Fitneci kayınvalide ve görümceye karşı yardım !!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

madamesnow

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2019
503
1.857
33
Kızlar merhaba 8 aylık evliyim .ALLAH a şükür çok büyük buradaki gibi şddet vs sıkıntım yok ama fitneci kayınvalide ve görümcem var... eşimle zaman zaman aramızda sıkıntı oluyor bu durum aşanlar ne kadar zamanda aştı.. neler yaptınız hayrına biraz tavsiye verseniz...
Not: en büyük fitneler (kayınvalidem ve görümce tarafından) eşimle olan sıkıntımızı tartışarak ailesine anlatmamdan sonra oldu,eşimle sıkıntımızı dillendirmek benim kabahatim, bir de her şeye cevap vermek gibi çirkin bir huyum var.. bu tartışmadan sonra iki ay oldu, bu huylarımı törpülemeye çalışıyorum.
Tartışmadan sonra özür diledim bu arada kayınvalidemden ve arıyorum ara ara da hal hatır için ama fitne oluyor yine. bu nasıl aşılıyor bi yardım lütfen ama bu işi gerçekten aşmış Kişiler yorum yaparsa sevinirim etkilenip yanlış hareketlerde bulunmak istemiyorum çünkü

Son düzenleme:
Aynen o civarda.. öyle oldu zaten dediğiniz gibi, kültür farkı da etken bizde normal olan onlarda normal olmuyor biraz daha rahatız biz

işte ben şunu anlamadim. aradin özür diledin. ara ara da konusuyosunuz kv ile. ama sana ne diyo ki esinle senin aranda fitne oluyo. ya da esini arayip senin hakkinda mi kötü konusuyolar.

alttan alta laf sokup hep geçmişi basina kakiyolarsa mesafe koy. fitne yapiyolarsa üç gideceksen bir git.yemege gideceksen çaya git hep kisaltmaya bak görüşmeyi.

burda kimsenin dediği tam olarak işine yaramaz. çünkü eşin önemli burda. o senin arkanda durur mu. bizim evimizin içine karışmayın karımı rahat birakin diyebilir mi??

Akıllı olacağına düzenli ol, diyorlar bizim buralarda. Yani her doğru her yerde söylenmez. Kavga etmek seni kötü eder. Uslubunu bulacaksın, öyle derdini anlatacaksın. Kimseye de kocanla arandakini anlatmayacaksın.
Mesela Ben baktım kocasıyla halledemediği şeyleri halletmek için kvye söylüyor eltim (yeni onlarla aynı şehirde yaşamaya başladım). Sadece öyle şeyleri söylüyorum, o da üslubuna uygun olması lazım, dozu kaçırırsam bana sıkıntı oluyor. Böyle zamanla yolunu buluyorsun bir şeyler. Ama tartışma sakın yüz göz olma.

Sana tek bir önerim var, '' En büyük manevi silahın, sessizliğin olsun. ''
Cevap veren insanla konuşurlar, konuşmayan insana karşı bir konuşurlar, iki konuşurlar, üçüncüye karşılık alamayınca susarlar. Aradaki tartışma ancak sakinlikle ve bu şekilde çözülür.

Ayrı şehirlerdyiz zaten, eşime ne dediğini bilmiyorum tam önceden benim aramadığımı filan söylüyordu şimdi de o tartışmadaki durumlardan filan bahsediyor galiba temcit pilavı durumu söz konusu yani, mesafeliyim zaten ayda iki üç kez birkaç dakikalığına arıyorum önceden öyle değildi onu da sıkıntı yapmış olabilir kv

anladim canim. hiç takma kafana. he he de gec. eğer az geliyorsa cumadan cumaya arayıp düzene koyabilirsin.

belli ki kavga etse 40 yıl unutmayacak. kocanla arani iyi tut. kendi kötü yönlerini de torpulemeye çalış ki zaten yapiyomussun :)

Allah kolaylık versin

O şikayet ediyorsa sen susacaksın unutma şikayet eden hep kaybeder...Ben üç yıl boyunca sustum kimse birşey anlamadı şimdi yüzümde tebessümle diyeceğimi diyorum valla karşıdaki de kalıyor öylece alacağını alıyor bari cevap veriyorsun şakaya vurarak ver yada gül geç buda onları bozuyor mesafede önemli tabi hal hatırın önüne geçmemek az konuşmak vs...

Denizin üzerinde de yürüsen yüzme bilmiyor diye yürüdü diyecek insan çok..
Yanı sensen şikayet etmeye meyilli insanalr olduğu için ne yapsan birinu düzeltsen birini söyleyip suçlarlar.
Sen kukla değilsin..

Onların söyledikleri için eşine tepki gösterme
Çok sık arama
Çok sık gidip gelme.
Müsait değilim vs de.
Gittiğinde hoş davran.
Aradıklarında da.
Kayinvalidenin görümcenin yaptiklarini eşine anlatma

O şikayet sanıp saana cephe örer.. dediği ne inanmaz.

Laf soyleyeceksende şakayla soyle.
Bazen yut.
Çok rahatsız oluyorsan da bahane bulursun..

herseye cevap vermek cirkin bir huy degil.

koca ailesi sana saygisizlik etmelerine izin vermediginde, senin saygisiz oldugunu dusunup yedi duvele de oyle anlatiyorlar.

anlatsinlar sahsen benim umrumda degil.

saygisizliklarina izin verdigimde cok tatli biri olmaktansa 'orda dur'demeyi bilip saygisiz olmayi tercih ederim.

susunca insanlik sende kalmiyor bu arada, ezik saniyorlar. susmak marifet degil.

bi de isin icinde 'kocami uzmek istemiyorum' varsa tadindan yenmez. gerekirse üz. ailesine duzgun durmalari gerektigini soylesin.
sizi kayinvalideniz dogurmadi, sonsuz kredi veremezsiniz cahilliklerine. bunu bilsinler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…