Benim kızımda 3. sınıfta buna benzer bir şeye maruz kalmıştı. Okul yönetimi maalesef olayı kapatmaya çalışır. Müdür beni okula çağırdı ve ben hazırlıklı gittim.
Okul yönetimine, ilçe milli eğitim müdürlüğüne, il milli eğitim müdürlüğüne, Milli Eğitim Bakanlığına yazılmış şikayet dilekçeleri ile gittim. Okulun bahçesinde diğer çocuğun annesi, babası, teyzesi, anneannesi ve dedesi de bekliyordu. Muhtemelen uzlaştırmaya çağırmışlardı. (üstelik köylümüz oluyordu bu kişiler) Müdür beyin masasına "bu size vereceğim dilekçe buyurun, bunlarda gerekli yerlere verilecek dilekçeler" dedim.
Adam feleğini şaşırdı. Hemen oturttular. Diğer çocuğun velilerini çağırdılar. Okulun rehber öğretmeni geldi. Hala adam uzlaştırmaya çalışıyor. Ben hiç dinlemedim ve odadan çıktım. Koridorda durdurdu beni müdür ve gerekeni yapacağını söyledi.
Çünkü aile asla çocuklarının yaptığına inanmıyordu oysa ki öğretmeni dahil bir çok tanığım vardı. O çocuk zaten çok öğrenciye de yapmış aynı durumu. Ama bizim öğretmenimiz arkamızda durdu. Ben şikayet dilekçeme çocuğun tedavi görmesi şartıyla diye bir şerh düşmüştüm. Karşımda 3. sınıfa giden bir çocuk vardı ve yaptıklarından ebeveynleri suçluydu.
Sonuçta 2 gün içinde çocuğun naklini başka okula aldırdılar. Sonra (köylümüz olduğu için) bir sağlık kurumuna sevk edildiğini öğrendim.
Şimdi çocuklar 10 sınıf oldular. Maalesef o çocuk ne okuyormuş ne de laftan sözden anlıyormuş yani aile ilgilenmediği yada çocuğun yaptıklarına toz kondurmadıkları için çocukcağız yanlış yollarda yürür olmuş.
Uzun lafın kısası asla ve asla işin peşini bırakmayın. Velilerle muhatap olmayın. Yazın her bir makama dilekçenizi ve koyun müdürün önüne. Kimse çocuğunu tacize, şiddete uğrasın diye okula yollamıyor. Çocukların aileleri laf anlamıyorsa bunun mutlaka bir yaptırımının olacağını düşünüyorum.
Çocuğunuza da çok üzüldüm. Yavrum nasıl üzgündür şimdi