• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikrinizi almak istiyorum

krizantem42

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
158
47
318
Diğer
merhabalar,

ben yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 6 aylık bir bebeğim var. bebek yüzünden işime ara vermek durumunda kaldım. bebekten önce özel sektörde çalışıyordum. şimdi öğretmen atamaları yapılıyor ve ben iki arada bir derede kalmış durumdayım. bulunduğum şehrin puanları yüksek ve gelme ihtimali yok gibi birşey. istanbul yazmak istiyorum zaten üniversiteyi de istanbulda okumuştum. fakat eşimin görevi burda üniversitede. yani onun gelebilme gibi bir ihtimali yok. benim de gitmeme taraftar değil fakat ben çok istiyorum. o düzenimizin bozulacağını benden ve çocuğundan ayrı kalacağını söylüyor ben de özel sektörde ömür geçmeyeceğini artık devlette çalışmak istediğimi söylüyorum. fakat hala bir karar vermiş değilim ve bu saate kadar uyku tutmadı. siz olsanız napardınız?

suan cok istiyorsun ama o zaman bu istedigini elde ettiginde esinden uzak oldugun icin daha fazla uzulebilirsin..ustelikte tek kalacaksin..

ben olsam bırakıp gitmezdim. iş cok onemli tabii ama saglıklı bir aile yapısı daha onemli.. bebegin biraz daha buyuyunce bir kadın tutar ozel sektorde baslarsın calışmaya ya da daha yuksek puan alırsın. devlette de kadrolu olmasa bile belki sözleşmeli ogretmenlik sansın olabilir..

aileni işin için dağıtma derim...
biraz daha calış daha iyi puan alır bulundugun ilden atanırsın.
hem bu esnadan bebegeinde büyümüş olurolumunekankayizsmile

bence gitmeyin sonuçta eşiniz çocuğunuz var yani özel sektörde çalışın ailenizle olun derim ben

haberlerde gormustum.. adam ist da yaşıyor eşi hemşire ve bitliste cocuguyla beraber yaşıyor..
buna evlilik denir mi?_
çalışmak icin aileyi taşımaya deger mi?
cocuk olsun biraz büyüsün devlete gecersiniz.. ama şuan kendınızden önce aile ve cocugunuzu düşünmeniz lazım.. evlilikte bencillik olmaz .

erkeğin şehir dışında bi işi imkanı olsa "evine ekmek getiriyor, sonra seni de yanına aldırır." gibi ifadelerle desteklenir şehir dışına gidişi. ben de öğretmenim, kpss'ye çalışıyorum. evli arkadaşlarım da çalışıyor. 4. girişi olan evli arkadaşım var. ilk senesinde başka bi şehre puanı yetiyormuş, senin gibi düşünüp gitmemiş. şu an o kadar pişman ki, her yere razı her yeri yazacak.

kadınlar neden hayatını erkeğe göre şekillendiriyor? benzer bi durumda eşin olsa gözünü kırpmadan yazardı başka şehri. bi de bu açıdan düşün. sen de bi bireysin. çok değil 1 yıl ayrı kalacaksın. bi evlilik 1 yıl ayrı kalmayla bitecekse zaten bi gün mutlaka biter. güçlü evliliklere 1 yıl bi şey yapmaz. gerçi ben oğlak burcuyum. iş hayatım olmazsa ölürüm. beni de çok dinleme. karar verirken kendi kişilik yapını göz önünde bulundur.

ayrı olup çocuk büyütmek zor..ben olsam gitmezdim..eşimi yalnız bırakmazdım.hem sadece senin çocuğunu alıp gitmekle bitecek herşey..istanbulda çocuğuna kim bakıcak.kayınvalidesiyle tayin yerine gidip çocuğuyla kayınvalidesiyle yaşayan arkadaşım vardı çok zor çok..bence biraz daha düşün hem zaten bebeğinde daha çok küçükmüş..

erkeğin şehir dışında bi işi imkanı olsa "evine ekmek getiriyor, sonra seni de yanına aldırır." gibi ifadelerle desteklenir şehir dışına gidişi. ben de öğretmenim, kpss'ye çalışıyorum. evli arkadaşlarım da çalışıyor. 4. girişi olan evli arkadaşım var. ilk senesinde başka bi şehre puanı yetiyormuş, senin gibi düşünüp gitmemiş. şu an o kadar pişman ki, her yere razı her yeri yazacak.

kadınlar neden hayatını erkeğe göre şekillendiriyor? benzer bi durumda eşin olsa gözünü kırpmadan yazardı başka şehri. bi de bu açıdan düşün. sen de bi bireysin. çok değil 1 yıl ayrı kalacaksın. bi evlilik 1 yıl ayrı kalmayla bitecekse zaten bi gün mutlaka biter. güçlü evliliklere 1 yıl bi şey yapmaz. gerçi ben oğlak burcuyum. iş hayatım olmazsa ölürüm. beni de çok dinleme. karar verirken kendi kişilik yapını göz önünde bulundur.

kadınlar hayatlarını erkeklere göre şekillendirmezler
en azından her kadın yapmaz bunu
ama eğer o kadın anne olduysa o yavruyu dünyaya getirdiyse onun için bazı fedakarlıklar yapmak zorundadır ve artık sadece kendini düşünemez.
eşini boşverdi hadı bıraktı gitti, ya çocuk?
onu babasız bırakmaya ne hakkı var?
arkadaş çok normalmiş, sadece çocuk onunmuş gibi çocuğumuda alıp gidecem demiş ya buna eşi müsade etmedi ozaman nolacak
bekarsın o yüzden çok görmüyorum bu yorumunu bekarken bende çok atar tutardım ama anne olduktan sonra öyle yapamiyorum

sinava gir nasilsa bildigim kadariyla gecerliligi puanin 2 sene..o zamana kadar da bicok sey degisir..suan da tercih yapma bence.

kadınlar hayatlarını erkeklere göre şekillendirmezler
en azından her kadın yapmaz bunu
ama eğer o kadın anne olduysa o yavruyu dünyaya getirdiyse onun için bazı fedakarlıklar yapmak zorundadır ve artık sadece kendini düşünemez.
eşini boşverdi hadı bıraktı gitti, ya çocuk?
onu babasız bırakmaya ne hakkı var?
arkadaş çok normalmiş, sadece çocuk onunmuş gibi çocuğumuda alıp gidecem demiş ya buna eşi müsade etmedi ozaman nolacak
bekarsın o yüzden çok görmüyorum bu yorumunu bekarken bende çok atar tutardım ama anne olduktan sonra öyle yapamiyorum

konu sanırım yine "bekarsın" seviyesine gelmiş. bekar değilim dulum. şimdi söylediklerim geçerlilik kazandı mı?

adam yurtdışına falan çalışmaya gidince çocuk babasız kalabiliyor da kadın gidince neden kalamıyor? bu sizin dünya görüşünüz. ben de benimkini yazdım. her anne çocuğunu düşünür. kimse keyfinden çalışmıyor. bazısı evde durup çocuğuna bakınca çocuğunu düşündüğünü sanar bazıdı da çalışıp çocuğunun geleceğini garanti altına alınca.

bunu yapan bi sürü insan var. burda da vardır. siz onları çocuklarını düşünmemekle suçlayamazsınız. bu kısmı kimseyi ilgilendirmez.

bence devlette kadrolu atanıp kendini ve çocuğunun hayatını garantiye alman adına daha mantıklı bir karar.
zaten eşinle de fırsat buldukça görüşeceksin.

şu an benim için ilk planda olan şey çocuğum zaten. ve devlette çalışma isteğim de çocuğumun eğitim hayatını garantiye alma bi nevi. çünkü özelde ne kadar çalışacağınız hiç belli değil. her an gönderilme durumuyla karşı karşıyasınız o yüzden paranıza güvenip hiçbişey yapamazsınız.(taksite girme,kredi alma, çocuğumu özel okula gönderme...vs.)

eşim henüz askerliğini yapmadı mesela. o gittiğinde yine çocuğum babasından ayrı kalacak. onunki mecburi peki benimki keyfi mi ? dediğiniz gibi aynı durum eşime olsa o hiç düşünmezdi eminim. söz konusu ben olunca hep birşeylerden fedakarlık yapmak zorunda kalıyorum.

konu sanırım yine "bekarsın" seviyesine gelmiş. bekar değilim dulum. şimdi söylediklerim geçerlilik kazandı mı?

adam yurtdışına falan çalışmaya gidince çocuk babasız kalabiliyor da kadın gidince neden kalamıyor? bu sizin dünya görüşünüz. ben de benimkini yazdım. her anne çocuğunu düşünür. kimse keyfinden çalışmıyor. bazısı evde durup çocuğuna bakınca çocuğunu düşündüğünü sanar bazıdı da çalışıp çocuğunun geleceğini garanti altına alınca.

bunu yapan bi sürü insan var. burda da vardır. siz onları çocuklarını düşünmemekle suçlayamazsınız. bu kısmı kimseyi ilgilendirmez.

öncelikle "dul" gibi kavramlar benim dünya görüşümde yoktur
sonrasında ben hiç birzaman bir adam yurtdışına çıkınca çocuk babasız kalabilir demedim
başkası dediysede bilemem
zaten konuda o değil konuda konu sahibi arkadaş yani bayan eşden uzaklaşmayı düşünüyor, tersi değil
bu durumda annelik kavramı ve onun getirdiği sorumluluklar ağır basıyor
yoksa kimin ne yaptığı benim çokta umrumda değil herkesin hayatı kendine

Back
X