Canım ancak okuyabildim konunu... Ben senin şu anki durumunu bir kabulleniş olarak yorumladım. Ayrılırken tam da ondan beklediğin tavırlar içinde olsaydı bence şu an bu kadar iyi olmayabilirdin. Çünkü insanın umudu kaldığında içi gerçekten yanmaya devam ediyor. Sen kabullenmişsin, ayrılık sürecinde karşında başka bir adam görmüşsün, çok kırılmışsın ama bir yandan onun sana kasten yaptığı seni hırslandıracak bir çirkinlik yok, bu sayede de kabulleniş evresine o on günlük ağlamanın (hayal kırıklığı ve reddedişin) ardından çabucak gelmişsin sanırım. Bundan sonrasının çok sarsıntılı olacağını varsaymıyorum. Flört aşamasını da doya doya yaşamış olmanın da etkili olduğunu düşünüyorum. Ben bu yüzden uzun flört sonrası evlilik diyorum hep. İlişkinin bu evresine insan doyduğunda, gerekli olduğunda vazgeçmek daha kolay oluyor. Aşkın tutkusu zaten daha dingin bir sevgiye dönmüş oluyor, sizinki gibi saygının korunabildiği bir ilişki de söz konusuysa daha sağduyu davranabiliyor taraflar. Ama evlenip de bir iki yıl sonra boşansaydınız, o düzenden vazgeçerken işin içine gurur, daha büyük hayal kırıklıkları ve evliliğe doyamamış "egon" gireceğinden, çok daha fazla yıpranabilirdin ve bu süreçler daha ağır olurdu diye düşünüyorum. O ayılıp bayılmalar, öfke krizleri genelde aldatılma gibi çirkinlikler yüzünden işin içine gurur ve ego girince ortaya çıkıyor sanırım. Siz anlaşarak ayrılmışsınız zaten, ortada bir çirkinlik yokken, hele ki uzun, birbirine doymuş ve birbirini sevmek dışında gerçekten değer vermiş, egoların biraz kenara çekilebildiği ilişkilerin ayrılıkları da böyle oluyor bana kalırsa. Eğer yas dönemini doğru geçirirsen, birkaç ay içinde hemen başka bir insana yönelmezsen, bir fırtına yaşayacağını da sanmıyorum. Bir de zaten çocuk yaşta başlamışsınız. Belki de birçok açıdan sen kendini bile ilişkini yaşarken tanıdın. Bunun için özellikle bu önündeki aylarda hayatına devam ederken kendi içine yönelmen, bir süre yalnız kalman, yalnızlığın içinde kendini tanıman bence önemli.
Genel anlamda olumlu düşünsem de, kilo verişinin sürüp sürmediği bence önemli. Eğer çökmeye devam ediyorsan, iyiyim sandığın halde tepkisizliğe dönüşecek kadar yoğun şiddette bir buhran geçiriyor olma ihtimalin var derim, öyleyse bir destek almanı öneririm. Ama bugünden sonra artık yavaş yavaş yüzüne renk gelir ufak ufak da olsa iştahın açılır küçük küçük verdiğin kiloları alırsan bir fırtınanın yaklaştığını da sanmam. Ayrıca daha çok gençsin, önünde upuzun bir yaşam var, doğru bir karar vermiş görünüyorsun, umarım bundan sonra da her şey senin dilediğin gibi olur..