fikirlerinizi benimle paylaşırmısınız çok önemli benim için :(

perinthos

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2013
28
0
6
Merhaba Arkadaşlar,

Eşimle 5 sene önce çok çok severek evlendik. 3,5 yaşında bir kızımız var. Gerçekten 40 yıl arasam bulamam diyebileceğim cinsten bir eş. Sadakatınden kesinlikle şüphem yok + Şiddetli bir şekilde Allah korkusu var. Harama bakmamak, ah almamak gibi şeyler çok dikkat ettiği konular. Hayatta yalan yere yemin etmez kavgada edicek olsak belki ayrılcak bile olsak asla yalan yere yemin etmez, yemin et dedğimde herşeye ragmen doğruyu söyler. Aşkımız bitmedi hala ilk günlü gibi herşey. Sürpriz yapmayı sever her fırsatta yapmaya çalışır vs.vs. Gözlerinin içine baktıkça Aşkımızı görebiliorum hala. Gerçekten onun gibisini kendimi yırtsam bulamam birdaha.

Daha ne istiosn diyenleri duyar gibiyim. Bunları neden anlattığıma gelince..
Şiddetli bir şekilde şüpheciliğim var. Aşırı bir şekilde kaybetme korkum var. Sabahlara kadar beni telkin ediyo. Yeminler edio sözler verio. Şüphe etmem gereken br durum yok. Evine çok bağlı, İşinden evine evinden işine. ben başka yere gitme demiorm elbette ama. sırf benm içim rahat olsn die arkadaşları ile bile nadir görüşüo. Telefonu her zaman ortadadır hatta ve hatta bazen internet paketim bttiğinde onun telefonunu alırım yanıma internetini kulanmak için. Saklıcak hiçbirşeyi yok yani. Sadece erkeklerin olduğu bir işte çalışıo ve kadın muhatabi yok.
Bunlara rağmen yalan yere yemin etmiceni bildiğim halde beni aldatıomusun seviomusun gibi gibi sorular için yemin ettiriorm yemin edio o an rahatlıorm ama snra yine başlıo süphelerim.
Kaybetmekten ölesiye korkuorm herkes korkar elbet ama benimki aklına gelince ağlıcak derecede, kaza yapcak ölcek yada beni bırakcak aldatcak vsvs.
Bu senelerdir devam ediyo ve ben kendimi frenleyemiorm. Fikir verin nolur bana beni çok sevio of bile demeden bunca şeyime katlanıo ama insanoğlu biyerden snra eeeh der sıkılıverir, bundan korkuyorum.

Yardım edin fikir verin nolur (((

Siz iyiyi kötü yapmaya zorluyorsunuz.Şüpheli bir şey olsa bir yerde patlak verir zaten.Silkelenmeniz lazım.

Biz ne söylesek bu konuda, pek yardımcı olamayız gibi
İşin ehli uzmandan destek almak daha iyi sanki.ancak öyle çözümlenebilir
Burda ayni durumu cocugu için yaşayan bi arkadasi okumustum
Hafife alınacak birsey değil. Çünkü gördüğüm kadarıyla bu kaybetme korkusunu yogun yasiyor,daralıyor, sağlıklı ve dogru olani bildigi halde kendisini ikna edemiyordu
Yaşam kalitesini ciddi anlamda etkiliyor
Bi uzmandan destek almak yararına olacaktır

Canım bende senin gibiyim, ama ben kaybetmekten ziyade acaba ben mi çok safımda anlamıyorum diyorum...Çünkü benim eşimde aynı senn anlattığın gibi, ben başka bir şehirdeyim mesela haftasonu gidiyom evime....... izliyonmu, kızlara bakıyonmu diye salak sorular soruyorum..o da saçmalama günaha neden bulaşıyım diyo.. benim inanasım gelmıyo bile..
ama bence boşver böyle düşüncelerle anca kendimizi yıpratıyoruz, anı yaşamak en önemlisi..belki de şüphecilik kişiliğimizde vardır. benim burcum oğlak mesela, özelliğinn biri de budur

Tavsiyeleriniz içn teşekkür edrm kızlar, panikatak başlangıcım var ilaç tedavisine başladım kaza yaptık bıraktım tekrar başladım ameliyat sebebi ile braktm hiç devam edemedim,birde çalışıorm çok uyku hali yapıo die kullanamıorm. Ondanmı acaba diorm.

Birde Doğumda 20kilo aldım, göbeğim fln çktı belki özgüven kaybı sebebi ile böle olmş olabilrm diorm çnkü son senede cddi anlamda kilo verdim görüntüm deişti ve artk en azından eskisi kadar diilim zırt pırt ağlamıorm ama arada bir geliolar gene.

Gerçekten yaşam kalitesini çok etkilio. Elimde değil çok sıkıntılıyım

Bu korkularla yaşanmaz.
Eşiniz anlattığınız tiynette biriyse güvenmemeniz ve bu baskıyı yapmanız çok anlamsız.
Başka birşeylerle meşgul olmanızı önerebilirim, sanırım boş vaktiniz oluyor ki bunları kurabiliyorsunuz.
Kolaylıklar dilerim.

tatlı aşına TUZ katmak gibi birşey senin yaptığın.
en azından şüphelerini ve endişelerini kendine saklamayı başar ilk adım olarak
tedavi sürecini ihmal etme bir süre sonra kuruntularından kurtulacaksın
ancak o zamana kadar yıpranmamak ve yıpratmamak adına eşine yansıtma içsel fırtınılarını

kendini birşekilde frenlemen lazım... evliliğimin başında bende öleydim. halen arada kıskançlık damarım yada kaybetme korkum tutuyor ama ilk zamanki gibi değil. kendime birkaç uğraşbuldum. işte çalıştığım halde evdede boş kalmadım. sonra törpülendi işte...

kendi başına çözemiyorsan yardım almaktan çekinme... günün tadını çıkarmak yerine bu şekilde hırpalarsan kendini fiziksel hasta olursun Allah korsun...

Allah korusun, sürekli bir beklentin olursa hayatta, şöyle olacak, böyle olacak diye, korktuğun şey başına gelir. Bunun çok örneğini duydum. Kimisi evrene bu şekilde mesaj veriyorsun diyor, kimisi beklentilerinde bir nevi dua yerine geçiyor diyor. Bence de bu şekilde yaparak sen aslında Allah'ın rahmetinden şüphe ediyorsun. Böyle mutluluk olmaz, şu bu başıma gelecek eninde sonunda diyorsun. Senin benden ısrarla beklentin buysa, al öyle olsun diyebilir birgün Yaradan.

Sanırım tevekkül eksik, acil ama çok acil bir psikoloğa başvurun bence. İnşallah faydası olacaktır.

insan korktuğu şeyleri üstüne çeker ve yaşarmış benden size tavsiye çekmeyin üstünüze..
ve gayette şanslısınız yani boşu boşuna kuruntu yapıp dert yaratmayın kendinize

benzer bir konuyu bende yaşadım. yaklaşık 2 senelik evliyim çocuğum yok. kaybetme korkusu ap ayrı bırsey. seven ınsan kaybetmek korkar fakat kaybetme korkusu aşırı olanlar özgüvenini kaybetmiş insanlarmış bende bunu öğrendim. gitmediğim doktor kalmadı kullanmadığım ilaç kalmadı. ama hıcbırı bır işe yaramadı. biz çok döndük ayrılma noktasından, benim şüpheciliklerim yüzünden. evliliğimizi yıpratmaktan başka bir işe yaramadı içimdeki korku. bu yüzden kendimi geri çektim ne yaparsa yapsın. ben eminmiyim kocamdan eminim. o zaman kendi haline bırakmam gerek dedim kendi kendime. Allaha şükürler olsunda başardım. bu yüzden sana diyecek tek cümlem Allah yardımcın olsun.. unutma herşey senin elinde..

bu kadar sorgudan sonra adamın aklına düşmeyeceği varsada düşecek aldatmak yazık adamcağıza

Bir insan kocasına,beni seviyor musun,beni aldatıyor musun diye yemin ettiriyorsa,
1-demek ki öyle çokta anlattığın gibi muhteşem bir evliliğin yok.
2-hayatında hiç sevgi değer görmedin eşinden görünce şımardın
3-kişiliğin oturmamış,nerde nasıl davranmak gerektiğini bilmiyorsun
4-ciddi anlamda psikolojik sorunların var
Bir tanesini sen seç.Ama sana şunu söyleyeyim,her insanın sabrının ve sevgisinin sonu vardır.Sen de bu sonu hızlandırıyorsun.

Konuyu okuyunca dedim ben mi yazdım acaba. Aynı şeyleri yaşıyorum esime güveniyorum ama oraya mı baktın buraya mı baktın soruları rutin oldu artık bizde. Çok saçma ama soruyorum işte senin dediğin gibi bir süre rahatliyorum ama sonra yine başlıyor. Hatta tek derdim bu gibi şundan bir kurtulsam yeter bana. Bende de kaybetme korkusu çok var. Özellikle ailemi sonra esimi. Arkadaşların da dediği gibi ancak ilaçla tedavisi ama ben gebelik planladığım için ilaç da kullanamıyorum sonrasında inşallah tedaviye başlarım diyorum.

Kaybetmekten korkmaya başladığın an kaybedersin.

Kaybetmekten korkma. Hayatı sevdiğinle dolu dolu yaşa. Bu güzel evliliğini kaybedeceğim diye kendine de ona da zehir etme.

Allah nazarlardan saklasın, mutluluğunuz daim olsun. Lütfen endişelerini bir kenara bırak ve eşinle hayatını dolu dolu yaşa ve şükretmeyi unutma.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Sorunlarımı kimse ile paylaşamadığım için kafayı yeme noktasına gelmiştim. En azından anlatınca ve tavsiye bulunca hafifledim sanki. Tavsiyelerinize uyucam kızlar Allah razı olsun inşallah kilo alışım yüzünden kaybettiğim özgüvenimi tekrar kazanıcam ve bunları yaşamadım sayıcam. Dua edin bana İnanın herşey o kdr güzelki rüya gibi. Kendi elimle bu güzellliği bozcam diye aklım çıkıo..

4.ü seçtim :)

1.Bu sorunlarım olmasa gerçekten güzel giden bir evlilğim var.
2.Değer elbette gördüm ailemden arkadaşlarımdan,eski sevgililerimden. Ama eşimin verdiği ilgi bambaşkaydı doğru :)
3.24 yaşına geldim ciddi anlamda çok gordüm geçirdim ve dış hayatımda gerçekten nerde nasıl davranıcamı iyi bildiğimi düşünüorum. Bnm sorunum ikili ilişkide patlak verio.
4. Psikolojik sorunum var elbetteki başka bir açıklaması yok zaten.

Teşekkürler arkadaşım. Bu sonun gelmemesi için elimden geleni yapıcam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…