Fiziksel ve psikolojik şiddet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

akt7875

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2025
5
0
1
37
16 aylık bir bebeğim var 2 senedir biraz fazla evliyim evlenir evlenmez hamile kaldım 37 yaşındayım bu arada. Eşimle 3 sene de sevgililik hayatımız oldu ama evlendikten sonra şiddet görmeye başladım hamileyken ilk zamanlar özür diliyordu ağlıyordu ama ailem den kimsem yok annem babam öldü bunu da biliyor sustum ilk zamanlar dayak yedikçe öz güvenim düştü eşimin beni aldattığını düşünmeye başladım dayak hem fiziksel hem psikolojik olmaya devam etti artarak ama ne gidecek yerim vardı ne evim bebeğimiz doğdu şiddet devam etmeye başladı daha sonrası bebeğimi kaçırıp kaçırıp annesine götürüp bana mesaj çekerdi ben o anda evde ağlayıp kızımı geri getir diye yalvarırdım bana mesajda evimden git seni istemiyorum yani sokağa atmalar kızımı kaçırmalar başladı şiddet dışında ben artık biri olduğuna emindim ona söyledikle kuruyorsun sen delisin demelere başladı ailesine çalıştığı iş arkadaşlarına beni kötülüyor deli kıskanç kafasında kuruyor gibi ne özgüvenim kaldı ne evim birde benim şifremi biliyor gece uyurken kredi çekmiş anında yatıyor ya para kendine yollamış çünkü evlendikten sonra da kumarı olduğunu da öğrendim şimdş bebeğin 16 aylık bugün yine kapıya attı beni bağırdım apartmanda aldı geri içeri şikayet et diyeceksiniz ettim kadesten ama geri çekmek zorunda kaldım davamı kızımı almakla tehdit ediyor benden gidecek yerin yok diyor kızımı alırım diyor kadın sığınma evleri araştırdım tek olsam giderdim de bebek için iyi yer değilmiş bu aradq bekarken tek yaşıyordum çalışıyordum kiramı ödüyordum şimdi bebeğim var ev kursam nasıl çalışacağım 200 bin borç yaptı üstüme Allah rızası için yardım edin

Yani önce sizin hayatınız çocukla tehdit ediyor etsin ben olsam terk ederim paramı kazanır adli yardımdan avukatı tutarım bebeğimi de alırım ama önce siz bu dağ ayısını hayatımdan atarım
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için bir avukat buldum param yok diye bir soru sorabildim bebeği bırakıp veya evden bırakıp çıkarsam suçlu durumuna düşüyor muşum yani velayet konusunda öyle nefes alamıyorum ki şuan arkadaşım da kalmadı biri sarılsa keşke bana saatlerce ağlarım bebeğim uyuyor az önce ağlarken ona baktım sesimle sen olmasan kadın sıpınma evine sokaklara düşer yine de giderdim diye

Düğünden gelen altın vs hiç paranız yok mu? Anne babadan kalacak maaş…
Ailem 16 yaşından beri yok takı da çok takılmadı benim ailem yoktu arkadaşlarım vardı zaten takılanı da hamileyken bozdurup hastaneye harcadık

Adli yardıma başvurun ilinizde araştırın haklarınızı öğrenip açın davayı evden uzaklaştırma adama siz isteyin siz niye evi bırakasınız o gitsin öyle artistlik mal hareketlerini çekmeyin şu ayıların

Evlenmeden önce o oturuyordu bu evde kontrat onun üstüne benim evim diyor 10 senedir ben oturuyorum diyor eve kamera koyabilsem herkes bize neler diyor görecek ama herkese beni suçluyor dışarda insanlara çok iyi kibar iğreniyorum ondan

Ev iyisi ev ayısı derler, boşanma durumunda babandan maaş alabilir misin?

Aile konutu şerhi koydurursan senin de hakkın olur, kira olsa bile. Ama eşine de posta gidiyor. Adli olarak haklarını öğrenmen gerekiyor. İlindeki kadın hakları dernekleri ile iletişime geçebilirsin. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile de görüşebilirsin, il merkezindeysen aile ve sosyal il müdürlüğü ile de görüşebilirsin.

Yapamam dersen bebeği alıp valiliğe yada kaymakamlığa gidip bilgi alırsın. Bebeğine ve sana yardımcı olurlar. ilk önce baştaki dediğim adımlar ile başla.

Ama bu adımlara başlamadan kararlı olman lazım ne istiyorsun.

Hani kadınlarımız diyor ya ama bebeğim küçük ama ne yaparım inanın aç kalmaya razıyım sadece bu evde benden bebeğimi almasın günlük temizliğe giderim bebeğimle ya tek korkum bebek iftira atar bu bebeğe kötü davrandı der deli der herşeyi der bu kızımdan ayrı kalamam haklısın devreye gireceğim dediğiniz yerlere gideceğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…