fikri olan varsa bi 2 sn.bakar mısınız??

JUSE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
558
12
46
İstanbul
kızlar bugün idrar tahlili yaptırdım.18 haftalık hamileyim.sonuçlar:

lökasit:2-3
eritrosit:1-2
epitel hücresi:10-14
bakteri:seyrek

ve dr.gayet normal dedi.kan testi de yaptırmıştım ona bakarak demir ilacı verdi ve gönderdi.ama ben şu bakteri kısmına takıldım.idrarda yaparken yanma yok.bunu da belirtmek istiyorum.bana fikir vericek olan var mı??

İdrarda bakteri üremesi olmasa iyi olur tabi. Ben bu dertten muzdarip biri olarak idrar kültürü yaptırmanızı öneririm.

peki ne gibi sorunlarla karşılaştınız??bakteri ile ilgili??

Gebeliğimin başından beri idrar tahlilimde lökosit çıkıyordu, sonrasında da bakteri üremesi.. Doktorum idrar yolları enfeksiyonudur normal diyerek geçiştirdi. Bol sıvı almamı öneriyordu sadece.. Günde 3,5 litre civarı su içmeme rağmen her seferinde bakteri ürüyordu idrarımda.. 16. haftamda ateşlendim vs. Doktor yine çok önemsemedi. Bu arada doktor doktor da gezdim. Tahliller vs. En sonunda nefrit (böbrek iltihabı) geçirdiğim ortaya çıktı. Ve ne yazık ki bu durum bebeğimde gelişim geriliğine neden oldu. 2,5-3 hafta gerilik vardı şu an 10 gün kadar geriden geliyor.

Elbette sizin benim yaşadıklarımla ilginiz olduğunu sanmıyorum, olmasın da.. Ama tedbirli olmakta fayda var. En azından üreyen bakteri neymiş onu öğrenirsiniz. Benim idrarımda üreyen Escherichia coli bakterisiydi ve çok dirençliydi. Sorunsuz hamilelik dilerim.

Bencede çok büyütmwyin kafanızda
çok az var bakteri benimde öyle çıkmıştı çok sorun yaşamadım

Bencede çok büyütmwyin kafanızda
çok az var bakteri benimde öyle çıkmıştı çok sorun yaşamadım

cevaplar için teşekkürler...diğer ay kontrole gittiğimde bi kere daha yaptırayım ben tahlil en iyisi.eğer yine çıkarsa ayrıntılı olarak üstüne gidiyim bari....

Arkadaşlar ben 17+4 haftalık hamileyim.Bana hiç idrar tahlili yapılmadı.Yapılması mı gerekiyordu mutlaka?Herkese yapılıyor mu?we_ra yı okuyunca korktum şimdi Çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
ıdrarda bakterı cıkması gebelıkte yasanabılecek duurmlardan en sık olanı bence....bende 33 haftalık hamıleyım ve hemen hemen her yaptırdıgımda az mıktarda da olsa cıkıyor...bol bol su ıcmenı tavsıye ederım bırde vajına temızlıgıne dıkkat et...suan regl gormedıgımız ıcın ıcımızdekı psılıgı atamıyoruz ve bu bakterı olarak yansıyor......cok kafana takma su ıcmene dıkkat et yeter.....gecmıs olsun....

teşekkür ederim)çok rahatlattın içimi)))

bi laborant olarak söleyim bakteri hoş olmasada seyrek olması bence normal hamilelikte özellikle rahim ağzı açıldığından bakteri yerleşmesi normal ancak enfeksiyon yok sizde olsa lökosit yükselirdi ama içiniz rahat olması açısından ve gözden bişey kaçırmamak açısında idrar kültürü ii olucaktır

Arkadaşlar ben 17+4 haftalık hamileyim.Bana hiç idrar tahlili yapılmadı.Yapılması mı gerekiyordu mutlaka?Herkese yapılıyor mu?we_ra yı okuyunca korktum şimdi Çok geçmiş olsun.

Hiç idrar tahlili yapılmaması ilginç.. Kan ve idrar tahlili mutlaka yapılmalıydı şimdiye kadar. Korkmayın elbette ama tahlil isteyin bence doktorunuzdan..

Evhamlı biri değilimdir. Ve çıkan üremeleri kafama takmamıştım. Tabi ki doktorumun tavrının etkisiyle.. Burada da kimseyi panikletmek için yazmıyorum. Ama herkeste durum aynı olmuyor. Ben bu tedbirsizlik nedeniyle 1 grlık 21 doz antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Tedbirli olmanın kimseye zararı olmaz.

Kesinlikle söylemek istediğim buydu.

Son olarak JUSE; şu an lökosit değerlerim 2-3 çıktı diye seviniyorum. Yani kesinlikle korkmanı gerektirecek bir şey olmadığına eminim ama idrar kültürü daha netleştirebilir diye tavsiye ettim.

peki hemen yaptırayım mı bu idrar kültürünü tekrar gidip yoksa diğer ay ki kontrole mi bırakayım???

Bir dahaki kontrolüme 10 gün filan var,en iyisi biran önce gitmek.Teşekkür ederim we_ra.

Rica ederim sorunsuz hamilelikler dilerim.

peki hemen yaptırayım mı bu idrar kültürünü tekrar gidip yoksa diğer ay ki kontrole mi bırakayım???

Durumunuz acil görünmüyor. İçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın bence..

idrarda bakteri olması normal demişti bana dr
hatta benim bol miktarda bakteri yazıyordu
ve ilaç veremem dedi
bol bol su iç dedi canım

ve ilaç veremem dedi
bol bol su iç dedi canım

sağol tatlım bende bol su içmeye başladım bakalım.bi dahaki kontrolüme testi tekrarlattırıcam.

Son düzenleme:
ve ilaç veremem dedi
bol bol su iç dedi canım

Sanırım yazdıklarımı okumadınız. Ben o normal diyen doktor yüzünden neler çektim Enfeksiyon hastalıkları profesörünün şu lafını da ekleyeyim. "İdrarında üreme olan gebe her zaman ciddiye alınmalıdır. "

tabıkı haklısın benımde hamılelıgımın ortalarında aynı durumu yasamıstım ve doktorum dıkkat edılmezse erken doguma sebep olabılır demıstı ve acıl mudahele edılmıstı.....ama suda bır gercek zaten eger bır doktor bakterı gormusse ıdrar kulturu ıster,yanı ıstemelı.....tabıkı herkesde aynı olmaz ama devam ederse onlem de alınmalı......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…