Yuzeysel nasilsin iyi misin sorularına tamam, kardesini morali bozuk gorup, noldu neyin var sorularina da tamam hatta evli kardesin gorumceye konusmasina da tamam ama bunun bir siniri var, evin ozeli evde kalir, cocuk gibi hersey anlatılmaz, hadsizcede herseye yorum yapip karisilmaz, buradaki nuans kaciyor, herseye karisip soruluyorsa kotu.
Ha bir de birinin evinde temelli ya da gecici sure kaliyorsaniz, cekirdek ailenizi korumak icin kavga etmekten kacinacak veya illa kavga etmeniz gerekiyorsa cikip disarda musait bir alanda kimselere duyurmadan kavga edeceksiniz.
Evinize karisilmasini istemeyen insan, ozelini kendi evinde yasar, disariyada belli etmez.
Benim eski esim evliligimizin ilk senesinde gorumceme onlar bizde kalip gittikten sonra yasadigimiz tartismayi anlatma gafletinde bulunmus "sizin umursamaz tavirlariniz yuzunden evimin huzuru bozuldu" temali bir konusma olsada gorumcem ve kizi buradan bana bilenmisler, tabiki ben bunu birkac gun icinde farkettim, eşime 50 kez sordum asla anlatmadim dedi ketum biri oldugu icinde en sonunda inanmayi tercih ettim ve gorumcemle kizinin kendi kendine kurulduguna kanaat getirdim, ben buna tepki vermedim, olmamis gibi davrandim senelerce ama sonunda ne oldu? Esim bosanma asamamizda bunu itiraf etti, konusmasini benle paylaşti, konusmanin amacini anladim ve amacindan saptigini çünkü karsi tarafin bunu sindiremediginide anladim, bunun hata oldugunu esim kisa surede anlamis, kiz kardesine geldiginizde surat asmayın, karim anliyorda demis ama nafile, senelerce gereksiz yere surat yedigimle kaldim ben, halbuki en basta kendine saklasaydi kacan huzurumuzu biz kendi aramizda hallederdik, boyle boyle evliligimizin temelleri sarsildi derinden.
Genclere ornek olsun diye yaziyorum, evin ozeli evde kalir, kari koca arasindaki sorunu cozer ama aileler unutmaz, suclu veya sucsuz farketmez alinip olayı büyütürler, sonra evlilik toptan yıkılır.