Fikrinizzz

Lise mezunuyum diyede kendimi geliştirmemezlik yapmıyorum belkide bir üniversite okumuş kadar da bilgiliyimdir o konuda sıkıntım yok ama yinede bilmiyorum nasip diyelim artık

yani bu konular goreceli.

Neticede Steve Jobs da lise mezunuydu, universite terkti, ama hangi muhendise sorsaniz idollerinden biridir.

Benim tanıdığım mühendisler evlenmezdi. Normal arkadaşlarımdı, kolay kolay kimseyi beğenmezlerdi. Şuanda yurt dışında uzay mekiği, uçak falan yapıyorlar. Her üni mezununu da istemezlerdi. Bölüm ve okuluna göre değişiyor.

Hatta bir tanesi sevgilimdi, egosundan dağları devirirdi. Ancak çok zeki idi. Çok çok hemde. Arkadaşları da öyleydi. Bende de kibir olmasına rağmen, beni bile boğmuşlardı. Arkadaşının babası ile aynı bölüm farklı üni mezunuyduk. Babasının okulu ile benim okulumu yarıştırırlardı. İstediğin kadar geliştir kendini, böyle biri evlenmez. Ben terkettim kendi gibi birini buldu.

Bazıları oğlunuzun işi var mı mesleği var mı diye sormuyorlar mı kızlarını evlendirirken.
Pekala bir erkekte kriter olarak denk olmayı isteyebilir.
Tabii bu konu çok göreceli.
Lise mezunu olan kişi belki kendini güzel yetiştirmiş birçok şey katmıştır kendine.
O zaman karşı taraf için sorun olmayabilir bu durum.

Mesele nereden mezun olduğun, Hangi diplomaya sahip olduğun değil kendini ne kadar gelistirdiginle alakalı bir şey bu. Sen lise mezunusundur ama iki dil bilirsin, hobilerin vardır, sosyal çevrende aktif rol alırsın vs. Bunlar insanı zaten nitelikli hale getirir, diploma aranmaz bu insanda. Ama sen lise mezunu olup hiçbir şey hakkında bir fikre sahip değilsen, kendini geliştirmemişsen uzgunum ama iyi bir muhendisse eğer kişi pek bakmaz böyle bir insana. Yine de bunlar aşk meşk işleri tabi belli olmaz.

valla bu soru aynı benim sorum gibi bir şey olmuş. Boşanmış bir hanımla bekar bir erkek evlenir mi gibisinden. Tatlım valla iş erkekte bitiyor eğer erkek seviyor ise böyle şeyleri sorun etmiyor. Zaten erkek seviyorsa herşeyi kabul ediyor onu mutlu etmek için elinden geleni yapıyor şahsen bana daha elinden geleni yapan olmadı

Konudan bağımsız soruyorum, lisans eğitimi almayı düşünmez misiniz?

Sorunuza gelince o kadar göreceli bir konu ki, biri evlenir biri evlenmez. Çevremdeki mühendis erkekleri düşünüyorum da; kendisiyle aynı mühendislik bölümünden mezun olan karısının kendini daha da geliştirmesini isteyen de var, ev hanımı ile evlenen de var.

Aslında düşünüyorum gelecek sene sınava girmeyi canım

Kıytırık bi üni den mezunsa evlenir, ODTÜ Boğaziçi, sabancı, bilkent gibi Bi üni den mezunsa evlenmez

Evet buna katılıyorum açıkçası geneli böyle
Kendileri gibi bir yerden mezun eş arıyorlar

Haaa benim eşimde İTÜ mezunu ama ben 2 yıllık işletme mezunuyum....hiç sorun etmedi ama arkadaşlarından cooook eleyen olmuş...
Ne kadar saçma belkide aynı okullu eşle anlasamayacak ama düz okullu eşle anlasabilecek...işte ego bu

Demek ki siz kendinizi geliştirmişsiniz ben ego olarak bakmıyorum bu saydığım üniversitelerde sadece teorik eğitim verilmiyo prestijli üniversiteler ve oranın kültürünü alıyo insanlar 4,5 sene hayata bakışları da etkileniyor. Atıyorum bilkent de okuyan Bi insanın hayata bakış açısıyla sütçü imam da okuyanın bir olmıyo böylece hiç üniversite de bulunmamış o kültürü almamış lise mezunu Bi kadınla konusacak çok şeyi de olmuyo adamın. Ortak paydada bulusamıyorlar

Rahmetli babam ytü mühendislik mezunuydu. Annem de lise mezunu. Babamın vefatına kadar mutlu bir evlilik sürdüler. Demem o ki diploma asla bi kriter olmamalı.

Rahmetli babam ytü mühendislik mezunuydu. Annem de lise mezunu. Babamın vefatına kadar mutlu bir evlilik sürdüler. Demem o ki diploma asla bi kriter olmamalı.
O zamanların lisesi üniversite derecesindeydi lise okuyan kadınlar kültürlü olarak bakılıyodu. Burda çoğumuzun annesi ilkokul mezunudur babanız ilkokul mezunu Bi kadınla evlenseydi mutsuz olabilirdi

O zamanların lisesi üniversite derecesindeydi lise okuyan kadınlar kültürlü olarak bakılıyodu. Burda çoğumuzun annesi ilkokul mezunudur babanız ilkokul mezunu Bi kadınla evlenseydi mutsuz olabilirdi
Aynen, ama lise okuyanın kültürlü sayıldığı dönemde üniversite okuyan ne sayılır onu da bir düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…