Fmf hastalığı ile tüp bebek tedavisine başlayan var mı?

kofagoba

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2014
105
22
298
İstanbul
Herkese selamlar arkadaşlar. 32 yaşındayım yaklaşık 25 senedir fmf hastasıyım. Kolşisin kullanıyorum. 3 yıldır bebek düşüyoruz fakat olmadı. Tüp bebek tedavisine yönlendirildim. Fmf dolayısıyla karın içi yapışıklıklar oluşmuş. İlk tedavim negatifle sonuçlandı. Aranızda böyle bir problemi olup yine de hamile kalan var mı?

Ben fmf hastasıyım ama 30 yasındayım gecen sene hamileliğimle ataklar gecirmeye baslayıp öğrendim fmf olduğumu.. tüp bebekti benmkide baska sebeplerden. Yine tedavideyin temmuzda transfer Allah izin verirse

Sonrasında 25 haftalık erken doğdu bebeğim ataklardan mı covid gecirmistim ondanmı bilmiyoruz.. kolşisin içiyorum günde 3 kez. Ankaraya romatoloğa gittim hamileykende ic dedi günde 3 kez emzirirkende. Tüp bebek doktorumda biliyor kolsisin içtiğimi tabiki. Atak geçirmiyorum artık cok şükür inşaAllah hamileykende gecirmem ve sağlıcakla vaktinde doğar amin..

Sonrasında 25 haftalık erken doğdu bebeğim ataklardan mı covid gecirmistim ondanmı bilmiyoruz.. kolşisin içiyorum günde 3 kez. Ankaraya romatoloğa gittim hamileykende ic dedi günde 3 kez emzirirkende. Tüp bebek doktorumda biliyor kolsisin içtiğimi tabiki. Atak geçirmiyorum artık cok şükür inşaAllah hamileykende gecirmem ve sağlıcakla vaktinde doğar amin..
Amin.. benimde temmuzda transfer fmf den dolayı karın İçi yapışıklıklarım artmış o yüzden tutunma da olamıyor büyük ihtimal bilemiyorum. Size yapışıklık durumu var mı? Birde hamileyken geçirdiğiniz atağı normalde geçiriyor muydunuz?

Amin.. benimde temmuzda transfer fmf den dolayı karın İçi yapışıklıklarım artmış o yüzden tutunma da olamıyor büyük ihtimal bilemiyorum. Size yapışıklık durumu var mı? Birde hamileyken geçirdiğiniz atağı normalde geçiriyor muydunuz?
Sağlıcakla kavuşalım evlatlarımıza afiyetle.. ben hayatımda ilk kez hamileyken gecirdim 2 kez karın ağrısı atağı gerisinde hep bacak tutulmasıydı. Doğumdan sonrada ateş atakları gecirdim ama ilacı 3 ictiğimden beridir atak gecirmiyorum Elhamdülillah. Bende yapısıklık yok cünkü fmf gecmisim yok hamileyken covid olmustum fmf hastalığımın gün yüzüne cıkma sebebini covid gecirmeme bağladı doktorlar

çok geçmiş olsun . zor bir süreç . isteyen herkese nasip olsun tüp bebek en doğru tercij boyle hastalıklarda. sağlıklı bebek seçimi de yapılıyor pgt ile. anakarada prof dr göğşen önalan hocayı öneririm . hem tecrübeli çok iyi bir hoca hem de melek gibi iyidir. çok hassas titiz davranır.

Arkadaşım 2 kez hamile kaldı ve ikiside sağlıklı geldi dünyaya . Tedavisiz oldu

Demek kişiden kişiye etkisi değişiyor. Bilemiyorum laparoskopiye sıcak bakmıyor doktorlar tekrar yeniler diye. Bir kaç kişide hacamat yaptır dedi ama güvenemiyorum o tarz şeylere
Tüp bebek doktorun en iyi kararı verecektir korkma ♥️ hakkında hayırlısı olsun

Back
X