flaş...

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
kızlar bebeğim 2 ay 19 günlük oldu bugün ve eşim ben kızım üçümüzün bi fotoğrafı olsun onu çerçeveletip salonumuza bizim düğün resimlerimizin yanına asalım diyoruz...
ama flaş hala zararlımı gözlerine?
fotoğrafçıda çektireceğimiz için ışıklar yüksek ya bişey olurmu acaba?

canım fotografcılar 6.aydan once almıyorla. zaten.kendın de kullanma flash,yerimseniben

sakın yapmayın, hsonu biz çektirdik kızım geçici körlük yaşadı bütün gün hastane hastane gezdik allah korudu,hemde benm kızıım 4aylık

canım benim ben ve eşim fotografçıyız kesinlikle flaşlı çekim yapma biz kesinlikle yapmıyoruz arkadaslarında dedigi gibi 5-6 aya kadar sabret dijital makineyle bile günlük geçiyosanız flaş özelliğini kapatın..biraz daha sabır yani canım....

Fotograf çektirilirken flaşlar bebeğe zarar verir mi?
Bebeğin gözüne zarar verdiğine dair bir bulguya henüz rastlanmadı. Buna rağmen ben yine de doğumdan sonraki ilk üç ay boyunca, eğer bebekler uyanık olacaksa, flaş ile çekim yapılmasını önermiyoruz

İlk aylarda bebeğin gözü daha gelişimini tam olarak tamamlamıyor. Bu yüzden de flaş onları rahatsız edebiliyor. Karanlık bir yolda araba kullanırken karşıdan gelen bir arabanın farlarından biz nasıl rahatsız oluyorsak, flaş da bebekleri öyle rahatsız ediyor.

Bebek dört ayını tamamladıktan sonra, aydınlık bir ortamda, özel filtreler takılmış ışıklarımızla çekim yapmayı tercih ediyoruz.

ay bende patır patır çekiyordum bişi olmuşmudur baktırsammı acaba doktora şimdi panik yaptım bak
ama beni görüyo oğlum güldüğüm zaman oda gülüyor beni takip ediyor nasıl anlıcaz şimdi bişi olup olmadığını

canım benim ille bişey olacak diye bir kaide yok hemen paniğe kapılma bişey olmamıştır sadece dikkatli olmak lazım sen hemen kafanda sorun haline getirme....:1hug:

haklısınız kızlar en iyisi beklemek...
ben fotoğrafçıya sordum sorun olurmu diye yok olmaz biz hep çekiyoruz böyle küçük bebekleri flaş makineden değil etraftaki aydınlatıcılardan geliyo onu bebeğe doğru değilde ters tarafa doğru çeviririz hiç bişey olmaz dedi ama ben cesaret edemedim...

aboooooooooooooooooo bnm kzın bı dolu flaslı resmı var kocamda kızıo bana bende bısı olmaz dıyodum okumaması lazım bunnarı

bugun 20 günlük bebeğimi yanlışlıkla çektim gözü de kırmzıı oldu o an hatta
içim içimi yiyor bişey olmuş mudur bir defa da
ay ALLAH ım sen koru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…