Sebze Yemekleri Fırında Karnıyarık - Öncü biber salçası sponsorluğunda

FAZLANAZLI

hak yerini buldu!
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
6.546
8.793
498
merhaba mevsime uygun olmasada patlıcanı çok seviyorum ve artık her şey her mevsimde bulunuyor hazır yapıyorken eklemek istedim.

Malzemeler
5 küçük patlıcan
200 gr kıyma
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak ( ben kullanmadım)
2 domates
1 kaşık domates ve 1/2 kaşık biber salçası
kızartmak için sıvıyağ
1 bardak su
tuz karabiber kimyon.

Yapılışı
öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz daha sonra kurulayıp kazırtıyoruz.

iç malzemesi için soğanı isteğe bağlı sarımsak ve kıymayı kavuruyoruz içine küp şeklinde doğranmış domatesi ve baharatlarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

kızaran patlıcanları borcama dizip dikine ortasını kesiyoruz içine kıymalı harcını koyuyoruz üzerine domates dilimleri varsa biber de ekleyebilirsiniz

son olarak 1 bardak su ya salçamızı ve tuzumuzu ekleyip 170 derece fırında 20 25 dk pişiriyoruz.

Son düzenleme:
ellerine sağlık :) evin bugünkü menüsü karnıyarık bizde de başarılar canım :)
teşekkür ederim aslında ben normalde saplarıyla yaparım da şimdi yadırganırım diye böyle yaptım yaz kış patlıcan yerim
Başarılar canım enfess görünüyor ellerine sağlık
teşekkür ederim
Ellerine,emeğine sağlık canımYarışmada bol şans diliyorum
teşekkür ederim nevoşum
Ellerine sağlık,başarılar dilerim...
çok teşekkür ederim
Başarılar dilerim canım,eline sağlık
teşekkür ederim
Eline emeğine sağlık canım :) yarışma da başarılar diliyorum
teşekkür ederim canım
Ellerine sağlık canım.Sebze kategorisi karnıyarık olmadan olmazdı.Çok severim karnıyarığı.Başarılar dilerim.

patlıcan yemekleri kategorisi çok istedim olmadı bi türlü patlıcan çok seviyorum olmasa üzülürdüm :)) çok teşekkür ederim
Benim cok yaptigim bir yemek hatika yapmissin cnm ellerine saglik.
beğenmene çok sevindim teşekkür ederim
Bayılıyorum karnıyarığa
Sanırım 20 dk yazmak istedin
220 dk yazılmış canım
Muhteşem gözüküyor
Ellerine sağlık başarılar

aa evet 20 25 yazarken yanlış olmuş dikkatin için de teşekkür ederim beğenmene de çok sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…