Bisküvi - Kurabiye Tarifi Fiyonklu Kurabiye (Minik Hira'mın Sponsorlugunda)

archangelus

veritasaequitas
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
3.508
3.431
168
Öncelikle merhabalar ilk kez fiyonklu kurabiye yapıyorum begenmezsenizde ilk yaptım ama diye bahanem olsun evde degilim o yuzden telefonumla cektim resimleri umarım goruntuler iyidir deyip tarife baslıyorum..

Malzemeler

• 200 gr margarin
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 su bardağı mısır nişastası
    • 2 yemek kaşığı süt
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 25 gr kakao
    • Aldığı kadar un

unu unutmusum tabi siz bu malzemelerin yanına unuda ekleyin

Yapılısına geldi sıra

oncelikle un haric tum malzemeleri bir kabın icine koyuyoruz..baslıyoruz yogurmaya

ardından unu ekliyoruz bilindik kulak memesi kıvamına gelene kadar

veeeee işte mutlu son.....

Ardından hamurumuzu ikiye ayırıyoruz..

Ayırdıgımız bir parcanın icine kakao koyup tekrar yoguruyoruz..

evet simdi hamurlarımız hazır..

Ardından merdane yardımıyla beyaz ve siyah hamurun yarısını alıp ayrı ayrı acıyoruz..

Siyah hamurumuzun ustune beyaz hamuru onun ustune bir kat daha siyah hamurdan acıp..arada beyaz hamur kalacak sekilde uc kat yapıyoruz..

Sonra hamuru dikine uce boluyoruz..

Sonra bu uc parcayı kucuk kareler halinde kesiyoruz..

Kalan beyaz hamurdan bir parca alıp cok kalın olmayacak sekilde acıp dikey sekilde kesiyoruz..

Kestigimiz parcaların ustune artı seklinde hamurları yerlestiriyoruz

Sıra geldi fiyonk yapmaya siyah hamuru aynı sekilde acıp iki parca olmak uzere dikey sekilde kesiyoruz..

Evettttt pişmeye hazır..

PİŞTİİİİİİİİİİ HEMENCİK tavsiye fazla tutmayın nişasta oldugu icin cabuk yanıyor sunumu begenirsiniz umarım

Son düzenleme:
Değişik bir kurabiye olmuş.Çok tatlı görünüyorlar.Eline sağlık.Başarılar dilerim.

Ellerine sağlık.Şekli çok hoş olmuş.Başarılar diliyorum yarışmada.

Kırabiyeleiniz çok cici duruyorrrr:) ellerine emeğine sağlık :) yarışmada başarılar :)

Çok şık bir kurabiye. Ellerinize sağlık.
Yarışmada başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…