Fikrinize ihtiyacım var.

Eşinize söyleyin o konuşsun anne ve babasıyla, sadece kv gelse hadi neyse de kp in yanında ben de rahat edemezdim kendi annemle bile rahat edemiyorken, açıkça güzel bir dille söyleyin, hayır demekten çekinmeyin eşiniz işi yokuşa sürerse siz güzel bir dille konuşun.
Ben de şu an hamileyim birkaç hafta öncesine kadar düşük tehdidi yaşadım, 1 buçuk ay yattım sadece ve birileri gelme girişiminde bulunmasın diye anneme bile söylememiştim, rahat edememekte çok haklısınız
Söyleyeceğim bakalım kuzum inşallah hallolur kayın valide kesin yardım edecek olsa isteyeceğim ama inanmıyorum bugüne kadar hiç etmedi.. Üstelik yatılı ve eşi ile..

Yat ve yerinden hiç kalkma artık olduğu kadar. Her iş üzerine kalınca bir daha gelmez zaten. Belki gerçekten yardım etmek istiyordur elinden geldiği kadar. 4 günde pislikten kimse ölmez canım.

Ah kuzum ah davet bile etmedim kendi kendilerine böyle bir karar almışlar eşimle akşam konuşacağım umarım anlar ben de az çok işimi yine yapıyorum annemde arada temizliyor ama kayınvalide illa gelip kalırım dedi bide bazen laf sokuyor
Ben olsam arar gelme derdim kibarca ama sizi bilemem
Her durum farklıdır
Belki kv de ayıp olmasın diye geleyim demiştir

Kendi annem geldiğinde evi temizleyip yıkayıp gidiyor kaynanam o kadar düşünmüyor ne yazık kı yoksa sorun olmaz ama kananam olduğu için korkuyorum birazda temizlik takıntım var 😔

Stress bebek için daha kötü. Kanamali geçiren çok hamileler var ama herkes cumbür cemaat beraber yasamiyor. Bu yasta bile "bana bakilsin" diye takiliyorsan, eyvah yasliliginda ne olacak?

Annen yakinindaymis zaten, o arada gelsin evi temizlige. Esinde diger seyleri yapsin, yemek, evi süpürmek felan. Ki bunu zaten normalindede yapmasi lazim. Esine simdiden sorumluluk vermelisin. Cocuk geldiginde ona sorumluluk vermelisin. Annenlerden, kv'delerden beklentiye girme. Hele bu hamilelik, lohusalik olaylari sadece hüsran oluyor. Inan tek ihtiyacin olan kisi esindir.

Gelmeyince kayınvalidem gelmedi oluyor gelince yine sorun...Ben gerçekten anlam veremiyorum kadın durumunuzu biliyor neden sizden iş beklesin ki? Hem de 4 gün hani desen ki bir ay...Ne diyeyim hiç bir işe kalkışmayın bence gelmesin falan da demeyin bunun doğumu var kırkı var...

Benimde kanamam oldu inanın bende öyle düşünüyorum anneme her istediğimi diyorum ama tek kaynana olsa neyse hadi eşide geliyor bakalım
Anlattığın kadarına yorum yapabiliriz anlatırken de ''Kızlar merhaba ben hamileyim ve düşük riskim var kaynanam eşi ile birlikte yatılı gelmek bana bakmak istiyor '' yazmışsın yani buradan onlar sana yardım etmek istiyor sen istemiyormuşsun gibi bir izlenim çıkıyor.
geleceğiz dedikten sonra annene gitmen veya kabul etmemen eşinle aranızda soruna neden olabilir bence 4 gün yani öyle böyle geçer.

insanlar size bakmaya diye geldiğinde annenizi de çağırmak yahut onlara gitmek olmaz

ya adam gibi gerek yok sağ olun ben biraz annemde kalacağım daha toparlayınca buyurun siz dersiniz ya da susarsınız ,

eşinize sen onlar gelince izin al ya da o tarihte gelsinler diyebilirsin tabii, makul istek olur

ama kv gelecek diye temizlik yapacaksan, ay çay, çorba yapayım moduna gireceksen olmaz de eşine

kv ye söyleyemem canımın çektiğini vs demişsiniz de 4 gün, neler çekiyor bu canlarınız

lohusaydım kv kp ve görümce akşama bize geleceklermiş, eşime iş çıkışı al bizi demişler

ok dedim, sonra eşim aradı yemek yapma annem yapacakmış dedi

yapmayacaktım ki zaten dedim

yapmayacaktım, lohusanın evine gelen düşünsün, yemek olmazsa oğlu sipariş verir hazır alır demiştim içimden

anneniz gakınsa gündüz oturmaya da gelebilir hem size destek olur hem zaman geçer

Kızlar merhaba ben hamileyim ve düşük riskim var kaynanam eşi ile birlikte yatılı gelmek bana bakmak istiyor 4 gün dedi ama bilirsiniz ki ben kendi annem ile rahat ederim eşim izin alacak bir hafta gönlü olsun isterim ailesi gelsin ama istiyorum ki en azından o tatilde iken gelsinler tüm gün Kayınbabam kaynana ile nasıl rahat ederim ki canım bir şey çekse anneme der gibi nasıl isterim bir de gittikten sonra yastık yüzü yıkamak felan var tabi sizce ne yapayım eşime ne demeliyim? Veya geleceklerinde annemde gelmeli mi veya ben aileme mi gitmeliyim riskim var diye ortada kaldım stres oluyor nasıl uzanırım her işi yapar söylenirse diye hiç kalkmasam dert kalksam dert bu arada başka ildeler ama yakın ve diğer kızı da burada onda kalmak yerine bizi istiyor davet etmedim bile ne yapayım sizce 🙄
Kadın size bakmaya geliyormuş zaten sizinle le ilgilenmek için geliyormuş..sizde bu durumda ailenize mi gitmeyi düşünüyorsunuz çok ayıp olur bence ..birde gittiklerinde yastık yüzü yikamak var demişsiniz onu da hiç anamadim

Stress bebek için daha kötü. Kanamali geçiren çok hamileler var ama herkes cumbür cemaat beraber yasamiyor. Bu yasta bile "bana bakilsin" diye takiliyorsan, eyvah yasliliginda ne olacak?

Annen yakinindaymis zaten, o arada gelsin evi temizlige. Esinde diger seyleri yapsin, yemek, evi süpürmek felan. Ki bunu zaten normalindede yapmasi lazim. Esine simdiden sorumluluk vermelisin. Cocuk geldiginde ona sorumluluk vermelisin. Annenlerden, kv'delerden beklentiye girme. Hele bu hamilelik, lohusalik olaylari sadece hüsran oluyor. Inan tek ihtiyacin olan kisi esindir.
Kuzum ben çağırmadım benim annem ile eşim yapıyor zaten ben bile yapıyorum karşı taraf kendi kendine karar almış 🙈

Kadın size bakmaya geliyormuş zaten sizinle le ilgilenmek için geliyormuş..sizde bu durumda ailenize mi gitmeyi düşünüyorsunuz çok ayıp olur bence ..birde gittiklerinde yastık yüzü yikamak var demişsiniz onu da hiç anamadim
Bana zaten normalde annem bakıyor orada kalıyorum veya o geliyordu

Kızlar merhaba ben hamileyim ve düşük riskim var kaynanam eşi ile birlikte yatılı gelmek bana bakmak istiyor 4 gün dedi ama bilirsiniz ki ben kendi annem ile rahat ederim eşim izin alacak bir hafta gönlü olsun isterim ailesi gelsin ama istiyorum ki en azından o tatilde iken gelsinler tüm gün Kayınbabam kaynana ile nasıl rahat ederim ki canım bir şey çekse anneme der gibi nasıl isterim bir de gittikten sonra yastık yüzü yıkamak felan var tabi sizce ne yapayım eşime ne demeliyim? Veya geleceklerinde annemde gelmeli mi veya ben aileme mi gitmeliyim riskim var diye ortada kaldım stres oluyor nasıl uzanırım her işi yapar söylenirse diye hiç kalkmasam dert kalksam dert bu arada başka ildeler ama yakın ve diğer kızı da burada onda kalmak yerine bizi istiyor davet etmedim bile ne yapayım sizce 🙄
ne demek kalksam dert kalkmasam dert. tabikide yatıp dinleneceksiniz. Düşük riski olan bir insanın evine geliyorlarsa 3 öğün yemek ful hizmet aramaya gelmiyorlardır heralde. Ne saçma şey ya size gelip napacaklar. Madem geliyorlar kaynanan yemekte yapacak temzilikte. kimseye hizmet etmesi için annenizi çağırmayın gelen işini görsün sizde dilenmenize bakın.

Kuzum ben çağırmadım benim annem ile eşim yapıyor zaten ben bile yapıyorum karşı taraf kendi kendine karar almış 🙈

Oh halde niye diyemiyorsun "anne düsünceli oldugun için çok tesekkür ederim ama gerek yok. Biz zaten burda esim ve annem ile hal ediyoruz. Zaten corona var, hiç gerek yok. Sen rahatina bak, teklifin için tesekkür ederim"

Yani bu kadar, kv'de ile dün tanismadin ya. Konusabilmen lazim.

kv kp ile geçmişte yaşanmış bir problem yoksa bu tutumunuzu doğru bulmuyorum açıkçası.
sonuçta seni evlatları gibi görmüşler ve destek olmak niyeti ile geliyorlar rahat olmayacak bir durum yok 4 gün için. kendi annenle rahatsın orası ok de onlar da eşinin ailesi. ayırt etmek hiç hoş değil.
ben doğum yaptım kv de annem de geldi. akşam hastanede kalma mevzusu oldu benim annem kv'me siz de kalın sizin de torununuz birlikte destek olalım kızımıza dedi. ek ücretini ödedik 2si de kaldı benimle. kadıncağız nasıl mutlu oldu anlatamam. şimdi ben orda yanında rahat edemem diye kadını gönderseydim nasıl olurdu mesela? empati yapmalısınız..

kv kp ile geçmişte yaşanmış bir problem yoksa bu tutumunuzu doğru bulmuyorum açıkçası.
sonuçta seni evlatları gibi görmüşler ve destek olmak niyeti ile geliyorlar rahat olmayacak bir durum yok 4 gün için. kendi annenle rahatsın orası ok de onlar da eşinin ailesi. ayırt etmek hiç hoş değil.
ben doğum yaptım kv de annem de geldi. akşam hastanede kalma mevzusu oldu benim annem kv'me siz de kalın sizin de torununuz birlikte destek olalım kızımıza dedi. ek ücretini ödedik 2si de kaldı benimle. kadıncağız nasıl mutlu oldu anlatamam. şimdi ben orda yanında rahat edemem diye kadını gönderseydim nasıl olurdu mesela? empati yapmalısınız..
Haklısınız aslında yapıyorum ama o kadar laf sokuyor ki 1 saatten fazla kalmak istemiyorum eşim ve babası da laf sokar ama niyeti kötü değil diyor bu davranış bana samimi gelmiyor yoksa haklısınız ne de olsa Rabbim nasip ederse bizde kayın valide olacağız

Bence kv gelince ev zaten kalabalıkken annenizi çağırmayın yazık onlarda rahat edemezler. Sırayla çağırırsınız. Hem kv nizi hiç çağırmamazlık etmeyin gönülleri olsun eşinizinde öyle. Haliniz yoksa ben odada dinlenicem der geçersiniz. Hamilesiniz halden anlarlar zaten dert etmeyin

Çözüm çok basit aslında. Sürekli yatmak zorundayım, doktor söyledi deyip yatağınızdan çıkmayın. Wc ve yemek haricinde kalkmanıza gerek yok zaten. Odanızda uzanın kitap okuyun, telefondan bir şeyler izleyin. Yatak ve yorganın yerini geldiklerinde gösterin kendileri hazırlasınlar. Veya eşiniz önceden hazırlasın. Yemek yapmazsa dışardan söylersiniz durumu eşinize izah edip. Caninız 4 gün içinde ne isteyebilirde söyleyemiyorsunuz ki? Aşerirseniz de annenizden rica edersiniz. Şu halinizde kayınvalide kalk yemek yap, çay koy, evi süpür demez heralde. Tutun ki dedi yapmazsiniz olur biter. Odanızdan çok çıkmazsanız da laf sokamaz. Yatmanıza bir şey derse doktor dedi kusura bakmayın dersiniz olur biter. Evden giderken de nevresimleri makineye atmazsa eşiniz gelince atar, yani ne kadar zor olabilir ki bir makine çamaşırı yikamak? Eşiniz durumunuzu biliyor ve gelen onun ailesi. Yapmam demez herhalde. 4 gün sadece aylarca gelseler haklısınız ama dert edecek kadar büyuk bir sorun değil bence. Anne olacaksıniz bence biraz daha geniş ve rahat düşünmeye alışın. Ha bu durumda kalkip iş yapmaya da çalışmayin. Bende aynı şeyleri yaşıyorum ki ben şakır şakır kanamali atlattim. Wc haricinde kalkmiyorum bile. Titiz ve temizlik takintisi olan bir kadinim ama umrumda bile degil. Esim yapabildigi kadar yapiyor. Evladimdan kiymetli degil ne ev işi, ne kimsenin sokacaği laf. Bu halimde kusuruma bakan öz annem olsa evime almam birdaha zaten.

Belliki kvniz dusunceli biri. Sana bakmak icin geliyomus. Senden is hurmet bekledigini sanmiyorum. 4 gunde dayanin yani. Esinizin hatrina. Senin annen geldiginde esin gelmesin rahat etmem derse sende bozulursun.

Alt tarafi 4 gun ya insanlar iyi niyetle gelmek istemis nekadar kotu kalplisiniz

Back
X