Sebze Yemekleri Fırında Beşamel Soslu Karnabahar - Dost Süt Sponsorluğunda

M e g g

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
22.105
85.732
798
Selam canlar
Geçen hafta banlıyken yaptım bu yemeği ve yaparken çekmiştim şimdi atmak nasip oldu, yalnız başlangıçtaki malzeme fotosunu bir aksilik yüzünden atamadım affola
Umarım beğenilir

Tamamiyle pratik bir tarif malzemeleri de çok az, şöyle ki;

✿ 1 adet karnabahar
✿ Kaşar peyniri

Beşamel Sos için;

✿2 yemek kaşığı tereyağ
✿1 yemek kaşığı sıvı yağ
✿1,5 yemek kaşığı un
✿1,5 su bardağı süt
✿Tuz
✿Karabiber

Öncelikle karnabaharlaır küçük parçalara ayırarak az tuz ile haşlıyoruz.

Suyunu süzdükten sonra minik parçalara ayırıp yağlanmış fırın kabına alıyoruz.

Beşamel sos için, tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alarak ısıtıyoruz. Un ilave ederek kavuruyoruz. Kokusu çıkan un kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave ediyoruz. Koyulaşınca tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.

Karnabaharları beşamel sosa buladıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serperek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Ve sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun....

Ellerine sağlık Cadımmm
Başarılar dilerim..
Ellerine,emeğine sağlık canımYarışmada bol şans diliyorum

cok güzel gözüküyor.mutlaka deneyeceğim.ellerinize sağlık.yiyenlere afiyet olsun :)

Eline sağlık kuzum
Yarışmada bol şans

ElleriNe sağlık seninde sunumu çok beğendim :)
Başarılar canım
Çok teşekkür ederim meleklerimm

Bende aynı tarifle katıldım canım. . Sponsorumuz bile aynı.. birden yanlış gördüm sandım..

Bende aynı tarifle katıldım canım. . Sponsorumuz bile aynı.. birden yanlış gördüm sandım..
Aynı tarifle katılınabiliyormuş canım, geçen hafta yapmıştım banlı olduğumdan yeni katılabildim. Geçenki sütlü tatlılarda da benim tarifimde biri daha vardı böyle tarif çakışmaları olabiliyor. Ne diyelim umarım sen kazanırsın

Ayy inşallah

Karnabahar hiç sevmem ama senin yemek harika görünüyor :)
Ellerine emeğine sağlık canım benim, yarışmada başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…