Tavuk Yemekleri FIRINDA SOSLU TAVUK KANADI (resimli)

cologne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
2.540
4
116
Diğer
Lezzetli ve Denenmiş Aynı Zamanda Pratik ve
Kolay Tariflerimden biri.. http://www.yemeksepetimcom.tr.gg

hazırlanan sos içinde tavuklar 1 gece bekletilmelidir.

- 1 kg. tavuk kanadı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- Tuz ( 1 çay kaşığı )
- 1 diş sarımsak
- Kekik , kırmızı pul biber ( 1’er yemek kaşığı)
- 4 yemek kaşığı fındık yağı yada sıvıyağ

Salça , yağ, soya sosu, tuz, kekik, biber , ve ince doğranmış sarımsak derince bir kapta iyice karıştırılır. Tavuk kanatları bu karışıma bulanır. Ve 1 bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletilir. Eğer acil pişirilmesi gerekiyorsa pişirmeden önce en az 2-3 saat kadar bu sosta kanatların bekletilmesi gerekiyor. Kanatları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, tepsinin üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kanatların üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Pişmeye yakın folyoyu alırsanız üzerleri çok daha güzel kızaracaktır.

Eklentiler

• $firindasoslutavkan_.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 154
paylaşımın için teşekkürler...
tarif defterine yazıyorum bir ara deneyeceğim inşallah

güzel görünüor evdekilere yapmak istiyyorum da soya sosunu daha önce hiç denemedim tadını da bilmiyorum nasıl olur ki acaba ???

güzel görünüor evdekilere yapmak istiyyorum da soya sosunu daha önce hiç denemedim tadını da bilmiyorum nasıl olur ki acaba ???

bende yakın zamana kadar yemez almaz haldeydim soya sosunu ama tavuğa yakıştığı kadar başka bişeye yakışmıyor. bu tarif bi yana
özellikle göğüs etini tuzsuz haşlayıp yeme esnasında üzerine dökerseniz eğer inanılmaz bir tat çıkıyor ortaya. hem pratik hemde
hafif ve leziz birşey..soya sosu koyu kıvamda değildir.sıvı oldukça akışkan ve epey tuzlu bir tada sahip. kullanacağınız yerde başka
tuz eklemesi yapmamanızı tavsiye ederim.

Soya sosunu hiç denemedim marketten alıp hemen deneyeceğim tşk tarif için...

Sık sık yaptığımız bi yemek, biara gına gelmişti hatta, yalnız biz soya sosu kullanmıyoruz ve bir gece bekletmiyoruz..Çok lezzetli denemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…