.daha sonra hiç yediremezsin
Arkadaşlar bu tamamen çocukla alakalı bir durum.Çocuk yemek istemez ise ne kadar zorlarsanız zorlayın yemez.Siz inatlaştıkça çocukda inatlaşır.ıştahsız ve inatçı bir çocuk yaratırsınız.Benim kızım da 1 yaşında.Hala herşey rondodan geçiriyoruz.Ben şöyle düşünüyorum.Kızımın sadece altta 2 dişi var. Makarna veya benzeri katı gıdaları zorla yedirmeye çalışsam kızım onları öğütemeden yutacak.Midesi de tam anlamıyla öğütemediği için zorlanacak.Mide rahatsızlıkları hazım problemleri yaşayacak.Dişleri olmadığı için zprlamıyorum.Yemek konusunda maşallah hiç bir sıkıntı yok.Rondodan geçtikten sonra herşeyi de yiyiyor.Ben bunun bir süreç olduğunu düşünüyor ve kızımı zorlamıyorum.
evet oğlum dişini çıkardıktan sonra yemeğe başladı bugünlerde çok şükür kü.. evet herşey gerçekten cocuktan cocuğa değişiyor.. nasılsa yicekler büyüyünce hasta olmasında nasıl yerse yesin artık öyle karar verdim..
valla arkadaşım durumun zor alışmış bir kere
bence geç kalmışsı,n, her yerede yazıyor rondo kullanmayın diye
bir iki defadan sonra pütürlüye alışıyo,
sana şunu söleyeyim sonradan alışması biraz zor tamam yer ama her şeyi yemez
benim yeğenim 6 yaşında ve hala doğru dğürüst hiçbir şey yememekte
sabah kahvaltısı diye bi kültürü yok
peynir yoğurt zeytin ağzına sürmüyo
sebebide aynı senin yaptığın şey oda biberon manyağıdı ve halada biberon emiyor
yengemin hiçbirşeyi tek tek vermemesinden
inan bu bi geçiş dönemi değil ilerde seni daha zor bi durum bekliyo aslında
bende oğlum böle olacak diye çok korkmuştum ve ayrı vermeye erken başladım
en azından bi gün bulamaç bi gün ayrı ver
zaten ilk başladığında ayrı verirken bulamaçtaki kadar çok fazla tüketemiyor
ben kendim yerken onada tek tek verdim sonra bulamaç şeklinde yapıp doyuruyordum
daha çok geç kalmış değilsin zaten belli bi süreden sonra bulamaç şeklinde kendi yememek istiyo benim oğlum öle oldu şahsen
artık yaşında oldupundan farklı şeyler deneyebilirsin krepler omletler v.b
hadi kolay gelsin
allaha şükür ki son bir kaç gündür birşeyler yedirmeye başladım . hepten pütürsüz yedirmiyorum tabiki ama son günlerde hep pütürlü sadece çatalla ezerek verdim. akşamları yedirmeye başladım yani. bi kaldı sabah kahvaltımız onuda lkendimde yaparken agzına verıyorum tost yapıyorum ondan ısırtıyorum. evet miktar olarak az yıyor bulamaça göre onuda aşıcaz inşallah kısa zamanda teşekkürler
ne güzel işte canım
bende kendime tost yaptığımda içinden hep veriridim
bi nevi öle alıştı benimkide
hala tostu çok sever zzaten pütürlüye alışması direk olmuyo
zamanla alışıyorlar şuan benimki üzümü rahatlıkla yiyo sadece 6 tane dişi var
ayrıca bebeğin konuşma yetişi için çiğnemesi lazımmışşş
ne güzel işte canım
bende kendime tost yaptığımda içinden hep veriridim
bi nevi öle alıştı benimkide
hala tostu çok sever zzaten pütürlüye alışması direk olmuyo
zamanla alışıyorlar şuan benimki üzümü rahatlıkla yiyo sadece 6 tane dişi var
zaten canının istediği şeyleri yiyebiliyor oğlum işine gelen şeyleri daha doğrusu :)) üzüm falan benimkide yiyebiliyor ne biliyim ben sanırım oturup bizim gibi falan yemesini bekliyorum cocuktan fazla şey bekliyorum benim hatam sanırım:)) biraz az yıyınce endişeleniyorum işte annelik ...ama bende en kısa zamanda kahvaltılara alıstıcam lokma olarak .. sanırım bebeklerimşz hemen hemen aynı yaşta
evet doğru bazen abartıyoruz ve bizim gibi yemesini düşünüyoruz
unutuyoruz ki midelerinin ne kadar küçük olduğunu
evet benim oğlumda 15 aylık hemen hemen aynı yaştalar
30 mayıs doğumlu benimkide 
annelik zor bir zanaat gerçekten