Fikirlerinizi merak ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Puxhu

Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son🎶
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Şubat 2012
17.290
29.443
798
Selamlar..
5 yasını doldurmak Üzere bir oglum var. Son 1 aydır acayip bir kardes merakı sardı. Günde 2 kez fix kardesim neden yok diye sorular sorar ve aglar. Yasıtlarının neredeyse hepsinin kardesi var. Etkileniyor olabilir. Bu konuyu esımle konuştuk. Ben cocuk icin hazırım ama kendisi hazır olmadığını ve sadece oğlumuzun olmasının yeterli olduğunu söyledi. Kardes onun da hakkı sonuçta dediğimde 10 yasına geldiğinde bir kardes dusundugunu söyledi.. Aralarında 10 yas fikri bana cok uzak..
Velhasıl işin içinden cıkamadım..
Sizcede 10 yas fazla degil mi?
Ben cok ileriyi dusunuyorum. Esim de tek cocugun daha rahat buyudugune inanıyor. Yani ikinci bir cocuk olmasada olur modunda. İlla cocuk yapalım demiyorum saygı duyuyorum hazır olmamasına.. Yine de size de sormak istedım..

Bu çocuklar hep istiyorlar galiba kardeşi
4 yaşındaki oglum ,ikiz kiz kardeşleri olmasına rağmen hala bi tane daha bebek istiyorum diyor:)

10 yas cok bana göre de ama hemen hamile kalsaniz 6 yaşında doğacak kardesi,okul zamani size zor olmazmi?

Cocuk buyuk sorumluluk.
Bakabilecek psikolojik ve maddi gucunuz var ise ve de iki taraf da istiyor ise yapilmali.
Benim de kizim isterdi ve yaptik oglumu pisman degilim ama anladim ki cok zor Ikiye parcalanmak.. Varliklari yeter ama yorucu oluyor her acidan. Maddi&manevi. Bu nedenle, iyice dusunulup karar verilmesi gerek. Esiniz istemiyorsa zorlamak olmaz. 10 yil sonra da hic olmaz zaten.. Allah kolaylik versin.

İlk çocuklar yalnız büyüyor çok ara verince ikincide yalnız büyüyor 10 yaşında bi çocuk küçükle ne paylaşımı olacak hiç düşünmeseniz tamamda ikinci varsa planda uzatmamak lazım

Çocuk, çok önemli bir karardır bence. Eşlerin birinden biri hazır değilse ya da istemiyorsa olmamalı. Dayatma, ısrar sonucu olunca da başka sorunlara sebebiyet verebiliyor.
Kendi ailenizi, kendi yaşam şartlarınızı, maddi ve mani durumunuzu siz daha iyi biliyorsunuz. Bu sebeple bu konu yalnızca eşlerin aralarında çözeceği, karar vereceği bir meseledir.

Aslında yaş olarak tam zamani şu anda ama iki tarafında istemesi tabiki önemli 10 yaşta aşırı fazla bı paylaşımları olmaz, birde bu işler bazen planada bakmıyor ne zamansa hayırlısı oluveriyo

10 yaş çok uzak birde eşiniz tek çocuk fikrini söylemiş her çocuğun hakkıdır bir kardeşi olması sonuçta büyünce sıkıntısını o cekecek

Aslında yaş olarak tam zamani şu anda ama iki tarafında istemesi tabiki önemli 10 yaşta aşırı fazla bı paylaşımları olmaz, birde bu işler bazen planada bakmıyor ne zamansa hayırlısı oluveriyo

Yanı biri 10 yaşındayken biri 21 olacak bende 46 yasında olucam. Çok utopik geldi bana

Çocuk, çok önemli bir karardır bence. Eşlerin birinden biri hazır değilse ya da istemiyorsa olmamalı. Dayatma, ısrar sonucu olunca da başka sorunlara sebebiyet verebiliyor.
Kendi ailenizi, kendi yaşam şartlarınızı, maddi ve mani durumunuzu siz daha iyi biliyorsunuz. Bu sebeple bu konu yalnızca eşlerin aralarında çözeceği, karar vereceği bir meseledir.

Yanı söyle soyleyım sıze. İkinci bir cocugu bu sene ve onumuzdekı sene psikolojik olarak kaldırabilirim. Ama oglum 10 yasına geldiğinde ikinci bir cocuk yapmam kendimi biliyorum. Esim de 5 sene sonra istiyor anlasamadık kısacası

Bu çocuklar hep istiyorlar galiba kardeşi
4 yaşındaki oglum ,ikiz kiz kardeşleri olmasına rağmen hala bi tane daha bebek istiyorum diyor:)

10 yas cok bana göre de ama hemen hamile kalsaniz 6 yaşında doğacak kardesi,okul zamani size zor olmazmi?

Sızın cocuk baya duskun cok kardese galiba :)

aralarindaki yas onemlide , asil okul zamani daha onemli bence. suan kiim 1. sinifta , kardesle cok zorlaniyorum.
1. sinifta aliskanlik oturtup oyle gitmesini istiyordum ama kardesle biraz zor oluyor.
esinizin fikri onemli tabi. ama soyle dusunsun bence. kucuk cocugun istedigi temel ihtiyaclar, sevgi ve oyun. buyudukce ihtiyaclar artiyor. yani maddi durum kotu degilse, idare edilir.

yakin yas iyi oluyor ama 6 yasla 10 yas arasinda fazla bir fark yok bence.

benim kardesimle aramda 6 yas fark vardi ve harika bir iliskimiz vardir
cocuklarimin arasinda da 8 yas var , harikalar , kizim abisiyle buyuk ask yasiyor , oglum da kardesine inanilmaz duskun , bikmadan sikilmadan saatlerce oyun oynuyorlar evde
acikcasi ben cok memnunum boyle olmalarindan ama her cocuk ayni degil tabi ki , ama ebeveynlerden ikisinin de istemsi lazim cocugu , tek tarafin istemesiyle olmaz hele 5 yasindaki cocugun istemesiyle de olmaz :)

aralarindaki yas onemlide , asil okul zamani daha onemli bence. suan kiim 1. sinifta , kardesle cok zorlaniyorum.
1. sinifta aliskanlik oturtup oyle gitmesini istiyordum ama kardesle biraz zor oluyor.
esinizin fikri onemli tabi. ama soyle dusunsun bence. kucuk cocugun istedigi temel ihtiyaclar, sevgi ve oyun. buyudukce ihtiyaclar artiyor. yani maddi durum kotu degilse, idare edilir.

yakin yas iyi oluyor ama 6 yasla 10 yas arasinda fazla bir fark yok bence.

Kardeşimle aramda 6 yas var hic istememiştim olmasını. Beraber oyun bile oynamadık ben okula başladım o evdeydi. Yas farkı uzadıkça paylaşım da azalıyor bence. Gec kaldık belki ama 10 yas cok

Vallahi benim kizimda 4 yasina yaklasti. Bir arkadasimin hamile oldugunu gördü. Tuturdu kardes nezaman dogacak diye,benim karnimda yok kizim diyorum var diyor. Oyuncaklarini ayiriyor,kiyafetlerini ayiriyor bunlari kardesime vericem diyor. Ben hazir degilim ama cocuk tuturdu. Ne yapacagim bilmiyorum

benim kardesimle aramda 6 yas fark vardi ve harika bir iliskimiz vardir
cocuklarimin arasinda da 8 yas var , harikalar , kizim abisiyle buyuk ask yasiyor , oglum da kardesine inanilmaz duskun , bikmadan sikilmadan saatlerce oyun oynuyorlar evde
acikcasi ben cok memnunum boyle olmalarindan ama her cocuk ayni degil tabi ki , ama ebeveynlerden ikisinin de istemsi lazim cocugu , tek tarafin istemesiyle olmaz hele 5 yasindaki cocugun istemesiyle de olmaz :)

Oglum istiyor diye degil yanlıs anlaşılmasın. Zaten ikinci cocuk fikri vardı kafam da ama esıme bahsetmemıstım. Bahsedince de böyle bısey cıktı ortaya. Yani cok yas farkı iyi mi olur bilemedim ki sizlere o yüzden sormak istedim

Vallahi benim kizimda 4 yasina yaklasti. Bir arkadasimin hamile oldugunu gördü. Tuturdu kardes nezaman dogacak diye,benim karnimda yok kizim diyorum var diyor. Oyuncaklarini ayiriyor,kiyafetlerini ayiriyor bunlari kardesime vericem diyor. Ben hazir degilim ama cocuk tuturdu. Ne yapacagim bilmiyorum

Benim oglum da ogretmenıne kardesim olacak demiş. Ogretmenıyle konuştuk. Çocukların hayal dünyası cok geniş oluyor ve sanki oyleymıs gibi anlatabiliyorlar dedi.

Yanı biri 10 yaşındayken biri 21 olacak bende 46 yasında olucam. Çok utopik geldi bana
Öyle ama.iste iki tarafında istemesi çok önemli
Eşim bu seneye adar istemediği için bizimde ikincisi ancak oldu 6 yaş araları olacak kısmetse

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X