Fikrinize ihtiyacımm vaarr :(

babandor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
5
0
36
Antalya
Merhaba arkadaşlar, lale ben. benim sorunum, çok sevdiğim onun da beni sevdiğini bildiğim lakin kıskanç olan erkek arkadaşımla. Ben hayatım boyunca kıskanç bir babayla yetişmedim ve bunlar bana biraz garip geliyor. sizce olası mı bir bakın derim. evlenince geçer mi acaba yoksa artar mı? Neyse ben onu kıskançlıklarından sizlere örnek vereyim, mesela üniversitedeki bir erkek arkadaşımla selamlaşmak amacıyla tokalaştığım için kıskanıp kızdı, yine okuldan bir arkadaşım ödev sormak için lalecim, ödev neydi ben gelememiştim söyleyebilir misin diye sorduğu için, yine kıskanıp sinirlendi, kızdı, sonra yıllar sonra ilkokul arkadaşlarımızla toplu olarak buluşacaktık, gece geç saatte idi ona gel dedim gelmedi sevmediği biri varmış, beni de göndermedi. eğitimimizi bitirdik artık veda vakti gelince sınıf arkadaşlarımızla vedalaştık, neden erkeklerle vedalaştın diye kızdı ben rahat bir erkek değilim olamam falan diyor. Aslında diğer zamanlar oldukça iyiyiz iyi anlaşıyoruz güzel vakit geçiriyoruz, ama bazen beni kısıtladığını çok hissediyorum ve bu tür bir ilişkide evlilik olur mu, sizce, kıskanç eşi olanlar, veya bu konuda fikri olanlar bana bir fikir versin lütfen. ben çok sevdiğim için vazgeçemiyorum , vazgeçmeye çalıştığımda da o çok üzüldü, ona kıyamadım.

ben erkeklerle toklaşmamı istemiyor, vedalaşırken onlara sarılmamı istemiyor,
gece arkadaş gezmelerime izin vermiyor diye erkek arkadaşımı çok baskıcı, kıskanç olarak görmem ..

aynı mevzular bizde de geçerli..
ben genelde erkeklere el uzatmam , geç vakitlerde dışarı çıkmam.

çünkü bu benimde hayat görüşümde normal olan mevzulardır..
sıkıntı çekmiyorum o sebeple

fakat siz bunları ben yapıyorum, bana göre mesele yok, arkadaşız sarılabiliriz, tokalaşırız, öperiz
art niyetimiz olamaz , diyorsanız ileride sorun olur..
sizi kısıtlıyor olur... ve bununla başa çıkamazsınız..

Senin yetiştirilme tarzınla onun davranışları çok farklı. Ben yürütebilecğinizi sanmıyorum. Çünkü evlilik bambaşka birşey. Ayrıca daha evlenmeden seni bu kadar kısıtlayan ve hatta yasaklar koyan bir adam nasıl diyeyim evlendikten sonra daha beter olur. Bence sınırı çiz, tavrını koy. Sana yasak koymasına da izin verme çünkü hakkı yok.

tamamen görüş meselesi sevgilimin ilk başlarda bende takıldığı birkaç nokta vardı dikkat etmem gerektiğini söyledi ben ilk başta inatlaştım sonra beni karşısına oturtup bir güzel anlattı bak bunu yaparsan şöyle olur böyle olur diye anlattıkları bana da uygun geldi şimdi o şeyleri yapmıyorum mesela iletişiminizin öncelikle bu şekilde olması gerekir . onun da benim için fedakarlık ettiği çok şey oldu ve bunlardan dolayı sıkıntı çekmiyoruz çünkü karşılıklı anlayışla ortak verdiğimiz kararlardı böyle yaparsanız inanın mutlu olursunuz. işin bir de şu boyutunu anlatayım benimkinin bir aralar canı çok sıkkındı normalde yaptığım şeylere yapma dediği oldu ben tamam dedim normalde demem o ara demem gerekti neyse sonra bu abartmaya başladı hiç seslenmedim bir müddet sıkıntı çektim sonra aynı şeyleri bu yapmak isteyince dünyayı dar ettim onu yapamazsın buraya gidemezsin falan da filan sonra iki gözyaşı işte sen bana bunları yapmıştın çok bunaltmıştın bunlar senin kurallarındı şimdi sende bunları yapmalısın dedim sonra ohhh dünya varmış pişman ettim şimdi hiçbirşeyime karışamıyor taktik süper tavsiye ederim ayrılmam diyorsan böyle yap

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yanıtladığınız için hepiniz haklısınız fakat hala kararsızım, açıkcası bana ters geliyor bazı davranışları diğer yandan da çok iyi anlaşıyoruz , dediğiniz taktiği yaptım ama onun zaten benim dışımda çok fazla dünyası yok olsa da erkek arkadaşlarıyla ya da ortak arkadaşlarımızla, o yüzden pek işe yaramadı diyebilirim :) inşallah hayırlısı olur hakkımızda , yeni yorumlar bekliyorum :)

Kimine göre çok normal ama bana göre çok ters. Herkesin hayata bakış açısı farklı, o yüzden kendi bakış açınla en doğru kararı sen verirsin. Ben kimse için " çok seviyorum asla vazgeçemem" diye düşünmedim. O yüzden bu kısmı anlamakta biraz güçlük çekiyorum.

Karşına alıp açık açık konuşmayı denedin mi? Mesela " ben seni çok seviyorum ama bu kısıtlamalar benim kişiliğime ters. Bu durumdan hoşlanmıyorum. Sen nasıl rahat bir adam olamam diyorsan ben de kısıtlanan bir kadın olamam. Biriyle tokalaşmam, yolda gördüğüm birine selam vermem, arkadaşlarımla dışarı çıkmam sorun olmamalı bu ilişkide. Annem babam beni böyle yetiştirdi, değişemem ve değişmek istemiyorum. Benimle böyle bir ilişki yaşamaya razı mısın? Aksi takdirde ikimiz de mutsuz olacağız" gibi bir konuşma yapsan nasıl olur?

sevgili sefhora, diğer zamanlar gerçekten iyi vakit geçiriyoruz aramızda başka sorun yok, o da sevdiğini gayet güzel belli eden biri, karşılıklı iyi bir ilişkimiz var aslına bakarsanız dediğiniz gibi yaptım o zaman da nasıl oluyorsa herşeyden çok seviyorum dediği bana, ben böyleyim o zaman benimle işin ne kızım senin diyor , ayrılmaya kalktığımdada kendi benden daha fazla kahroluyor, bu sefer ben ona kıyamıyorum, garip bi iş işte, ama konu evlilik olduğunda düşünüyorum da olur da olmaz mı diye orda çıkmaz da kalıyorum ,kimileri ayrıl , kimileri geçer evlenince falan diyor, arada bu kadar sevgi olmasa ayrılırdım büyük ihtimalle ama hayırlısı olsun diye dua ediyorum sürekli .. :44:

Kişi kendinden bilirmiş işi diye boşuna dememişler.Çok kıskanç olan kişilerin kalplerinde başkalarına karşı bozuk düşünceler olduğunu düşünürüm.Demek ki o erkek arkadaşın başka bir bayanla tokalaşırken kalbi bozuluyor.Çok kusura bakma gerçeği söylerim.Dikkat et hep zampara erkekler normal erkeklerden daha aşırı kıskanç olurlar.O yüzdwn evlenincede değişen bir şey olmaz.

evlenince de böyle olcak hatta daha fazlası olcak bence ve evlendiğinizde evlenmeden önce de böyle olduğu için tek biş ey diyemiceksiniz bence yapamıcaksanız ayrılın ama yaparım katlanırım diyosanız devam

:))) aslına bakarsan hiç öyle zamparalık yapıcak değil, liseyi ve üniversiteyi derecelerle bitirmiş, kısaca inek bir sevgilim var. Şu ana kadar tanıdığım kadarıyla da kalbinin kötü olduğunu sanmıyorum. Bence genetik babası da öyleymiş, sanırım zamana bırakıcam ya zaman en iyi ilaç derler ya o misali.. yanıtladığınız için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…