- 12 Nisan 2019
- 114
- 90
- 33
- Konu Sahibi Veronika0102
-
Ağır mı gelir diyorsunuz. Böyle tavsiyelere ihtiyacım var. Ben çok üşengeç bir insanım bana ağır gelir kesinOzaman erteleyin derim çünkü sorumluluklar konusunda düşünceniz bu yöndeyse evlenince kesinlikle ağır gelecektir.
Eğer doğru kişiyi seçtiyseniz aslında evlililğin erken olmasının avantajları da güzel.
Ay maşallah diyim6 sene çok uzun değil yaaa benim şuan 7 senelik ilişkim var okulumun bitmesine 2 sene var yani 10. yılımızda evlilik düşünüyoruz
2 ihtimal var ya 2020 yazında evleneceğiz ya da 2021 başka bir ihtimal yok :) 2021 olursa ilişkimiz çok uzamış olacak o yüzden kararsızlık yaşıyorumSeyi anlamadım gülüm bu yaz nisanlanirsan 2020 de evlenceksin . Daha erken bir tarih ihtimali mi var yoksa daha gec bir tarih mi onu anlayamadim
Öyle de annem de aklıma giriyor uzatmayın diyip duruyor
Bende de bu düşünceler ağır basıyorben tamamen yaşına odaklı söylüyorum hem atanmamışsında. çalışmaya başlamadan evlenmemeni tavsiye ederim.
Bence 2020 yazinda evlen2 ihtimal var ya 2020 yazında evleneceğiz ya da 2021 başka bir ihtimal yok :) 2021 olursa ilişkimiz çok uzamış olacak o yüzden kararsızlık yaşıyorum
Peki İlişkinin bu kadar uzamasınin bir zararı olur mu sizceYaşlarınız bir sene beklemek için ideal bence bir sene para biriktirin sonra evlenin hem bence tam evlilik yaşı oluyor 24 25.
Peki İlişkinin bu kadar uzamasınin bir zararı olur mu sizce
Siz evli misiniz? Evlilik sorumluluklari ağırBence 2020 yazinda evlen
Uzamasin daha fazla
1 yıl da yeteri kadar maddi manevi boyuta ulaşabilecek misiniz peki ?
Gerekli birikimi yapabilir misiniz?
Yalnız hepsi bir kenara asıl nişanlılık sürecini uzun tutmayın derim...
1 yıl da yeteri kadar maddi manevi boyuta ulaşabilecek misiniz peki ?
Yalnız hepsi
Evlenebiliriz ama eksik gedik olur. Manevi boyutu bilemiyorum şuan hiç hazır değilim1 yıl da yeteri kadar maddi manevi boyuta ulaşabilecek misiniz peki ?
Yalnız hepsi bir kenara asıl nişanlılık sürecini uzun tutmayın derim...
Etrafımdaki çoğu kişi uzatma diyorO biraz da kişilere bağlı ya. Mesela ben 8 yıl çıkıp evlenenlerı gördüm mutlular. Ama 8 yıl çıkıp ayrılanlar da var. Bence çok uzatmamak lazım iki taraf da yipranmasin
Yani 1.5 yıl var maddi manevi hazirlanamayacksaniz 2.5 yıla da hazirlanamazsinizEvlenebiliriz ama eksik gedik olur. Manevi boyutu bilemiyorum şuan hiç hazır değilim
Üniversitedeki ilk 2 senemiz rüya gibiydi özgürdük, aşıktık, ilk senelerimizin heyecanı vardı. Şuan biraz monotonlasti doğal olarak evlenince de illaki daha da artar. Evlilik bana çok güzel gelmiyor. Sevgililik süreci daha güzel sanki. Hiç yaşamadım evliliği bilemem tabi ama şimdilik böyle düşünüyorum. Bir de 2020 yazında evlenirsek bazı şeyler maddiyattan dolayı istediğim gibi olmayacakKesinlikle çok uzatmamak lazım. Hele evlilik düşünmeye baslanildiysa o süreç o kadar gergin geçiyor ki fazla uzatmadan karşılıklı fazla yormadan evlenilmeli. Yoksa evliliğe enerjin kalmıyor bütün sabrını nişanlılık sürecinde tüketmiş oluyorsun. Kaldı ki 2020 zaten erken bir tarih değil ben de bu yaz mi gelecek yaz mi diye anladım halbuki gelecek yaz mi sonraki yaz mi imiş soru 2021 bence çook geç hiç gerek yok.
Bir filmde şöyle bir replik vardı "insan, hayatının geri kalanını beraber geçirmek istediği insanı bulunca hayatının geri kalanının bir an önce başlamasını istiyor" diye. Neden bekleyesiniz ki
2.5 yıla hazır hissederim gibi geliyor bana. Hem yaş olarak daha iyi olacak hem de maddi olarak hiç sorunumuz kalmayacakYani 1.5 yıl var maddi manevi hazirlanamayacksaniz 2.5 yıla da hazirlanamazsiniz
Owww bide üşengeçlik varsa daha da zor olur.Gerçi 5 yılda bekleseniz erken gelicek sorumluluk olduğu için.Ağır mı gelir diyorsunuz. Böyle tavsiyelere ihtiyacım var. Ben çok üşengeç bir insanım bana ağır gelir kesin
Yaşınız küçük, işiniz Yok. Bence ne zaman evleneceğiniz değil bir işinizin olmaması büyük dert olmalı. Zira şu devirde ekonomik sıkıntılar ne aşkları yıkar geçer. Yerinizde olsam maddi gücümü kazanana kadar evlenmezdimO zaten şuan en büyük derdimm
Evlendikten sonra devlet veya özel kesinlikle çalışıp paramı kazanacağım ama şuan kpss yi zorluyorum. Evlilik sorumlulugu maddiyattan da büyük sorun zaten benim için. Evet hiç hazır değilim şimdilikBozulacağı varsa zaten bozulur 6 ayda olsa 6 yılda olsa buna engel olamazsiniz.Aslinda cevabi ,kendinizi hazir hissetmediginizi soyleyerek kendiniz veriyorsunuz.Evlilik iyi güzel ama cok büyük bir sorumluluk ve hazir hissetmeyen biri icin cehennem olabilir.Bence oncelikle isinizi saglamlastirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?