Fikrilerinize ihtiyacm var. Nianlm ve ben..

Amonra

Nirvana
Pro Üye
11 Şubat 2008
13.347
316
748
İstanbul
hepinize selamlar. sıkıntımı paylaşmaya akıl almaya çok ihtiyacım var çünkü artık ağlamaktan bişey düşünemez oldum. ben 7 aydır nişanlıyım. 1,5 yıl da flört dönemimiz oldu nişanlımla. severek isteyerek nişanlandık hala da seviyoruz birbirimizi ama onun ablasının ettiği bi küfür ailemin bu nişanı bitirmesine sebep oldu. bunun yanısıra ane ve baba barıştırmak için yeterli gayreti göstermedi ve netice de bu iş koptu. ailem nuh diyo peygamber demiyo. nikahıma 13 gün var şurda evim eşyalarım gelinliğim herşeyim hazır. ve ben nişanlımı çok seviyorum. nişanlım kaç gel ben ailemi sildim sadece sen varsın diyo ama ben aileme bunu nasıl yaparım bilmiyorum.

Küfür de hiç hoş bir şey değil..Ne cesaret bunu söylemiş.Durumu biraz daha net analtsan fikir veririz canım ama sonuçta dikkatli konuşmak lazım ,lafın sonunun nereye varacağını bilerek.Ailen de haklı .Şimdiden böyle yapıyolarsa ilerde neler yaparlar diye düşünebilirler.

merhaba öncelıle sakın kaçmak gıbı bır hataya düşme arkdasım tamam çok sewıyo olabılırsın ama kaçma aılenı ıkna etmeye çalıs eger vermessenız kaçacagım de bıraz gözlerını korkut sevdiğin insanıda bırakma askının pewsınde ol derım sana annenı babanı al karsına medenı ınsanlar gibi konuşun anlat seviyorum dde o benım ıcın aılesını sıldı de ben evleecegım de sız versenızde ermesenız de de emın olkı bır müddet sonra onlrda senın ne kadar kararlı oldgunu görduklerı zaman kararlarından waz gececeklerdır sanaa tawsimen ne aılenı bırak nede sewdiğini

konu şu geçen hafta nişanlımı doğuran istanbula geldi düğün alışverişi yapıcaz diye ama hiçbiey almadı herşeyin parasını nişanlıma ödetti ben orda yakınlarıma mahçup oldum ve bişey demedim. teşekkür ederim zahmet ettiniz o kadar yoldan biz de alırdık bunları dedim. ki nişanımda dahi hiçbişey yapmadılar elini kolunu sallaya sallaya gelip gittiler. nişanlımda duruma tepki gösterdi beni rezil ettiniz 3 kuruşun hesabını yapacaktın madem niye geldin dedi. biz evimizi eşyalarımızı ailelerden yardım almadan yaptık. kimsenin benim ailemde dahil 5 kuruş parasını almadık. sonra nişanlımı doğuran kişi gidip kızına bunları anlatıyo kızı da beni arayıp bi kadının en ağırına gidecek ne kadar söz varsa söylüyo. yetmiyo annemi de arayıp aynı şeyleri söylüyo. kız kardeşimde arayıp sövüyo sayıya ne terbiyesiz insanlarsınız diye. tabi bu arada ben bakırköy ruh ve sinirdeyim. olay olduğundan 2 gün süreye kadar ailem sevgine saygı duyarız ama biz tavsip etmiyoruz derken 1 haftadır ortalığı yıkıyo olmaz da olmaz diye. araya ne hatrı sayılır kişiler girdi ama sonuç olumsuz.

kaç defa konuşmayı denedim ama ikna olmuyolar. canına kıyarım diyorum . öeceksen burda öl o lafları yutup da güldürmem onları kendime diyo babam. delircem artık.

canım bencede aileni sakın ezme derim ben
bu aile bu kadar terbiyesizse sen evlendikten sonra bunu hazmedemeyip kimbilir neler yapar
madem nişanlın seni çok seviyor ailenin karşısına çıkar seni ne kadar çok sevdiğini anlatır eğer gerçekten ailesini silmek istiyorsa bunu ailene kendi anlatır canım

sakın kaçma sakın üzülen kahrolan sen olursun ana banın yüzü yere egilmez tatlılıkla çözmenin yolarını arayın kaçmak olmaz nişanlın kaç gel dicene o şirret kardeşini alıp gelsin anandan babandan özür diletsin . Ana baba bulunmuyo bee güzelim ilerde pişman olucagın bi şeyi asla yapma yasakkelime

herşeyi denedik. nişanlım 2 gece kapımda yattı. sabaha kadar bekledi. babam kovdu. teyzelerini getirdi babam yine kovdu. patronunu getirdi yine kovdu. aradı konuştu yine olmadı. anneme o küfürlei edeni getirip ayağını öptürücem nolur kıyma ayırmayın bizi dedi ama nafile. denemediğimiz ne kaldı onu düşünüyorum. ama yok.

Ailen haklı.O kadar laf duyucam ve ben kızımı yine telli duvaklı gelin vericem öyle bir aileye öylemi. Yapmam.

Ama sende niye öyle dedin ya, "teşekkür ederim zahmet ettiniz o kadar yoldan biz de alırdık bunları dedim". Bıraksaydın nişanlın deseydi bunları, sen niye kendini öne çıkardın ki.

Bilmiyorum ama bu iş yaş biraz.

baban haklı..
temelden kaygan zemine kurmayın evliliğinizi,,
nişanlın da neden vazgeçsin ki ailesinden.. neden vazgeçesiniz..
"bir sen varsın" diyen insan ikna edebilir ailesini.. muhakkak eder..
sağlam adım ile kurun yuvanızı..
anne baba duasını alın.. bedduası değil..

inşallah bir ortak yol bulunur ve düğününüzü yaparsınız canım.Kolay değil Allah sabır versin.Aileni ikna etmek en iyi yol gibi görünüyor.Sülalenizin büyükleri araya girse ;anne babanın saygı duyduğu insanlar mesela.Belki ikna edebilirler.

Şu anda çok üzgünsün seni daha fazla üzmek istemem ama bir sözüne takıldım belirtmeden geçemeyeceğim. ''''NıŞANLIMI DOĞURAN '''' diyoesun annesine.BU pek te hoş olmamış.Annesi olduğu gerçeğini düzeltemezsin.Sen anne demek zorunda değilsin kayınvaldeye ama o nişanlının annesi.....

ılerde sende anne olacaksın inşallahh.

ben orda ona az bile dedim. ne sözler işittim saygısızlık etmedim. bana görmemiş gibi saldırıyosun ben hiç bi gelinime almadım bunları dedi. sanki almış gibi. oysa ben herşeyin en ucuzuna gittim. zor durumda kalmasınlar şu iş olup bitsin sorun çıkmadan dedim. ama daha fazla dayanamazdım işittiğim lafların yanında benim ki sadece bi sitemdi. daha fazlasını hakettiği halde sustum.

Aileni geride bırakıp elin oğlu ile asla kaçma..
Bazı şeyler affedilmez , belki bu Küfürde affedilmez telafisi olmayan bir yara açmıştır ailende
Ya ailenin yumuşamasını bekle , eğer hiç birşey düzelmiyorsa
Nişanlın bir tarafa sen bir tarafa gidin..
belki en iyi yol budur..

konu şu geçen hafta nişanlımı doğuran istanbula geldi düğün alışverişi yapıcaz diye ama hiçbiey almadı herşeyin parasını nişanlıma ödetti ben orda yakınlarıma mahçup oldum ve bişey demedim. teşekkür ederim zahmet ettiniz o kadar yoldan biz de alırdık bunları dedim. ki nişanımda dahi hiçbişey yapmadılar elini kolunu sallaya sallaya gelip gittiler. nişanlımda duruma tepki gösterdi beni rezil ettiniz 3 kuruşun hesabını yapacaktın madem niye geldin dedi. biz evimizi eşyalarımızı ailelerden yardım almadan yaptık. kimsenin benim ailemde dahil 5 kuruş parasını almadık. sonra nişanlımı doğuran kişi gidip kızına bunları anlatıyo kızı da beni arayıp bi kadının en ağırına gidecek ne kadar söz varsa söylüyo. yetmiyo annemi de arayıp aynı şeyleri söylüyo. kız kardeşimde arayıp sövüyo sayıya ne terbiyesiz insanlarsınız diye. tabi bu arada ben bakırköy ruh ve sinirdeyim. olay olduğundan 2 gün süreye kadar ailem sevgine saygı duyarız ama biz tavsip etmiyoruz derken 1 haftadır ortalığı yıkıyo olmaz da olmaz diye. araya ne hatrı sayılır kişiler girdi ama sonuç olumsuz.

hayatım herneolursa olsun bu tabir yakışmamış...
nişanlını doguran onun annesidir
herşeyi nişanlına aldırmış olmaları onların sorunu
nişanlının maddi gücü varsa elbette o alacak
aile mecbur değil ki senin düğün alışverişini yapmaya
yakınlarına mahcup olmuşluğun falan yok bence
sadece alışveriş esnasında başınızda bulunmak istemiştir tamah etmiştir belki
sen de nişanda ailenden yardım almamış kendin yapmışsın
ne yani karşı taraf da bunu mu bahane etseydi?
aynı şey onlar için de geçerli çünkü
ya aileleri hiç karıştırmadan alışverişinizi kendiniz yapacaktınız, güzelce tatlı dille konusup halledecektiniz
yada eşit oranda karışacaktı aileler
ne kadar iyi anlaşilirsa anlaşılsın alışveriş olayı sorunlu geçer genellikle 2 aile arasında sürtüşme çıkabilir
burada hata tamamen görümcende
ona düşmez ki arayıp şirretlik yapmak

kızacaksın belki fakat şunu da söyliyeyim
suc asla tek taraflı olmaz
her 2 taraftan da olayı dinlemek lazım
zira herkesin haklı oldugu bi taraf illa ki vardır...
nişanlın ailesiyle konusacak
ablası özür dileyecek iş tatlıya bağlanacak
aksi takdirde bu evlilik tat vermez:olmaz:

o kadın onun annesi benim birşeyim değil. 7 ay boyunca yakınlık görmedim ama yine de anne dedim elini öptüm. ama artık hiçbişeyim olamaz benim. koskoca kadın onun kızına yapma etme demesi gerekirken ortalığı karıştırdı. çirkinliği başlatan o.

Canım üzüldüm ama herkes bir şekilde imtahan oluyor.Zaman su gibi akıyor.nişanlın seni çok seviyorsa aileni ikna edene kadar beklesin.Rızasız iş yaparsan çok pişman olursun.:umursamaz: Evlilik arefesinde yaşanan olayların izi hayat boyu devam ediyor:bbo:.Ana baba her zaman arkandadır amaeş gün olur bırakır gider
iyi düşün öyle hareket et canım.Hakkında hayırlısı olsunopuyorumnanaktan

ailesi aradı özür diledi ablası da ama kabul etmiyolar ki. inada bindirdiler. ben onları anlıyorum hak veriyorum. ama onlarda beni anlasalar. gelilnlikçi aradı bugün gel al hazır diye. ben kahroluyorum. hayallerim mahvoldu

Allaha sıgın ve hakkınızda hayırlısı neyse onu iste...
bilemezsin, belki de olmaması senin için daha iyidir...

Back
X