Fikirlerize ihtiyacım var

mayabu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
182
202
103
47
Merhabalar kk.üyeleri
15 yıllık evliyim ve 1 oğlum var.
7.sınıfa gidecek.
Kayınvalidemle aynı evde kalıyoruz.
2+1 ev kira vermiyoruz,ama çok zorlanıyoruz, bir çok rahatsızlığı var.
1 tanesi de idrar kaçırması!sağlık problemleri ve yaşından dolayı ameliyat
olamıyor.
Ama o kadar kötü bir kokuki(idrar)anlatamam.
Eşime kiraya çıkalım diyorum, ülkenin
durumu iyi değil diyor.
İyi de böylede hiç hijyen olmayan bir
ortam da yaşıyoruz.
Oğlum ayrı odası olsun istiyor.
Benim geçen sene 8 haftalık bebeğimin kalbi durdu.
Eşim belki de kiraya çıkmamak için
tamam tedavi ol. Bebek yaparız diyor.
Ben de hidrosalpinks, miyom, kist var dedi gittiğim Dr.lar
Bir de bebeğin kalbinin durması kan
pıhtılaşması olabilir dedi başka Dr.
Şimdi!!sizler den ricam ne yapayım
öyle zor durumdayımki,
nasıl bir yol izleyeyim sizlerin fikirleri
benim için çok önemli.
Siz olsanız nereden başlar?hangi sorunun üzerine giderdisiniz?
Hepinize çok teşekkür ederim .

Kayinvalideniz idrarini Tutamıyor ee yaşı itibariyle ameliyat olamiyor ve ev hijyenik değil kötü kokuyor diyorsunuz. . Eğer gerekli temizliği yaparsanız yada bir bakıcı tutup o bayan yaparsa gerekli evde hizmeti hem o yaşlı kadincagiz yalnız kalmamış olur hemde siz hijyenik bir ortamda yaşarsınız. . Sahi çok özür dilleyerek bişi sormak istiyorum empati kurup kendi anneniz bu durumda olsa o koku için ne önlemler alırsınız ve ayni sekilde esiniz size dese rahatsız oluyorum pis kokuyo başka eve çıkalım dese ne düşünürsünüz?

Hidrosalpenks olan kadınlar hamile kalamaz kalsa bilr düşükle sonuçlanır,sizde hidrosalpenks olduğuna emin misiniz? Ve çok ilerlemiş vakalarda ultrasonda gözükür,normalde herhangi bir belirti vermemekle birlikte en önemli belirti karın ve kasık ağrıdır,bununla birlikte pembe sulu akıntıdır.
Ama diğer tüpünüzde hidrosalpenks mevcut değilse o tüple hamile kalabilirsiniz.
Hidrosalpenks sizde belirti verdi mi?

Daha mevcut çoçuğunuzun odası bile yokmuş, onun için uygun koşulları sağlayamamışken ikinci çocuk fikri neden? Ülke ekonomisi kötü ev kiralamayalım diyen eşiniz ikinci çocuk planı yapıyor, ama onun için eklenecek masrafları göz ardı ediyor, en doğrusu ayrı bir eve çıkma isteğinizi geçiştirmek için bahaneler arıyor. Ben yerinizde olsam o evde yaşamaya devam ederken ikinci bir çocuk yapmayı asla düşünmezdim, yeni doğmuş bir bebeğin ihtiyacı olan en önemli şey hijyen.

Durumuz zor ama kiraya çıkınca kadıncağız napacak? Belki oturduğunuz evi kiraya verip, üzerine biraz ekleyerek 3+1 eve geçebilirsiniz. Maaşınız nedir kiralar ne kadardır bulunduğunuz yerde birikiminiz var mı bilmiyorum ama eşinizin Durumu da zor. Bu zor koşullar altında bebek niye düşünüyorsunuz?

Tabiki hayır şimdi de yetmiyor.
Ama eşim annesini yaşlı ve yalnız
olduğu,için bırakmak istemiyor.
Maddi olarak ta zorlamayalım
boşa kira vermeyelim diyor.
Ben de en azından Dr.gidip denesek
Yaş geçiyor 41 diye düşünüyorum .

Sizin düşünceniz nedir tam olarak? Kiraya geçip evinizi ayıracaksınız ki hakkınız tamam. Kadına bakabilecek başka kimler var? Bu defa bakıcı/temizlikçi parası ile birlikte kira ödeyeceksiniz. Maddi durumunuz varsa yakın bir yerde kiraya çıkın. Ama maddi olanaklarınızı ifade etmemişsiniz.
İkinci çocuğa maddi manevi hazır mısınız?

şu şartlar altında ben olsam çocuk yapmazdım.

kadının başka çocuğu yok mu?

Ben olsam... o evden acilen ayrilirdim. Anneyle yasamayi dogru bulmuyorum. Anneye kendi tercihine gore bir bakici tutulur ya da bakimevi ayarlanir. Ben bakicidan yanayim duzenin devam etmesi icin, ama mesela benim annem bakimevi tercih edecegini soyluyor. Kendi karari... Ozellikle oglunuz icin onemli bu. Artik cocuk degil. Kendi ozel alani olmasi lazim. Ekonomik sikintilardan kaygi duyuyorsam da ikinci cocugu dusunmem sanirim. Esinizle oglunuzun durumunu konustunuz mu?

sen önce büyük bir eve taşın..ondan bebek düşün bence..oğlunun bile odası yokken birde bebek eklenecek ..

Bence 2. Çocuk için geç değil ancak hidrosalpenks nasıl belirtiler verdi sizde söyleyebilir misiniz acaba?
Hidrosalpenks varsa eğer tüp bebek yapmanız gerekiyor ama ülkenin durumu da malum bu kadar masrafın altından kalkabilir misiniz?

Yahu yaşlı kadın var nereye birakicaksiniz ve zaten hasta, ayrica durumuz zaten ortadaymis ve allah bagislasin çok şükür bir oglunuz var ee neden 2. Bebek derdindesiniz ?? Malum hem sizin durumunuz hemde ülkenin durumu belli bu yüzden hazır olan çocuğunuzun geleceğini ve egitimini düşünün bebek fikrini düşünmeyin yaş geciyor diyorsunuz ama zaten annesiniz ve kayinvalidenize bakın helallik alın dua alın bebek ve idrar kokusu dert olmasın size çünkü zaten bir çocuğunuz var ve idrar kokusu ise hijyene önem verir ve gerekli temizliği yaparsaniz sorun olmaz..

Gamze_Belinay Gamze_Belinay valla gerekli temizliği
zaten iş dışında yapıyorum.
Ama yine de olmuyor.
Kızına gidiyor yılda 1 kez
İstanbul dışın da valla 3 haftaya gönderiyor.
Eşim tek çocuk değil ama bütün sorumluluk bizde,görümcemin kızına K.validem yıllarca baktı.
Ama bana da doğmadan annen baksın dedi

Yaşlanınca görümcem bakmamak için
İstanbul dışına taşındı.
Empati yapamıyorum bu durumda.

Gamze_Belinay Gamze_Belinay valla gerekli temizliği
zaten iş dışında yapıyorum.
Ama yine de olmuyor.
Kızına gidiyor yılda 1 kez
İstanbul dışın da valla 3 haftaya gönderiyor.
Eşim tek çocuk değil ama bütün sorumluluk bizde,görümcemin kızına K.validem yıllarca baktı.
Ama bana da doğmadan annen baksın dedi

Yaşlanınca görümcem bakmamak için
İstanbul dışına taşındı.
Empati yapamıyorum bu durumda.
Ozaman atın kadını sokağa yada verin Darülacezeye kokmaayan evde yaşayın nedimki. . O kadinin evi olmasa acaba suan nasıl gecincektiniz? Ayrıca kızı bakmıyor diye sizdemi bakmicaksiniz? ?

A AlminaH çok haklısınız ben de diyorum
eşime oğlumuzun ayrı odası bile yok
diye,kendince beni ikna etmek istiyor.

Back
X