Fikrinize ihtiyacım var!

Paparizou

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2013
8
0
6
35
Adana
Merhaba arkadaşlar. Ben 17 yaşındayım ve 90 kiloyum. Şeker hastasıyım ve bu insüline bağlı değil.Çoğu kez kararlandım, spora başlayacağım bu kiloları vereceğim dedim, b-fite felan yazıldım ama tabi 2 gün sürdü.Diyet yapmayı denedim, o bir sorun oluşturmadı ama sonra birden bıraktım.Bu sefer daha kararlıyım çünkü 2,5 ay sonra bir tatile gideceğim ve herkesi şaşırtmak istiyorum.
Bunun için bir plan yaptım, 1 aylık ve 2 haftalık bir şok diyeti birleştirdim ve güçten düşürmeyecek, yinede biraz zor bir diyet listesi hazırladım -şok diyet olması şart çünkü önümde 2,5 ay var-.
Sabah 1,5 akşam 1 saat olmak üzere spor yapacağım -evde yürüyüş bandı, pilates topu ve kondisyon bisikleti var-
Bu yaşta doğru değil biliyorum, ama sizce ne kadar başarabilirim? Başka önerileriniz var mı?

Çok kolay kilo verebiliyorum, şekerden başka hiç bir problemim yok arkadaşlar.
Bir de şok diyet daha çok kilo aldırıyor sonra biliyorum ama bir doktordan bunu konuyu konuşup verdiğim kiloları kalıcı olması için ayrı bir diyet alacağım.

Son düzenleme:
bence kilon fazla olduğu için 2.5 ayda çok rahat 10-12 kilo verirsin hem şok diyetle olmadığı için kalıcı olur canım :)

Hedefim 15den fazla vermek.Önceden ilacımı kullanmıyordum şeker için, aşırı derecede kola içiyordum ve 2 gün içmesem 2-3 kilo veriyordum yani.Tek sebebi oydu, onu bırakıp ilacımı kullanmaya başlayacağım.Şöyle bir liste yaptım;

9:00; Uyan, dişlerini fırçala. Limonlu ılık su iç.
9:30;1 adet haşlanmış yumurta, 1 fincan şekersiz çay, 1 çay kaşığı bal/reçel.
11:00; Yarım saat yürüyüş, 1 saat bisiklet olmak üzere spor yap.
12:30; Sporu bitirmiş ol, dinlen.
15:15; Et, salata.
17:15; Yarım saat yürüyüş, yarım saat bisiklet olmak üzere spor yap.
18:00; Sporunu bitirmiş ol, dinlen.
19:15; 1 bardak yeşil çay, 1 adet meyve.

Bu 1. haftanın.
Ayrıca boyum 1.75.
Eklemem, çıkarmam gereken herhangi bir şey var mı? 2 gün bir sürü diyet araştırdım. Aklıma yatan iki tane oldu birinin kahvaltısını aldım 1. haftada, 2 haftada ise öğle yemekleri çorba. 2. hafta tam olarak 1 aylık şok diyet oluyor, 1,5 ay yapacağım bu diyeti yani en azından 2 haftalık duruma göre.
Yapacağıma inanıyorum ama çocuk oyuncağı değil yani farkındayım karar azim lazım ben de var fakat buradaki çoğu kişi ablam ve fikirlerinizi almak çok iyi olur diye düşündüm.Ayrıca yarın başlıyorum.

Son düzenleme:

sabah kahvaltılarında zeytin ve peynirde yiyebilirsin :) öğlen çorba yerine 4 gibi ye ne yemeği yapılıyorsa ondan yersin azıcık, şok diyeti bıraktığında kilo alanlar duydum o yuzden diyorum. Bende 19 yaşındayım 78 kiloydum 57 kiloyum şimdi :)) profilimden hikayemi okuyabilirsin açtığım konulara giripte, hiç dert etme verirsin , hadi kolay gelsin haberlerinin bekliyoruum :)

sporunuzu yapın bunun yanında sabahları açken, iki yemek kaşığı elma sirkesini bir su bardağı ılık suda karıştırıp için yarım saat sonra kahvaltınızı yapın düzenli aldığınızda ayda dört kilo verirsiniz

Ebrussen, gerçekten çok çok iyi vermişsin o.o tebrik ederim, fakat bizde yemekler genelde hamur işi yani az da yesem verdiğimi çok çabuk alırım diye düşünüyorum. 2. haftada akşam yemekleri salata, üzerine ufalanmış beyaz peynir felan var. Reflü var bende, sabahları peynir gibi şeyler çok rahatsız ediyor.
BAHARLA01, elma sirkesi aç karna iyi değilmiş diye okudum, limon suyu daha iyi diyorlar kafein ihtiyacı gibi şeyleri yatıştırıyormuş. 1 hafta limon suyunu deneyeceğim, olmazsa dediğini yapacağım sporu aksatmayı hiç düşünmüyorum çünkü sıkı bir vücut istiyorum.

aynen ben o kadar kilo verdim ama vucudum sıkı değil şimdi ona uğraşıyorum 57 kiloyum ama üstüm 36 beden altım 40 ( hedefim 50 basen ve bacak problemim varr

Son düzenleme:
Kondisyon bisikletini öneriyorum sana canım.Yengem özellikle ayakta kullanılabilenlerin çok iyi sıkılaştırdığını söyledi ki gerçekten öyle ama aksatmadan yapmak lazım tabi.

canım yediklerine biraz dikkat edersen ve bol spor yaparsan 2 buçuk ayda rahat kilo verirsin sadece pes etme.. yok veremiyorum yok olmuyo diye bırakma çünkü ilk zamanlar yaa hareket yapıyorumm ama yine gitmiyo diye düşünüceksin sonradan sen istemesen de gidiyoo teker tekerr bi bakmışsın bi yük kalkmışş benim sana tavsiyem 17 yaşında aşırıya kaçmamak şartıyla alman gereken besinlerini alman kahvaltına zeytinini peynirini yumurtanı yemen sebze yemekleri tüketmen ve et ürünleri de ızgara haşlama gibi alabilirsin kendini sıkma sadece bol hareket et ve ip atla

Yok, pat diye verilmez farkındayım vücudun bi süre alışması bile lazım tabi.Moral olarak gayet iyiyim, hevesliyim, yapacağım yani ama bilmiyorum.Eksik, fazla olan bişey var mı bilmiyorum işte.
Şey arkadaşlar, aranızda matofin kullanan, ilaç hakkında fikri olan var mı?Şekeri düzenliyor diye verdi doktor, kilo da verdiriyormuş ama kullanıp kilo alanda varmış.Doktorun bana verdiği şeker ilacı yani kafama göre değil tabiki fakat kilo aldırma gibi durumu varsa kullanmayacağım.

benim annem kullanıyor ama daha yeni başladı kullanmaya doktor onada kilo verirsin demiş

Bende bugün kullanmaya başladım.Dediklerimi harfiyen uyguladım ve yediklerimin fazla olduğunu bile düşündüm.Normalde günde 1 öğün ve çok ters saatlerde yiyordum uyku düzenimden.
2 hafta tartılmayacağım 2 hafta sonra sonucu sizlerlede paylaşacağım.
Şey arkadaşlar, çok soru soruyorum fakat yapabileceğim bir şey yok Spor yaparken dakika sayıyorum resmen, çok sıkılıyorum çünkü.Yürüyüş o kadar sorun değil ama bisiklet baya sıkıyor Yaparken müzik dinliyorum ama o 1 saati nasıl daha çekilir hale getirebilirim? Yarım saatlik bir uğraş olsa da olur 1 saati yürüyüşe veririm :)

Arkadaşlar, 11 gün olmuş sanırsam gelişmeleri söylemek istedim.
Diyeti harfiyen 11 gündür uygulamadım çünkü protein kaynaklı şeyler 3. günden sonra midemi çok fazla bulandırmaya başladı.
Sporu aksatmadım ama, yediğim yemekten kıstım sadece ve 11 günde 4 kilo verdim.
Arada boğazımı tutamadım, hemde defalarca ama verdiklerimi almayınca çok mutlu oldum.Kendime kızıp gecenin bi yarısı bile spor yaptım (içim el vermedi ) ama sonuç budur.
Diyeti tekrar uygulamayı planlıyorum ama, en çok yararı olan o oldu.
Çok mutluyum belimin inceldiğini bile fark ettim çok rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…