fiziksel görünümüme çok üzülüyorum

Boncukkiz

Guru
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
559
75
İnsanlar dış gorunumumu beğenmiyor. Onlarbegenmeyince ben de beğenmiyorum. Çünkü çirkin ama özgüveni kız olmak bana saçma geliyor. Bu yüzden çok üzülüyorum. Hiç sevenim olmadı. Sevdiğim iki kişi oldu. Birinin sevdiği çok güzel bir kızdı diğeri tatlı bir kızdı. Ve ben itiraf etmeliyim ki kiskandim. :KK43: ne olurdu sanki ben de güzel olsaydım. O kadar ilgimi çekiyor ki tüm güzellikler, doğadaki güzel şeyler, güzel insanlar ama ben hiç güzel degilim. Lütfen sukursuzsun ya da boşver gibi yorumlar yapmayın. Çok etkilenebiliyorum çünkü.

Güzelliğin ölçütü nedir ki?Hepimiz farklı bakış açılarına sahibiz.Kimimiz sarışın sever kimimiz esmer.Bazılarımız minyon tiplileri sevimli sempatik bulur bazılarımız uzun ince olanları...Hayatta herkes çok güzel ya da çok yakışıklı olamaz aynı zamanda çoook çirkin insan olduğuna da inanmıyorum.O sadece öz güven eksikliğinin kişinin tavırlarına,yürüyüşüne,bakışına,giyimine vs yansımasıdır.Şu vardır; kimi karizmatiktir tek tek bakarsın kaşına, gözüne, saçına, afet gibi gelmez ama bütüne bakarsın, karizmatiktir dikkat çeker işte.Kimi çoook tatlı dillidir bir konuşan bir daha yanından ayrılmak istemez.Kimi çok başarılıdır insanlar yaptığı işlerden hayranlıkla bahseder,tipi başarılarının gölgesinde kalır. Örnekler uzaaaar gider.Siz önce kaybettiğiniz özgüven duygusunu geri kazanmalısınız.Tip bahanesi işin.O en kolayı inanın bana.Hayatta iyi olduğunu bir şey mutlaka vardır.Sürekli kaşınızla gözünüzle ilgilenmek yerine iyi olan yönlerinzi ön plana çıkararak öncelikle kendinize değer verin,kendinizi sevin.Sonra insanlarla iletişimizde daha özgüvenli olup kimsenin sizi zayif noktalarınızdan vurmasına izin vermeyin.İzin vermeyin diyorum çünkü siz izin vermeden kimse sizin canınızı acıtamaz.''İnsanlar dış gorunumumu beğenmiyor'' diye bir cümle sarfetmişsiniz demekki kendi fikirlerinizden ziyade başkalarının görüş ve düşüncelerine daha çok önem veriyorsunuz.Benden bir tavsiye sürekli sizi eleştiren,negatif enerji veren insanları kendinizden uzak tutun bu biiiiiir.Aynaya bakın ne görüyorsunuz?Sadece güzel ya da çirkin olarak insanları sınıflamak ne kadar basit ne nedenli yüzeysel bir bakış açısı.Hayatta düzeltilebilecek şeyler için çok canınızı sıkmayın.Dermansız dertler vermesin Allah.Kilolu musun kilo verilebilir.Cildini mi beğenmiyorsun?Sabırla cilt bakımları yapabilirsin evde.Saçının rengini mi beğenmiyorsun o da basit.Yani güzel kardeşim aslında herşey basit basit olmasına da sen önce kendini sev sonra seni her yönünle gerçekten sevebilecek insanları etrafında barındır gerisi gelir :KK66:

Kendini iyi hissetmek için işe kilo vermekle ve kendinden nefret etmeyi bırakmakla başlayabilirsin.
Her gün duş alıp hoş kokular sürünüp, güzel kitaplar okuyup, spor yapıp, arkadaş çevreni genişletip daha iyi hissedebilirsin.
Minik adımlarla uzun yol kat edebilirsin inan bana.
Önce kendini seveceksin diğer insanların seni beğenip beğenmemesini bir yana koy.
Sen kendini seveceksin.
İyi olacaksın sonra diğer insanlar etkilenecek senin bu halinden zaten.

Kendini iyi hissetmek için işe kilo vermekle ve kendinden nefret etmeyi bırakmakla başlayabilirsin.
Her gün duş alıp hoş kokular sürünüp, güzel kitaplar okuyup, spor yapıp, arkadaş çevreni genişletip daha iyi hissedebilirsin.
Minik adımlarla uzun yol kat edebilirsin inan bana.
Önce kendini seveceksin diğer insanların seni beğenip beğenmemesini bir yana koy.
Sen kendini seveceksin.
İyi olacaksın sonra diğer insanlar etkilenecek senin bu halinden zaten.

Bu dediklerinizi yapsam Ozguvenim yerine gelir.

E hadi 45 kilo diyelim. Mesele fizik değil. Ben kendimi güzel bulmuyorum
Zayıflayinca da eminim daha çirkin olacam. İstemem o yüzden o kadar zayıf olmayı. Güzelliğin tek ölçütü zayıf olmak değil. Siz bayagi bir kiloya takıldıniz

Kiloya takılmadım ama siz güzelliğe fena kafayı takmışsınız.
Ne gibi bir öneri bekliyorsunuz güzellik için???
Zayıflamak ile işe başlayabilirsiniz şeklinde bir öneride bulundum ama siz alındınız sanırım.

Kiloya takılmadım ama siz güzelliğe fena kafayı takmışsınız.
Ne gibi bir öneri bekliyorsunuz güzellik için???
Zayıflamak ile işe başlayabilirsiniz şeklinde bir öneride bulundum ama siz alındınız sanırım.
Alınmadım sadece kilo versem de güzel olmam diyorum. Yani güzel olmanın bir yolu yok. Böyle yaratildim. Tavsiyeyi sunun için istedim asamiyorum çok takiyorum

Canım önce madem Kilo Verme senin egonu tatmin etmiyor giyim tarzını değiştir ne bilim bi kaş aldırmak bile insanı nasıl farklı kılıyorsa imkanın varsa estetik yaptır ama herşeyden önce şu çirkinim böyle yaratıldım düşünceni kaldır ortadan insanlar allah korusun bi kazada yüzleri yada vücutları ne hale geliyor yine de hayata dört elle sarılıyor sen burda önerilenleri farklı anlıyorsun dokuz ay önce doğum yaptım sadece hayatımdan ekmek pilav makarna aburcubur bunları çıkardım olan her yemeği yedim beş ayda 11 Kilo verdim ve sürekli evde olan bir insanım ne markete nede fazla dışarı çıkamıyorum kızım sağolsun sende bi başla bakalım beni yanlış anlama benim oldum olası kendimi çirkin hissettirir Kilo

İnsanlar dış gorunumumu beğenmiyor. Onlarbegenmeyince ben de beğenmiyorum. Çünkü çirkin ama özgüveni kız olmak bana saçma geliyor. Bu yüzden çok üzülüyorum. Hiç sevenim olmadı. Sevdiğim iki kişi oldu. Birinin sevdiği çok güzel bir kızdı diğeri tatlı bir kızdı. Ve ben itiraf etmeliyim ki kiskandim. :KK43: ne olurdu sanki ben de güzel olsaydım. O kadar ilgimi çekiyor ki tüm güzellikler, doğadaki güzel şeyler, güzel insanlar ama ben hiç güzel degilim. Lütfen sukursuzsun ya da boşver gibi yorumlar yapmayın. Çok etkilenebiliyorum çünkü.
bi zamanlar aynadaki görüntüme küfreden biriydim. hatta çirkin olduğumu düşündüğüm için ağlardım, ağlarken çok çirkin olduğumu gördüğümde daha da ağlardım. yakın arkadaşlarıma dert yanıp ağladığımda bana hiçbir zaman "aaa saçmalama senin şuran buran çok güzel" demediler hiçbi zaman. onlar bunları söylemedikçe daha da mahvoldum. önce şunu bilmelisin ki böyle hissetmenin tek sebebi diğer insanlar. diğer insanlar.
bi sabah süslenip püslenmiştim kendime gelmek için. arkadaşım geldi yanıma; onun da süslenesi tutmuş o gün öyle denk geldi. ona iltifat ettim. 5 dk sonra benim fiziğimi eleştirdi çok cılızsın bu ne ya dedi.(bendeki morali düşün) gel bana fotonu at. seni normal bi insanın ruh haline çevirmezsem namerdim.
bir insanın kendini sevmemesinin ne demek olduğunu iyi bilirim.
sen çirkin değilsin, insanlar kötü.
ben kendimi iyileştirdim artık. kendimi güzel hissetmeye başlamamla beraber, erkeklerin bana olan ilgisi arttı ve dostum olduğuna inandığım o insanları izlemeye koyulduğumda niye böyle olduklarını anladım. kilo vermek ya da almak zorunda değilsin makyaj da yapmak zorunda değilsin. mesele çok farklı çok
yaşın kaç bu arada?

Klasik olcak ama deniz Akkaya'nın bi eski fotoğrafına bak, bişimdiki haline

Bi burun estetiğine, kaş kaldırmaya, cilt bakımına,Kilo vermeye bakar her şey.

Ben mesela 17 yaşına kdr çok çirkindim. Kilolu ve sivilceliydim. Üni.ye başladığımda ciltbakımına başladım, Kilo verdim. Kaşlarımı aldırdım. Şimdi iki fotoya yan yana bakan evrim geçirmişsin diyo :)

Kısacası, mızmızlanacağına işin erbabı bi uzmanı git. Kuaföre, doktora, güzellik uzmanına. Ha maddi durum yoksa da, estetik için, makyaj hilesi öğren.

cirkinsin ama cok şükür elin ayagin aklin fikrin sağlığın var bence. her topalin kör alicisi bulunur. kimse evde kalmaz merakk etme.

X