- 21 Nisan 2016
- 832
- 268
- 103
- 34
- Konu Sahibi Huzur kalplerde
-
Zaten pay verilmiyor mu normalde. Kescek durumunuz olmadığından ya da aile yakınlarına . Yanlış mi biliyorum.İyi günler arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim ve bu sene kurban kesmeyeceğiz daha önceden kestiğimizde küçük görümcem kesememişti ve biz ona et vermiştik ama şuan biz kesmiyoruz ve o kesecek kısmetse hani etinde değilim sadece ben o iki kere kesmedi ve verdim şimdi o acaba verir mi vermez mi diye bir an aklıma geldi hani etinde değilim sadece vermezse ne yapayım onu sizlere sormak istedim lütfen bu konuyu saçma bulmayın sadece aklıma takıldı ve sizlere danışmak istedim
Vermezse iste. Ben sana verdim sen de bana vereceksin de. Sevap karşılıklıdır güzelim diye de lafı çak.İyi günler arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim ve bu sene kurban kesmeyeceğiz daha önceden kestiğimizde küçük görümcem kesememişti ve biz ona et vermiştik ama şuan biz kesmiyoruz ve o kesecek kısmetse hani etinde değilim sadece ben o iki kere kesmedi ve verdim şimdi o acaba verir mi vermez mi diye bir an aklıma geldi hani etinde değilim sadece vermezse ne yapayım onu sizlere sormak istedim lütfen bu konuyu saçma bulmayın sadece aklıma takıldı ve sizlere danışmak istedim
Vermezse bir şey yapmayın. Ne yapacaksınız ki zaten böyle bir durumda. Vermezse vermesin gidin kasaptan kendiniz alın madem. Yapacak bir şey yok. Dert edecek, kafaya takacak bir şey de yok.vermezse ne yapayım
Vermezsede bence dert etmeyin . Allah büyük ve kesilen, kurban yerine gecermis kabul olur mu orası da allaha bağlı. et balık kurumundan daha uyguna gelebiliyor kasaptan . Azar azar alirsiniz her ay. Kurbanlik et kalmayinca hepimiz onu yapiyoruz sonuçta. Ya da eti kısıyoruz. Balik tavuk ciger durum neye uygunsa. Bizde de kesiliyor kurban; esimin babasi 2 paya giriyor. Kendi adina . 2 oğlu ve kendisine paylastiriyor. Ben kurban olarak görmüyorum bile o eti artik. Sacma geliyor kışlık et kesimi yapılmış oluyor aslında bana göre. Akraba cok yok komşu cogu kesiyor diyorlar bahane bu. Ama bir alt bir ust sokakta durumlari iyi olmayan iki aile var hiç goturduklerini gormedimBeyazrugu90 evet pay ediliyor ama bilmiyorum görümcem gördüğüm kadarı ile kendine Müslüman biraz onun için bu konuyu açtım
Aynen doğru söylüyorsunuz bende olsam birdaha kestiğinde vermem olur biter kurban ihtiyaç sahiplerine vermek içindir alma durumu olan insanlara sana kalmış bişey bunun için konu açmanızı saçma buldum kusura bakmayınBalkupumm çok haklısınız evet ra, merhaba saçan bir konu ama hani ben karşılıksız vereceğim kimse olmadığı için kendi kesmediğinde iki kere vermiştim ama vermezse de sorun değil ben de kendi kesemeyip ben kestiğim zaman vermem olur biter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?