Fikrinize ihtiyacım var

Bir iki Dort

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
406
290
18
Herkese merhaba.cok yorulduğum bir konuda fikrinize ihtiyacım var.Yasim genç ,evlilik tecrübem yok.Mutlaka sizlerin fikirleri önemli olacaktır.
Anne ve babam yıllardır gecinemiyorlar.ikisi de çok iyi insanlardır herkes sever.Ama gecinemiyorlar ne yazık ki..
İkisi de hatalı ikisi de geçimsiz..Ben anladim ki ,bir evde huzurun olması için erkekler hanımlarının söz ve uyarılarını dikkate almalı..erkeklik gururu yaparsa ve eşiyle kötü olmayı tercih ederse geçim olmuyor.hakli bile olsa ,eşi herkesten önce gelmeli.(bu erkek arkadaşımın fikri)
Ben öyle düşünmüyorum..iki taraf da mutsuzsa boşanmak o kadar da kötü değil.bosanabilirler ,belki bizim için boyl su hayırlıdır..
Elimden geleni yapıyorum..hatanın çoğunun babamda olduğunu biliyorum..incir çekirdeğini doldurmayan nedenlerle kavga ediyorlar..babam "ben annenizden boşanmak istiyorum " diye arıyor beni.annem babama saldırıyor, babam özür dilese bile.sonra konu kapanıyor annem babamı iki dk sonra tersliyor,hoop kavga yine en baştan..babam yine bosanacagim diye bağırıyor.. babam artık dayanamıyor anneme..annem problemli,annesi ona karşı acımasız olduğu için,bence problem bu ..bana karşı da babama olduğu gibi .beni hep rencide ediyor,hiç sevmiyor beni.. hasta olduğumda bile iki saatlik yolu gelip benim yanımda olmuyor mesela ..bir problem var onda biliyorum,iyi bir anne olmak istediğini de biliyorum ama maalesef olmuyor.. ben de dayanamıyorum anneme..
Annem,anneannemin gözünün önünde babami dovdubabam asla anneme vurmadi. Ama ben çok üzülüyorum babama. .babam haksız bile olsa gözümde annem canavara dönüşüyor..
Annem herkese karşı geçimsiz ..ailesi de kötü ve geçimsiz...hepsi eşiyle problemli kimisi iki evlilik yaptı ve boşandı.. insanlarla da problemliler..bize karşı da kötüler..
Benim namus ve onurum hakkında ileri geri konuştuklarını da biliyorum.
Annem sadece kendi ailesini aile olarak görüyor oysaki bence eşler,eşlerinin ve çocuklarının onurunu ve huzurunu korumalı .önceliği bu olmalı..
Geceleri uyuyamıyorum artık.. ya annemle babam kavga ediyorsa,ya annem babamı dövuyorsa ya eve polis gelirse?kaç gecedir uyuyamıyorum ağlıyorum.kardesim bırak boşansinlae böylesi daha iyi olur belki diyor..o da istemiyor aslında ama annem evlatlarının gözünde,uzulerek söylemeliyim ki bir "sokak serserisi "gibi.onun dediği olsa da insanı yoruyor .:cry:

Ben erkek arkadasimi dinledim hep,onları baristirdim..ama doğru olan bana göre bu değil..evet boşanmak iyi bir şey değil ama bence benim ailem için böylesi daha iyi..
İkisinin de rezil olacağını ,özellikle babamın yalnız daha kötü olacağını biliyorum..
Ama annem yalnız kalmayı hak ediyor..
Ben normal yaşantımı sürdüremiyorum annem yüzünden ..geceleri ağlıyorum..
Bundan sonra boşanmalarina engel olayim mi olmayayım mi?:KK61:
Erkek arkadaşım baban daha kötü olacak belki alkol alacak kötü kadına gidecek böylesi daha kötü.sen her zaman onları baristirmalisin diyor.
Ben zaten taraf tutmadan hep aralarını yapıyorum..
Ama anneme katlanamiyoruz..
Bir fikir verin :cry:

Erkek arkadaşım baban daha kötü olacak belki alkol alacak kötü kadına gidecek böylesi daha kötü.sen her zaman onları baristirmalisin diyor.
Ne saçma bi gerekçe.. Koca adam şimdiye kadar kötü kadına gitmemiş, içki içmemişte boşanınca mı içecek? 13 yaşında galiba sevgiliniz. Hiç olgun bi yaklaşım değil.
Sizin barıştırmanızla evlilik yürümez. İki olgun insan boşanmak isterse gider boşanır. Kendinize gereksiz yükleniyorsunuz. Yıllardır öyle yada böyle yürütmüşler işte.. Üzülmeniz çok normal ama kendi hayatınıza odaklanmalısınız bi yerde. Ayrıca erkek arkadaşınıza anlatmayın böyle. Ne alaka yani? Yarın bi kavga sırasında istemediğiniz şeyler duyar kırılırsınız.

Sevgilinizi ilgilendiren ne? Neden mahalle teyzesi gibi milletin evliliğine burnunu sokuyor?
İki insan mutsuzsa boşanır, bunda bu kadar büyütülecek bir şey yok.
Annem babam ayrılsa üzülürüm ama mutsuz olmalarına rağmen ayrılmasalar daha çok üzülürüm.

Ayrılıp ayrılmamak onların kararı, siz fazla müdahale etmeyin. Boşanmaya karar verirlerse de barışın diye diretip durumu onlar için daha zor hale getirmeyin.

Herkese merhaba.cok yorulduğum bir konuda fikrinize ihtiyacım var.Yasim genç ,evlilik tecrübem yok.Mutlaka sizlerin fikirleri önemli olacaktır.
Anne ve babam yıllardır gecinemiyorlar.ikisi de çok iyi insanlardır herkes sever.Ama gecinemiyorlar ne yazık ki..
İkisi de hatalı ikisi de geçimsiz..Ben anladim ki ,bir evde huzurun olması için erkekler hanımlarının söz ve uyarılarını dikkate almalı..erkeklik gururu yaparsa ve eşiyle kötü olmayı tercih ederse geçim olmuyor.hakli bile olsa ,eşi herkesten önce gelmeli.(bu erkek arkadaşımın fikri)
Ben öyle düşünmüyorum..iki taraf da mutsuzsa boşanmak o kadar da kötü değil.bosanabilirler ,belki bizim için boyl su hayırlıdır..
Elimden geleni yapıyorum..hatanın çoğunun babamda olduğunu biliyorum..incir çekirdeğini doldurmayan nedenlerle kavga ediyorlar..babam "ben annenizden boşanmak istiyorum " diye arıyor beni.annem babama saldırıyor, babam özür dilese bile.sonra konu kapanıyor annem babamı iki dk sonra tersliyor,hoop kavga yine en baştan..babam yine bosanacagim diye bağırıyor.. babam artık dayanamıyor anneme..annem problemli,annesi ona karşı acımasız olduğu için,bence problem bu ..bana karşı da babama olduğu gibi .beni hep rencide ediyor,hiç sevmiyor beni.. hasta olduğumda bile iki saatlik yolu gelip benim yanımda olmuyor mesela ..bir problem var onda biliyorum,iyi bir anne olmak istediğini de biliyorum ama maalesef olmuyor.. ben de dayanamıyorum anneme..
Annem,anneannemin gözünün önünde babami dovdubabam asla anneme vurmadi. Ama ben çok üzülüyorum babama. .babam haksız bile olsa gözümde annem canavara dönüşüyor..
Annem herkese karşı geçimsiz ..ailesi de kötü ve geçimsiz...hepsi eşiyle problemli kimisi iki evlilik yaptı ve boşandı.. insanlarla da problemliler..bize karşı da kötüler..
Benim namus ve onurum hakkında ileri geri konuştuklarını da biliyorum.
Annem sadece kendi ailesini aile olarak görüyor oysaki bence eşler,eşlerinin ve çocuklarının onurunu ve huzurunu korumalı .önceliği bu olmalı..
Geceleri uyuyamıyorum artık.. ya annemle babam kavga ediyorsa,ya annem babamı dövuyorsa ya eve polis gelirse?kaç gecedir uyuyamıyorum ağlıyorum.kardesim bırak boşansinlae böylesi daha iyi olur belki diyor..o da istemiyor aslında ama annem evlatlarının gözünde,uzulerek söylemeliyim ki bir "sokak serserisi "gibi.onun dediği olsa da insanı yoruyor .:cry:

Ben erkek arkadasimi dinledim hep,onları baristirdim..ama doğru olan bana göre bu değil..evet boşanmak iyi bir şey değil ama bence benim ailem için böylesi daha iyi..
İkisinin de rezil olacağını ,özellikle babamın yalnız daha kötü olacağını biliyorum..
Ama annem yalnız kalmayı hak ediyor..
Ben normal yaşantımı sürdüremiyorum annem yüzünden ..geceleri ağlıyorum..
Bundan sonra boşanmalarina engel olayim mi olmayayım mi?:KK61:
Ben zaten taraf tutmadan hep aralarını yapıyorum..
Ama anneme katlanamiyoruz..
Bir fikir verin :cry:
Yaşadıklarına üzüldüm, konunla ilgili diyebileceğim şey sorununla alakalı değil ama lütfen bir abla tavsiyesi olarak gör, ne kadar güvenirsen güven erkek arkadaşına asla ama asla ailenle ilgili olumsuz en küçük olayı anlatma, gün gelir başına kakar, o öyle biri değil diye hiç düşünme emin ol erkekler yapar bunu... Erkek arkadaşına anlatmaktansa gel burda bizlerle paylaş, umarım herşey yoluna girer, sevgiler

Yaşadıklarına üzüldüm, konunla ilgili diyebileceğim şey sorununla alakalı değil ama lütfen bir abla tavsiyesi olarak gör, ne kadar güvenirsen güven erkek arkadaşına asla ama asla ailenle ilgili olumsuz en küçük olayı anlatma, gün gelir başına kakar, o öyle biri değil diye hiç düşünme emin ol erkekler yapar bunu... Erkek arkadaşına anlatmaktansa gel burda bizlerle paylaş, umarım herşey yoluna girer, sevgiler
bunu demeye gelmiştim

Birincisi her şeyi erkek arkadaşınıza anlatmayın. Belli ki o da yeterince olgun biri değil. Babanızla ilgili düşündüklerine bakarsanız da gayet kötü şeyler düşünüyor zaten ailenizle ilgili. Babam ve annem boşansa babam alkole başlar, aman kadına gider demem. Pekala bu da hayatın bir parçası. Herkes yoluna gider. Sizinki daha şimdiden neler demiş. Emin olun bunlar unutulmaz.

İkincisi eğer anlaşamıyorlarsa boşansınlar daha iyi. Çocuk gibi ayrılmayın diye insanları bunaltmayın. Belli ki isteksiz bir evlilik sürüyor. Neden bu ısrar? Evlendiler diye mezara kadar sürdürmeleri gerekmiyor.

Kendinizi biraz çekin bu ilişkiden. Terapi almalarını sağlayabilirsiniz. Uzman biri sizden çok daha iyi yönlendirir. Siz zaten yanlış bakıyorsunuz olaya. Boşanmasınlar düşünceniz de taraflı bir bakış aslında. En doğru kararı destek alarak kendileri versinler.

Bence siz fazla müdahale etmeyin kendinize de yüklenmeyin. Anladigim kadariyla bu sorun onlardan kaynakli yani sizin bosanma diyip baristirmaniz degil kendi aralarindaki iliski sorunlu bi bosnalim dio bi vazgecio baban. Sen hic karisma bırak.
Bosanmalari daha iyi olabilirmi bunu bilemiyorum kac yasindasin? Okuyo musun

Hayat böyle birşey işte, içinde herşeyi barındırıyor malesef.
Bir çocuk için en zor olan, anne babasının bu durumları yaşaması ve bunlara şahit olmak zorunda bırakılmak.

Annenin babana karşı olan tavırlarını doğru bulmadım.
Ama eminim onunda tak ettiği bir nokta vardır.
Baban hakkında olumsuz birşey yazmamışsın, kızlar babalarına düşkündürler.
Ancak şunu unutma, buz dağının sadece ucunu görüyorsundur.

Annenin ve babanın senin bilmediğin eminim ki farklı problemleri de vardır.
Ki zaten bilmemen normal.
Özel hayat denilen birşey var nihayetinde, ebeveynler her hallerini çocuklarına yansıtmaz ve anlatmazlar.
O yüzden boşanmak istiyorlarsa, bırak boşansınlar.
Ayrıca baban "annenden boşanacağım" diye niye size geliyor ki?
Senin tek demen gereken hem anne hem de babana, bu konu ikinizin arasında, bizi karıştırmayın.
Aranızda çözün ve bizim huzurumuzu da lütfen artık bu kadar yormayın.

En doğrusu aralarında akıllıca bir karar verip (sizin karışmayacağınız bir karar) onu uygulamaları gerek.
Kaç yaşında insanlar, biraz çocukları için mantıklı düşünmeleri gerek.

Diğer yandan da lütfen hayatınıza bakın.
Bu sorunlar yüzünden "hayatımı yaşayamıyorum" demeyin.
Hayat devam ediyor, psikolojinizi geresiz yere yormayın ve kendinize yüklenmeyin.
Bu sizi aşan bir konu, kos koca iki insan kendi hayatlarında ne yapacaklarına karar verebilirler.
Sizin hakemlik yapmanıza, taraf tutmadan onları yönlendirmenize ihtiyacı yok!

Erkek arkadaşınız hakkında yapılan tüm yorumlara tamamıyla katılıyorum.
Keşke kendi hayatınızı bu kadar açık bir şekilde anlatmasaydınız.
Gerek yoktu, gün gelir bunlar onun kavgalarının mezesi olur.
Bunu bir kenara yazın.
Ne kadar iyi olursa olsun, erkek milleti bu şekilde davranışlar sergiliyor malesef.
Birden fazla kişinin de böyle düşünüyor olması zaten bu bilginin doğruluğunu destekliyor.

Siz niye yol gösteriyorsunuz ki ailenize? En doğrusunu kendileri bilir. Verecekleri karara saygı duyacağınızı söyleyin. Bu onlar için yeterli olacaktır. Erkek arkadaşınızı da aile işlerinize karıştırmayın.

Tamamen bir bakış açısı olarak söylüyorum erkek arkadaşınızı tanımadığımdan.Acaba boşanırlarsa anne ya da babanızın sizinle yaşama ihtimalinden mi korkuyor?Yoksa söylediklerinin bir mantığı yok.Diğer arkadaşların da dediği gibi fazla da anlatmayın karşınıza çıkar.Anne babanız yetişkin insanlar siz bu kadar kafayı takıp kendinizi üzmeyin çok karışmayın.Koca koca insanlar emin olun ayrılacak olsalar sizden tavsiye almazlar.

Boşansınlar böyle evli olmaktan bij kat daha iyi olur.Ayrıca bence de ailenle ilgili kötü olan hiçbirşeyi erkek arkadaşına anlatma yarın kötü olunca ya da bir kavga edince hep başını ağrıtır.bu şaşmaz malesef dünyanın en iyi adamı da olsa canı yanınca çok kötü canını yakar.

Yorum yazarak fikir veren herkese teşekkür ederim,söylediklerinizi dikkate alacağım.Erkek arkadaşıma karşı bu konuda mesafeli olacağım.
Kendi baba ve annesinin benim aileme çok benzediğini, onların yaşına gelince biraz daha olgunlaşınca kavgaların son bulacağını düşünüyor.Artik anne ve babası eskisi gibi kavga etmiyorlarmis.Belki kendince böyle bir çözüm getiriyor.
Tekrar teşekkür ederim,sevgiyle kalın.

Tatlım kelin ilacı olsa diyorum çünkü benim annem babamda geçimsiz.Bir an bizden bahsediyorsun sandım.60 yaşında annem 61 yaşında babam.40 senelik meseleleri isitip isitip tartisirlar.Ben biktim vallahi eşimde bıktı.Annem tabiri caizse papağan gibi hep aynı şeyleri anlatır anlatır anlatır.Kendimi bildim bileli mutsuz bir evde doğup büyüdüm gelin oldum.Bosanmak istiyorlarsa lütfen engel olma...Madem anlaşamıyorlar bırak boşansınlar. Kendilerini mutsuz ettikleri gibi biz çocukları da mutsuz ediyorlar.Bence bu hiç adil değil.Hayatim boyunca hep mutlu ailelere imrendim, onlar mutsuz olunca sende mutlu olamıyorsun ve sana sevgide veremiyorlar.

Boşansınlar böyle evli olmaktan bij kat daha iyi olur.Ayrıca bence de ailenle ilgili kötü olan hiçbirşeyi erkek arkadaşına anlatma yarın kötü olunca ya da bir kavga edince hep başını ağrıtır.bu şaşmaz malesef dünyanın en iyi adamı da olsa canı yanınca çok kötü canını yakar.

Erkek arkadaş konusuna şiddetle katılıyorum.

Bu yeterli bence..

Back
X