Fikrinize ihtiyacım var

Hazal zamani

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.027
363
688
İstanbul
selam kızlar ben bir arkadaş adına yardım almak istiyorum.

Benim arkadaşımın annesi dul olduğundan babasından maaş alıyor emekli sandığından..arkadaşımın annesinin 2 kardeşi var biri erkek diğer bayan..

Aynı zamandan arkadaşımın annesi sskdan emekli..

Sorum şu:diğer kız kardeşten o maaştan banada verceksin diyor.oda eşinden ayrılmış..arkadaşımınkide vefat etmiş eşi..kız kardeşine kocası nafaka ödüyor oda emekli ve kiraları var.demiş ki kadıncağıza vermezsen helal etmem demiş..kadıncağızda vereyim diyor arkadaşım verme diyor sizce ne yapılmalı..

Not:kız kardeş kendiside emekli sandığından olduğundan babasından alamıyor.ama arkadaşımın annesine hak düşmüş..

çok karışık ama anne kız kavga ediyor..çünkü kız evlencek parasını ailesine veriyor bu maaş hakkımız diyor...

Yardım lütfenn

iki kızkardeşin babasının maaşıysa eğer ikisinede düşer
haksa hak evlatsa oda evlat

3 kere okudum, inşallah anlamışımdır. Güzelim kanunen maaş kime düştüyse parayı o alır. Öber kardeş vicdan yapmış ama ben olsam vermem. Çünkü zaten öbür kardeşin maaşı var anladığım kadarıyla.
Kanunen yapabilecek bir şeyleri yok. Ama zaten kadıncağız bu kadar sıkışmış ve bunalmışken kız neden annesine baskı yapıyorki. Bırakın kadıncağız sakin sakin düşünsün. Sıkıştırmasın kadını.

Anladığım kadarıyla babadan kalan maaşı iki kardeşin alması söz konusu.
Aslına bakarsan iki kardeşin de bu maaşta hakkı var, ikisi de aynı babanın evladı.
Ama ihtiyaçla alakalı, ihtiyacı var mı, ki var heralde ki istiyor.
Yasal olarak olmasa da bence o kardeşin de maaşta hakkı var.

ssk lıda olsa babasından maaş alabilir.tek yapması gereken gerekli kuruma gidip başvuru yapmak.isteselerde istemeselerde yasal hakkı bu..

Amaarkadaşımın babası ölmeseydi bu maaş ortada olmucaktı.kadın iyi niyetli biri .kız eve bakıyor ve ceyiz alamıyor.devlet zaten teyzeye o hakkı vermiyor.kadında hakk mak olayı girince vereyim diyor yarısını.ama teyzenin durumu iyi.

Mesela erkek kardeşleride var..ona babadan kalma evi verdi arkadaşımın annesi teyze vermicekti ama ısrarla kabullendi...

bence yarısını versin.kanun manun deniyor ama kanunda ssk dan emekli olana maaş bağlıyor,bağkurlu olana bağlamıyor..sskdan emekli olmak kolay ama bağkurdan zor,uzun....bence versin..hatta 3 e bölünsün..madem 3 kardeşler..2 kuruş için kavga etmesinler

Benim fikrime görede bende dedim madem iki kuruşa bu kadar şey yapıyor erkek çocuk abla sen al çünkü ben zaten evde otuyorum sayende demiş..
Benim fikrimde şu kapattır sende alma oda almasın dedim..o zaman o asla alamıcak ve kardeşinden olcak...

madem erkek çocuk paradan vazgeçmiş 2 ye bölünsün o zaman..ya aslında şu da var..maddş durmumada bakar herşey..senişn iyi ise maddi durumun babadan gelecek250-300 liraya yada 400 her ne ise ihtiyacın yoktur zaten...ama her iksininde varsa o zaman 2 ye bölünsün olsun bitsin..artık ne denir bilmiyorum

madem erkek çocuk paradan vazgeçmiş 2 ye bölünsün o zaman..ya aslında şu da var..maddş durmumada bakar herşey..senişn iyi ise maddi durumun babadan gelecek250-300 liraya yada 400 her ne ise ihtiyacın yoktur zaten...ama her iksininde varsa o zaman 2 ye bölünsün olsun bitsin..artık ne denir bilmiyorum

şimdiarkadaşım evlencek mayısta yatak odasını kız tarafı alır hatta kadın demiş bir süre alma kız evlenene kadar.ama nerde..kız ev kirası veriyor maaşıyla..annenin aldığı 400 küçük oğlan okuyor..bu para mutfak yakacak giderlerine gidiyordu.kız erkek tarafına başı eğik olmak istemiyor..

Zor aslında

anlamadımki arkadaşının annesinin kız kardeşimi parayı talep ediyo,saçma bi talep resmi hakkı yok ki,anneye ve evlatlara maaş bağlanıyo

çeyiz parası da alamaz çalıştığı için..zor bir durum....herkes kendini düşünür bu zamanda..zaten kendini düşünmese ister mi para...madem zor durumdalar ,kızda evlenecek vermesin..masraflar bitince istiyorsa verir..sonuçta kapısında yatacak hali yok ya bu kadının pra için..yada elinden alacak..şikayet edecek..böyle bir şey için darılıyorsada ona da yazıklar olsun..insan accık anlayışlı olur..

anlamadımki arkadaşının annesinin kız kardeşimi parayı talep ediyo,saçma bi talep resmi hakkı yok ki,anneye ve evlatlara maaş bağlanıyo

kız kardeş emeklisandığıdan emekli olduğundan resmi yonden hakkı yok ama işte..banada ver pay diyor..kız arkadaşımın annesi almamış olsaydı o hiç bişeyalamazdıki..

o parada annenin kız kardeşinin hakkı yok...çünkü zaten emekli sandığına tabi..emekli sandığına tabi olan bir şahıs yine emekli sandığından dul ve yetim maaşı alamaz..ama eğer ki ssk olsaydı zaten yasalarca da öngörüldüğü gibi emekli sandığından maaş bağlanabilirdi...burda arkadaşınızın annesinin korkusu kul hakkı yemek anladığım kadarıyla..ama islam dininde de devletin koyduğu kurallara uymak şartı vardır...eğer devlet böyle diyorsa kız kardeşe susup oturmak düşer..

Back
X