• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pilav Tarifleri Fırında Etli Pilav

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.106
31.041
1.123
61
Konya




3 su bardağı pirinç
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı et suyu
- 150 gr. kuzu kuşbaşı eti
- 100 gr. ince kıyılmış mantar
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 fincan süt
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Tart Malzemesi:
- 2 su bardağı un
- 100 gr. margarin
- 2 adet yumurta
- 1 adet limonun suyu
- Tuz

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dakika pişirerek pilavı hazırlayın. Soğuyan iç malzemesini pilava ekleyin.
Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu, tuz ve margarini ekleyin. Su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun yarısını merdane ile açarak altı hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin.
Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın. Süt ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün ve fırında 20-25 dakika pişirin.
 
Back