• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikrinizi almak istiyorum

Vermiş olduğunuz cevap tıpkı benim ki gibi yanlışlarla dolu inanın.
Neden?Çünkü insanız ve hiçbirimiz mükemmel değiliz.
Ben mesajınıza karşılık verdim çünkü;
Bir insana eğitimsiz demek hem de durduk yere klavye kahramanlığından başka bişey gibi durmadı benim gözümde.O şahıs adına üzüldüm ve aslında sizinde eleştirdiğiniz şeyde herşeyi bilmediğinizi göstermek istedim.Tıpkı benim gibi...Yok birbirimizden farkımız koysalar teraziye,üç aşağı beş yukarı denktir kefe.İnsanız neticede!
Hayırlı geceler...

canım eğer üzüldüğün kişi ben isem hiç üzülme
çünkü ben o arkadaşı zaten hiç ciddiye almadım
hata çok güldüm
çünkü eleştirecek başka bişey bulamayınca direk benim imlama laf etmeye başladı
buda bana ayyyy nekadannnn mikemmelim dedirti sadece zemuszemus
imlamda çok hatalar var bunu ben zaten biliyorum dediğim gibi buda hiç Türkiyede okula gitmememden kaynaklanıyor yaklaşık 3,5 yıldır Türkiyede yaşiyorum. Ama bugüne kadar ay senin imlan çok kötü sen sus konuşma diyen olmadığı içinde fikrimi söylemek daha doğrusu yazmaktan vazgeçmedim.
Eğitim konusuna gelince kimseye bişey ispat etmek zorunda değilim o yüzden hangi Eğitime sahip olduğumu hiç yazma gereği bile duymadım, duymuyorum.

yorumlarınız için teşekkür ediyorum. gerçekten zor bir karar. bi de eşim hiç desteklemiyor bu konuda. kendi kararın ama benim hiç gönlüm yok diyor. maddi anlamda da bu duruma ihtiyacımız var. napacağımı bilmiyorum. tercihler cuma günü bitiyor. o zamana kadar karar vermem gerekiyor.

Eşinizin de gönlü yoksa gitmeyin o halde...

papatya_2004 dilekleriniz için teşekkür ediyorum. branşım pdr (psikolojik danışmanlık ve rehberlik). puanım 69. çok yüksek bir puan değil ama şu an tercih yapsam birçok yer gelir. tabi bulunduğum il dışında çünkü en son 75le almışlardı geçen atamada ve şu an sadece 5 kişi alacaklar. bu sene için tekrar başvurdu kpssye fakat yine geçen yılki gibi hiç çalışmadım. o yüzden de ona yakın puan alırı büyük ihtimalle. hala tercih yapaadım bu arada eşi aradı az önce hadi gidip onaylatalım tercihlerini diye gelme dedim. hala kafam karışık.

bu arada şu imla olayına bu kadar takılmasak. herkes kendi bulunduğu pozisyona göre birşeyler yapıyor ve Türkçenin özünü bozmadıktan sonra ufak tefek hatalar mutlaka oluyor hepimiz insanız sonuçta. lütfen böyle bir konu için birbirinizi kırmayın.

Eşinizin de gönlü yoksa gitmeyin o halde...

eşimin gönlünün olmamasının tek nedeni çocuk gibi geliyor bana. çünkü geçen gün çocuk olmasa çok rahat bir şekilde giderdin dedi. yani düzenimin bozulması benden ayrı kalması çok da önemli değil gibi geldi. bunu dediği için de gitmek istiyorum biraz. yani sadece çocuğundan ayrı kalmak mı yoksa her ikimizden de ayrı kalmak mı zormuş. bunu anlasın istiyorum.

Sırf özelde çalışmamak için eşinden ayrı şehre taşınmak çok saçma geldi bana. Hadi bir yıllığına falansa ve bu sürenin sonunda eşinin yanına kesin dönebileceksen olabilir ama yoksa çok saçma bence.

öncelikle bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. ben ıstanbulda yaşamıyorum. tercihlerimi ıstanbuldan yana kullanmak istiyorum. eşimin ailesi benim ailem akrabalarımız falan herkes bizim yaşadığımız yerde yaşıyor. eşimi yalnız bırakıp gitmicem yani. yalnız kalacak olan benim :)

bahsettiğiniz durum benim de aklıma gelmiyor değildi açıkçası. eşime güveniyor olmama rağmen onun da bir erkek olması ve erkeklerin sözkonusu cinsellik olduğunda mantık aramamaları kafamda hep bir soru işareti. yani hiçbir bayan benim eşim yapmaz diyemez heralde böyle bir durumda. dese de kendini kandırır. fakat sırf bu korkuyla da elim kolumun bağlı olması kendimi kötü hissetmeme neden oluyor açıkçası. yani eğer eşimden her ne sebeple ayrı kalırsam kalayım acaba beni aldatır mı diye düşünmek de istemiyorum. zaten o bir yanlışlık yapacaksa bunu ilerde başka birşey bahane olduğunda da yapar. tamam uzaklık buna zemin hazırlar belki ama zaten Allahtan korkmuyorsa ve beni gerçekten sevmiyorsa ben yanında dibinde de olsam bir bahane bulur yapar zaten.

eşim yapı olarak nasıl biri olduğumu da biliyor. bu tarz şeylere göz yummayacağımı, affının olmadığını ve böyle birşey sözkonusu olduğunda ıstanbuldan dönmeyeceğimi bilir. çocuğundan ve benden mahrum kalacağını da. eğer bu tarz basit birşeyle ailesini kaybetmeyi göze alırsa zaten o insanla yaşamımı devam ettirmeme gerek olmaz zaten. benim için de bir nevi onu tanımak için fırsat olur yani. zayıf uçkuruna düşkün bir insan hayatımda ha olmuş ha olmamış önemli değil yani. diyeceksiniz ki o da bir erkek ihtiyaçları olacak napsın. ona bir uçak mesafesinde uzak olucam ve öyle sıkı mesai saatleri yok çok şükür. hatta okula gitmediği çok zaman olur. eğer isterse çok rahat gelir yani onu belirtmek istiyorum.

şu an gitme konusundaki tek tereddütüm de bebeğime orda bakacak birinin olmaması. annemi ikna etmeye çalışıyorum benimle gelmeye.(kardeşimle birlikte yaşıyorlar) eğer cumaya kadar ikna edersem giderim inş. ama olmazsa cesaretim kırılacak sanırım. hakkımda hayırlısı inş. ayrıca samimi düşüncelerinizi açıkça paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

merhabalar,

ben yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 6 aylık bir bebeğim var. bebek yüzünden işime ara vermek durumunda kaldım. bebekten önce özel sektörde çalışıyordum. şimdi öğretmen atamaları yapılıyor ve ben iki arada bir derede kalmış durumdayım. bulunduğum şehrin puanları yüksek ve gelme ihtimali yok gibi birşey. istanbul yazmak istiyorum zaten üniversiteyi de istanbulda okumuştum. fakat eşimin görevi burda üniversitede. yani onun gelebilme gibi bir ihtimali yok. benim de gitmeme taraftar değil fakat ben çok istiyorum. o düzenimizin bozulacağını benden ve çocuğundan ayrı kalacağını söylüyor ben de özel sektörde ömür geçmeyeceğini artık devlette çalışmak istediğimi söylüyorum. fakat hala bir karar vermiş değilim ve bu saate kadar uyku tutmadı. siz olsanız napardınız?

Canım elbette senin mesleğinde çok önemli ve devlet sektöründe çalışmanın bir çok artısı var ama bence eşin haklı bu durum düzenizi tamamiyle bozar , evliliğinin bozulmasındansa bence özel sektörde çalışmaya devam et yada kpss den daha yüksek bir puan almak için uğraş ;

Bencede kararında ısrarcı ol.
Tamam bebekli bir kadının eşinden ayrı şehirde yaşaması pek kolay değil ama
yinede yavrunuzun nafakası için gideceksiniz oraya en fazla bir kaç yıl zorluk çekersiniz sonrasında eşinizin yanına dönersiniz.
Şuan bizde eşimle farklı şehirlerdeyiz üstelik evlendikten 6 hafta sonra eşim memur oldu.
Bizim durum sizinkine göre daha basit ama evelenir evlenmez ayrılmakta zor.
Rızkınızı eşinizin isteğine bırakmayın.
Allah vermesin dünyanın bin türlü hali var.Eşiniz çok iyi bir insan olabilr ama
Allah vermesin boşanmalar yada ölümler pamuk ipliğine bağlı(rabbim esirgesin)
Felaketleri yazmak değil amacım.Ama sizinde güvenceye ,ihtiyacınız var.
Kadın için herşey 2 kaT daha zor.O yüzden başlarda sıkıntıda çekilse devlette olmak güzeldir.
Tabi imkan olursa.

eşimi yalnız bırakmam ben olsam iş yerindeyken bile yemek yedimi acaba diye düşünüyorum tek başına yalnız bırakamam eşimi

benim bir arkadaşım vardı.özel hastanede ebeydi evlendiğinde.3 ay sonra ataması çıkıyor taaa Muşa..eşide mimardı bulunduğu şehirde kalması gerekiyordu..Tek başına gitti.3 sene orda kaldı.Orda baya yüksek maaş alıyordu.evlerni falan aldılar.borcunu bile ödediler.Şimdi tayini aldırdı kocasının yanına.Kötü günler geride kaldı.3 sene zorluk çekti ama şimdi ne güzel devlet memuru.Bu zamanda özel sektörd çalışmak çok zor.Üniversiteyi okumuş özel hastanede asgari ücrete çalışmak için değil heralde......

Back
X