- 13 Nisan 2011
- 3.665
- 251
- 173
- 37
bu danimarka tatlisidir. kolay, az malzemeyle ve bi okadar nefis bir tatli.. kesinlikle siddetle tavsiye
ederim deneyin
)
tatlimin ismide danimarka ismi ama ben sizin icin yeni isim buldum ve tatlimin ismini Findik tatlisi
yaptim
)
isterseniz ilk once kremsantinizi yapin ve dolaba kaldirin ki sogusun.
findiklarimizi robot yardimiyla parcaliyoruz.
firinimizi 200 derece onceden isitiyoruz.
Kek malzemesi:
125 g. Findik (1 su bardagi kadar)
3 Yumurta
150 g. Seker ( 1,5 su bardagi)
1,5 yemek kasigi nisasta
1,5 tatli kasigi kabartma tozu
Findik malzemesi:
4,5 yemek kasigi pudra sekeri
50 g. findik ( 1 cay bardagi kadar)
Kremasi icin:
1 paket krem santi (kremsantiyi posetin soyledigi gibi yaparsiniz)
kabimiza yumurtalarimizi kirip seker ile iyice karistiriyoruz. sekerin iyice erimesi lazim. ve simdi
kabimizin icine nisastayi ve kabartma tozunu ilave ediyoruz ve bi guzel karistiriyoruz. simdi de
parcalanmis findiklarimizi ilave ediyoruz. bu karisimi bi guzel karistiriyoruz ve kek kalibimiza
dokuyoruz (kek kalibimiz 22 cm buyuklugunde olsun) kekimizi 15 dakika pisirmeye birakiyoruz ve
pisince aliyoruz keki ve kalibindan cikartip servis tabagina koyuyoruz. dikat edin cunku kekimiz cokk
yumusak ve hemen dagilabilir.
simdi de tavamizi aliyoruz icine pudrasekeri koyuyoruz ve ocakta pisiriyoruz. pudra seker erimeye
baslicaktir ve iyice erigince fundiklerimizi ilave ediyoruz (findiklerimizi biraz buyuk parcaliyoruz)
findiklarimizi iyice karistirinca ocaktan alip yagli kagit dokuyoruz ve da sogumaya birakiyoruz.
findiklar soguyunca kiriyoruz.
kekimizi aliyoruz kremsantiyi ustune guzelce koyuyoruz ve findiklarida ustune dokuyoruz...
service tamamdir
)
biraz uzun yazdim ama yapmasi cokkkk basit... kesinlikle deneyin. dun misafirlerime yaptim ve
inanirmisiniz herkes tarif istedi:))
ederim deneyin

tatlimin ismide danimarka ismi ama ben sizin icin yeni isim buldum ve tatlimin ismini Findik tatlisi
yaptim

isterseniz ilk once kremsantinizi yapin ve dolaba kaldirin ki sogusun.
findiklarimizi robot yardimiyla parcaliyoruz.
firinimizi 200 derece onceden isitiyoruz.
Kek malzemesi:
125 g. Findik (1 su bardagi kadar)
3 Yumurta
150 g. Seker ( 1,5 su bardagi)
1,5 yemek kasigi nisasta
1,5 tatli kasigi kabartma tozu
Findik malzemesi:
4,5 yemek kasigi pudra sekeri
50 g. findik ( 1 cay bardagi kadar)
Kremasi icin:
1 paket krem santi (kremsantiyi posetin soyledigi gibi yaparsiniz)
kabimiza yumurtalarimizi kirip seker ile iyice karistiriyoruz. sekerin iyice erimesi lazim. ve simdi
kabimizin icine nisastayi ve kabartma tozunu ilave ediyoruz ve bi guzel karistiriyoruz. simdi de
parcalanmis findiklarimizi ilave ediyoruz. bu karisimi bi guzel karistiriyoruz ve kek kalibimiza
dokuyoruz (kek kalibimiz 22 cm buyuklugunde olsun) kekimizi 15 dakika pisirmeye birakiyoruz ve
pisince aliyoruz keki ve kalibindan cikartip servis tabagina koyuyoruz. dikat edin cunku kekimiz cokk
yumusak ve hemen dagilabilir.
simdi de tavamizi aliyoruz icine pudrasekeri koyuyoruz ve ocakta pisiriyoruz. pudra seker erimeye
baslicaktir ve iyice erigince fundiklerimizi ilave ediyoruz (findiklerimizi biraz buyuk parcaliyoruz)
findiklarimizi iyice karistirinca ocaktan alip yagli kagit dokuyoruz ve da sogumaya birakiyoruz.
findiklar soguyunca kiriyoruz.
kekimizi aliyoruz kremsantiyi ustune guzelce koyuyoruz ve findiklarida ustune dokuyoruz...
service tamamdir

biraz uzun yazdim ama yapmasi cokkkk basit... kesinlikle deneyin. dun misafirlerime yaptim ve
inanirmisiniz herkes tarif istedi:))